MISTERIJE

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Matrix World

Klaus Dona je istraživač i arheolog koji je posvetio svoj životni rad otkrićima misterija iz prošlosti i to je sve uspješno predočio u The Hidden History of the Human Race ili, prevedeno, Skrivena povijest ljudske vrste. Klaus Dona je rođen 28.01.1949 u Jenbachu u Austriji. Od 1963-1981 radio je u hotelskim odjelima na kruzerima (znam kako mu je bilo ja sam i sama radila taj posao 12 godina). Danas je kurator jedne od najjačih umjetničkih fondacija „Habsburg Haus“ iz Austrije. Njegov osobni pothvat je istraživanje slabo poznatih ili gotovo nepoznatih prastarih artefakata po cijelom svijetu.

Cijeli intervju s Klausom Donom, uz odličnu prezentaciju, možete pogledati na:

http://www.youtube.com/watch?v=VSmkcn1hJWI&feature=related

Evo par interesantnih stvari koje je Klaus Dona prezentirao svijetu:

Piramidalna monolitna struktura pronađena je 1984 blizu najjužnijeg japanskog otoka Yonagumija.

Profesor Masaaki Kimura već 2 dekade proučava ne samo sam plato potonulog dijela Yonagumija na dubini od 25 do 80 metara već i mnoštvo pločica sa još uvijek neprevedenim pismom i porukama.

Kamena ploča, koja do u tančine pokazuje svjetsku kartu, pronađena je 1984 u Ekvadoru zajedno sa još 350 artefakata. Interesantno je da ova mapa prikazuje Indiju veću nego danas, to jest, onakvu kakva je izgledala prije kraja ledenog doba. Na njoj je uklesano oko iznad područja istočnog Egipta. Od te točke proteže se crta koja opasuje cijeli svijet u pravcu istok – zapad.

Najčudnije od svega je da je ta crta u stvari prirodni kvarc i onaj tko je uklesao mapu svijeta je samo dodao obalne obrise zemlje. Po istraživanju patine na ovom kamenu, starost mape se procjenjuje na 10 – 12000 godina.

Na istom mjestu u Ekvadoru je pronađena takozvana „kamena piramida s okom“. Piramida je napravljena od poliranog sivog lidita sa uklesanih 13 nivoa piramide. Na vrhu piramide je uklesano oko. Kad se piramida stavi pod ultraljubičasto (UV) svijetlo, oko i uklesani nivoi na piramidi svijetle. Oko jako svijetli žutom svjetlošću i omjerima ne odgovara ljudskom oku.

Na baznoj plohi piramide nalaze se maleni zlatni umeci koji pokazuju sazviježđe Oriona i piktogrami koji nalikuju paleo sanskritskom jeziku. Po prevodu profesora Kurta Schildmana, predsjednika Njemačke Jezične Udruge, na piramidi piše:

„Sin kreatora dolazi.“

Ovo je najstariji zapis na svijetu i datira u isto vrijeme kao i kamena karta svijeta.

Natpisi sa istim pismom pronađeni su diljem svijeta na Malti, u Illinoisu – SAD, Francuskoj, Australiji, Turkmenistanu, Ekvadoru, Kolumbiji, Italiji i to na pločicama od terakote. To znači da je jedna globalna civilizacija pismena civilizacija koja je starija od samog jezika sanskrita: dakle, starija od 6000 godina. Profesor Schildman tvrdi da to pismo ima neke sličnosti sa samim sanskritom i pismom sa Uskršnjih otoka.

Iz istog nalazišta potječe i čudan set za piće od žada. Set je sastavljen od jednog velikog kaleža i 12 malih čašica. Interesantno je da volumen velikog kaleža iznosi točno onoliko koliko svih 12 malih kad su popunjene do samog vrha.

Slijedeća zanimljivost ovog seta je što su označene brojnim oznakama koje nalikuju majanskim, ali imaju neke male razlike sa istoimenim pismom. Na velikom kaležu se nalazi perfektno ugravirana konstelacija Oriona i ostalih zvijezda koje ga okružuju.

Unutrašnjost velikog kaleža je jako magnetizirana, ali vanjska površina nije. Profesionalni geolozi tvrde da je to nemoguće jer je kalež napravljen od jedne te iste vrste žada tako da bi trebao biti ili potpuno namagnetiziran ili ne.

Na istoj lokaciji pronađen je i mali tanjurić sa dvije figure koje gledaju u nebo. Njihove oči svijetle pod UV svjetlom, a Orion je također prikazan sa istim svjetlećim točkicama.

Iz Ekvadora nam dolazi i interesantni kameni šljem na kojem se nalaze oznake koje isto tako svijetle pod UV svjetlom. Eksperti tvrde da oznake na šljemu odgovaraju akupunkturnim oznakama na stražnjem dijelu glave.

Geolozi su pronašli ostatke udara kometa u Argentini starog najmanje 4000 godina. Udar je bio toliko jak da su se posljedice osjetile po cijelom krajnjem južnom dijelu Južne Amerike. Jedan od uništenih gradova je Puma Puku koji se nalazi blizu Tiahuanacoa u Boliviji.

Puma Puku je izgrađen od fino ulaštenih masivnih monolitnih stijena, pa ipak, potpuno je razrušen.

Ogromne monolitne ploče istog grada često imaju pravilne, milimetarski točne i uglačane žljebove koje je nemoguće uraditi sa jednostavnim oruđem koje se pripisuje tom periodu. U blizini istog grada nađeni su „ljudski“ skeleti visine u prosjeku 2,6 metara. 

Kosti glave su interesantne jer ne sadrže prirodni šav na kostima koji ide od polovice glave prema pozadini lubanje, a oblik lubanja je jajolik. Nadalje: lubanja homo sapiensa je sastavljena od 3 ploče koje se spajaju šavom koji ide u nepravilnom cik-cak slijedu, što nam daje zaključiti da ove kosti i lubanje ne pripadaju homo sapiensu.

U blizini skeleta giganata su pronađene kamene maske koje im savršeno pristaju. Našoj vrsti ne pristaju jer možemo istovremeno gledati kroz samo jednu rupu za oči.

U Kolumbiji su pronađene različite kamene flaute koje, kad se zasviraju, proizvode frekvencije istovjetne frekvenciji naših mozgova. Jedna od pronađenih flauta ima iste audio frekvencije kao i one koje prave dupini.

Najinteresantniji predmeti pronađeni u Kolubiji su medicinski instrumenti proizvedeni od lidita (lidit je izrazito čvrst i težak za obradu sitnih predmeta s današnjom tehnologijom). To je vrsta vulkanskog stijenja koji sadrži titanij – željezne okside i kristale feldspata, olivina i aluminija sa malim udjelom kvarca. U antici se koristio da bi se njime testiralo zlato i srebro  (jer su zlato i srebro ostavljali vrlo prepoznatljivu crtu nakon struganja o ovaj kamen). Lidit je tipičan mineral za vulkanske otoke; Havaji imaju veliki udjio stijenja napravljenih od lidita.

Interesantna činjenica, u vezi ovih predmeta napravljenih od lidita, jest da perfektno prianjaju uz ljudski dlan i prste. Većina njih na dršci ima malu figuru koja objašnjava što s dotičnim instrumentom treba raditi.

Na primjer, na nožiću za presijecanje pupčane vrpce je isklesana beba obmotana pupčanom vrpcom. Neki od instrumenata napravljeni su da stanu tek na vršak prstiju.

U Gvineji, u zapadnoj Africi blizu granice sa Malijem, stoji velika granitna planina. Na njoj je uklesana velebna bista žene visine od 150 metara. Po patini u klesanom dijelu otkriveno je da je bista stara 10 to 12000 godina. Crte lica žene su izrazito ne-Europske i ne-Afričke, već Južnoameričke (ili Azijske).

U istom području pronađene su mnoge figurice koje nalikuju kombinaciju ljudi i guštera.

U Siera Leoni, profesor Pitoni je pronašao plavo polu prozirno kamenje koje domorodci zovu “nebesko kamenje”. Ono je interesantno jer je umjetno napravljeno na način kako mi to danas ne možemo reproducirati.

U pustinjskim dijelovima Indije i Kine pronađeni su  ostaci ljudskih giganata. Jedan od njih je pronađen u tunelskom sustavu u Kolumbiji. Kosti lubanje su procijenjene na 11000 godina starosti. Lubanja je viša od lubanje običnog čovjeka i prednji zubi su joj postavljeni drugačije nego našoj vrsti – homo sapiensu.

Donja vilica je jako naglašena. Slične lubanje su pronađene na Malti ali su imale vrlo izduženo tjeme, kao i lubanje iz Ice u Peruu. Ica se nalazi u blizini Nasca linija. Isprva su antropolozi i arheolozi smatrali da su lubanje nastale povezivanjem same lubanje dok je ona još bila mekana (dakle bebama), ali problem je što one imaju mnogo veći moždani volumen nego što to imamo mi, homo sapiensi.

1964 u južnom Ekvadoru u provinciji Loja je pronađen potpuni skelet giganta skvrčenog u položaj fetusa. Kosti su bile izlomljene ali ipak sve na broju. Ovo otkriće posvjedočio je svećenik Carlos Vasca koji je radio kao kapelan u obližnjoj bolnici.