SVIJET POD LUPOM

Kritika na rad Leuren Moreta o HAARP-u

Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Matrix World


9/11 Scholars Forum

Roger Helbig

Da li znate ikoga tko je HAM? Ako je tako, idite s njima razgovarati. Oni mogu objasniti u jednostavnim terminima o čemu se radi kada je HAARP u pitanju. Web stranica Sveučilišta  Alaska za ovaj međunarodni istraživački pogon je haarp.alaska.edu – originalna stranica je možda malo gubitak vremena  – možda malo bespotrebni gubitak poreznih dolara,  ali je učinjen dosta dobar znastveni rad unatoč tome što neprestano biva napadana od strane raznih teoretičara urota i oportunista poput Moret koja mijenja svoja stajališta na temelju aktualne teme u ovom trenutku.

                                                                                                                   

Njezin prijatelj Alfred Webre Lambremonte je veoma sličan.  Prvi put sam ga susreo par godina prije nego što je stupio u kontakt sa Moret. On je bio gospodin “susret sa izvanzmaljcima” tada kada je objavljivao uradke za “Novinari i Urednici Istraživači” (IRE). Listi kojoj sam se pridružio 1996. kao Savezni dojavljivač u potrazi za glavnim novinarem istraživačem. Bio sam u toj listi otkako sam se želio povezati sa novinarima istraživačima koji tragaju za činjenicama. Pomogao sam nekima od njih sa njihovim pričama i bio intervjuiran za priču od strane satelitske veze iz KGO TV vijesti u San Franciscu za stanicu Kansas TV u 2003. Moja primarna stručnost je prijevara – čini mi se da imam šesto čulo za prevarante koje proizlazi iz mog iskustva kao vladin profesionalac pod ugovorom i dojavljivač o ugovorenim prevarama. Iako do sada, većina prevaranata je uspjela u svome naumu – ali sam uspio dobiti onog koji je opelješio moj Grad u  iznosu od 65 tisuća dolara kako se ne bi mogao braniti za ni jedan prekršaj krađe vladinih sredstava završavajući tako njegovu obećavajuću političku karijeru.

Moret lažno tvrdi da  HAARP uzrokuje potrese sljedeći vodstvo od Rosalie Bertell koja izgleda kao da se ne želi baciti u centar pažnje, unatoč što više nije aktivna kao istraživač i samo u osnovi izmišlja stvari. Ako ste razgovarali s profesorima geologije, brzo ćete naučiti da je nemoguće koristiti radio valove da se uzrokuju potres. Moguće je stimulirati potrese dubokim ubrizgavanjem vode u rasjednu liniju. Većinu tih potresa nije bilo moguće ni primjetiti i najjači su bili u rasponu 4 Richterove skale, koji su jedva primjetni kad ste i u krugu od nekoliko kilometara od epicentra. Ni jedan od tih potresa nije bio u rasponu 7 ili jači ili uopće blizu toga. Također možete napraviti internetsku pretragu i pronaći ovu informaciju – ja sam pronašao da su potresi bili stimulirani u Coloradu i Njemačkoj koristeći sličnu metodologiju ubrizgavanja vode iz dubokih bunara na rasjednoj liniji.

Koliko duboko možemo bušiti? Najdublja rupa izbušena ikad je bila na poluotoku Kola u bivšem Sovjetskom Savezu. Trebalo je 14 godina da se dosegne dubina od 12.000 metara, a krajnja dubina kada su napustili bušenje, 5 godina poslije je bila 12.262 metara.

To je važno jer epicentar čileanskog potresa jačine 8,8 prema Richeteru je bio na dubini od 35 km a to je 23 km dublje od najdublje rupe ikad izbušene u zemlji.

Epicentar potresa na Haitima jačine 7 Richtera je bio na dubini od 13 km – sjetite se, bilo je potrebno 14 godina za bušenje 12 km- i toranj za bušenje bi bio vidljiv za to vrijeme bušenja – čak da je i tako to je još 1 km dublje od najdublje rupe ikad izbušene u Zemljinoj kori.

Ovo eliminira mogućnost dubokog ubrizgivanja vode za podmazivanje rubova rasjeda – i to je jedini način na koji su znanstvenici uspjeli kreirati potres. Sjetite se da je Richterova ljestvica logaritamska tako da svaki cijeli broj na skali je povećanje za 10 puta u jačini.

Iz Wikipedije, tu je poprilično dobar prikaz jačine potresa i relativne frekvencije pojavljivanja:

Na temelju dokumenta za Geološka mjerenja u SAD. U prosjeku se veliki potresi javljaju jednom godišnje. Najveći zabilježen potres bio je veliki čileanski potres 22. svibnja 1960 koji je bio jačine (MW) od 9,5.

 

Iz Paradox Valley, Colorado eksperimenata

Više od 99,9% PVU seizmičke aktivnosti je ispod ljudske mogućnosti osjeta (M 2.5) Međutim, otprilike 15 događaja se je osjetilo lokalno, sa najvećim jačine M 4,3. Zbog M 4,3 i dva ranije slučaja M 3,5 i ubrizgavajuće ekonomije, PVU je promjenio startegiju ubrizgavanja tri puta od 1996. Ove promjene su smanjile sezmičku aktivnost s 1100 slučaja/godina na 60 slučaja/godina.

Ovo je bila stranica koju sam lovio zbog korištenja “potresa načinjenih od strane čovjeka”. Nisam je pronašao sve dok nisam došao do dna na 5 stranici zbog količine gluposti i besmislica o Haitima, Chileu i još toga što je prožeto po internetu – to nije znanost, nije čak ni znanstvena fantastika; dobra znanstvena fantastika se temelji na ekstenzijama uvjerljive znanosti. Bio sam pretplatnik Analog Science Fiction/Science Fact od 1963. do 1999. (nisam siguran kada je moja žena prestala s pretplatom konačno ali sam čitao od izdanja do izdanja desetljećima).

Primjetite da učestalost M 2,5 u tablici gore – je oko 1000 po danu širom svijeta. Primjetite isto tako da učestalost od 4,3 – oko 6.200 po godini – te sada pogledajte 7,0 kao Haiti – 18 po godini – veliki, mogu prouzročiti ozbiljnu štetu preko većih područja – i onda 8,8 u Chileu – 1 po godini – ogromni, mogu uzrokovati ozbiljnu štetu preko kilometarskog područja – razmislite sada o velikim razlikama između onoga što je kreirano duboko bunarskim ubrizgavanjem (jedina dokazana metoda pomoću koje čovjek može kreirati potrese) i jačinom ovih večih potresa – 2 – 3 je 10 puta veći u jakosti – 4 je 100 puta veći u jačini – 5 je 1000 puta veći u jakosti – 6 je 10.000 puta veći u jakosti – 7 je 100.000 veći u jakosti – 8 je milijun puta veći u jakosti – a 8.8 je gotovo 10 milijuna puta veći u jakosti – energije su usporedive (u usporedbi sa predmetom koji  vam je drag i blizu srca), pad  Blizanaca je izmjeren jačine 0,6 Richtera – što je 1/10 snage 2 kojeg sam koristio kao početnu točku gornjih usporedbi; a detonacija 1KT nuklearnog testa se navodi da je jakosti 4 prema Richterovoj ljestvici).