PRIZMA DRUŠTVA

Visoko zarazna bolest nalik SIDI se širi Kinom

Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Matrix World


Epoch Times

 Visoko zarazna bolest nalik SIDI širi se Kinom, pa ipak testovi za SIDU reagiraju negativno. U malom hotelu blizu centra Pekinškog Centra Za kontrolu i Prevenciju bolesti, reporter New Express Daily, Obučen u zaštitno odijelo, intervjuirao je desetak „neobičnih“ pacijenata iz različitih dijelova Kine. Njihovi simptomi su bolni i osabljujući, i nalikuju SIDI, ali testovi na HIV koje su ponovili mnogo pute ispadaju negativni.

Lin Jun, jedan od pacijenata intervjuiran 24.03.2011 u izvješću New Express Daily, je rekao kako je nekada bio punašan, ali sada je sama koža i kosti, i njegovi su se zglobovi deformirali.

Lin je odao zahvalnost grupi „big brother“ zbog njihove dobrote koje su pokazali prema njemu i drugim pacijentima kada su se osjećali bespomoćnima i kada su pomišljali na suicid.

Poster koji promovira saznanja o SIDI na svjetski dan SIDE u Pekingu.

Poster koji promovira saznanja o SIDI na svjetski dan SIDE u Pekingu.

2008. Linova majka je primila krvnu transfuziju u bolnici. Nakon toga osjetila je česta noćna znojenja, obamrle udove, bolove svuda po tijelu, škripanje u zglobovima, svrab po rukama i gubljenje težine.

U svibnju ove godine, Lin je slučajno postao inficiran kroz kontakt sa krvlju njegove majke. 14 dana nakon toga, postao je bolestan, imao je natečene limfne čvorove na vratu, otečena koljena koja su krckala i bolove po cijelom tijelu. Također je nakon svakog jela počeo povraćati i lijeva strana lica mu je otekla. U pola godine sa 82 kilograma spao je na 52 kilograma.

Tri mjeseca nakon toga, njegova žena i dijete su razvili iste simptome.

Lin je rekao kako je bio u svakoj važnijoj bolnici u Šangaju, ali nije mogao dobiti definitivnu dijagnozu. Napravio je HIV test 8 puta, i svaki put test se pokazao negativnim na HIV.

Guangdong je organizirao kliničke eksperte, epidemiologe i psihologe da zajednički porade na slučajevima. Ministarstvo zdravstva je također selektiralo 6 provincija sa više pacijenata, uključujući Peking, Šangaj, Zhejiang, Hunan, Jiangsu i Guangdong, da naprave epidemiološku studiju, ali još uvijek nema rezultata, stoji u izvješću.

U većini od istraženih 30 slučajeva koje je obradio u svom izvješću New Express Daily, dana 34.03, stoji da su njihovi prijatelji i rodbina isto tako inficirani. Većina od 30 pacijenata su bili inficirani seksualnim kontaktom. Neki eksperti su dijagnosticirali da imaju fobiju na SIDU.

Pa ipak, čini se da je bolest visoko zarazna i da se može prenositi kroz tjelesne tekućine – ljubljenjem, korištenjem zajedničkih potrepština, znojem, čak i kod prakticiranja sigurnog seksa. Jednom kad inficira imunološki sustav i tako ga napadne, to rezultira smanjenjem krvnih stanica i smanjenjem tjelesne obrane protiv infektivnih zaraza i stranih tijela.

U prošlosti, oficijelne zdravstvene agencije su jedino imale prilike napraviti testove na HIV na ovim pacijentima i nisu pravile druge testove za slične patološke viruse. Sa rezultatima na HIV koji su negativni, mnogi su pacijenti prestali koristiti zaštitne mjere za njihovu rodbinu. Zatim je i sva njihova rodbina i prijatelji postali inficirani, tako kaže većina pacijenata oboljelih od ove bolesti.

Jedan od inficiranih je izjavio The Epoch Times da je bolest vrlo zarazna i da je teško napraviti prevenciju za nju. Njegova žena i dvogodišnje dijete, čini se, su također oboljeli. Njegovo dijete ima krvave točke po usnama i koži, rekao je zaraženi.

Umirovljeni oficir, star nekih 40-ak godina, rekao je za The Epoch Times da je dana 16.06.2010. saznao da je inficiran sa bolešću sličnih simptoma kao njegov prijatelj, čiju kuću je posjetio 2009. godine: „Mislio sam da sam samo prehlađen u to vrijeme, pa sam se nastavio družiti sa ljudima. Kao posljedica toga, preko 100 mojih kolega iz vojske, prijatelja i rodbine je dobila zarazu od mene.“

Kategorije:PRIZMA DRUŠTVA

Tagged as: , , , , , ,