ZEMALJSKE PROMJENE

Ponikve: kolekcija slika

Moćne oluje i velike poplave su uzrokovale nastajanje i otvaranje ponikve u Milwaukeeju, Wisconsin.

Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Matrix World

Yahoo News

Oluje, velike poplave, potresi mogu uzrokovati propadanje tla i stvaranje velikih ponikvi u kojima nestaju ceste, automobili, kuće pa i zgrade.

Vlasnik kuće gleda u novonastalu ponikvu koja se pojavila ispred njegovog doma na Hawaiima nakon potresa jakosti 6,7 koji je pogodio taj otok 2006 godine.

Pogled iz ptičje perspektive na gigantsku ponikvu koja je proždrla zgradu trokatnicu nakon što se otvorila u Gvatemala Cityju prošle godine.

Cijela zgrada je progutana nakon što se ova ponikva otvorila u Gvatemala Cityju.

Ponikva koja se otvorila u Nixai u Missouriju.

Radnici pregledavaju ponikvu koju je uzrokovala poplava u Pacific Cove Mobile Home Park u Capitolai u Kaliforniji, u petak, 25.03.2011. Snažna oluja je harala Kalifornijom uzrokujući potop u dijelu Capitolae u županiji Santa Cruz. Zbog toga je na desetine stanovnika ovog naselja montažnih kućica bilo prisiljeno na evakuaciju. Oluja je natopila okolna brda uz obalu stvarajući tako prijetnju od odrona ako se kiše nastave.

Gradski radnici stavljaju željeznu sajlu na kamion gradske čistoće iz Houstona, nakon što je kamion upao u novonastalu ponikvu zbog urušavanja tla u Balmforthu u Dumfriesu blizu Godwin Park-a, u utorak, 08.02.2011 u Houstonu. Vlasti su izjavile da je kamion nosio šljunak da bi popravio rupe na cesti kada se ista urušila pod njim zbog čega je kamion skliznuo u ponikvu natraške. Nije bilo ozlijeđenih i kamion su podigli teškom dizalicom.

Vatrogasci Los Angelesa nad ponikvom koju je uzrokovalo puknuće vodovodne cijevi.

Kamionet djelomično zatrpan na dnu 20 metara duboke ponikve na južnom dijelu Pennsylvanijske autoceste.

Ponikva je progutala SUV.

U utorak 14.09.2010, ovu fotografiju je napravio Vatrogasni odjel 1 iz Oregona koji pokazuje vatrogasce pri pokušaju spašavanje kamile, Mosesa, koji je ostao zarobljen u ponikvi dubokoj 2-2,5 metara nakon što je u nju upao. Vatrogasce su pozvali vlasnici kamile, koji imaju nekoliko ovih životinja i koji rade u ministarstvu za djecu. Vatrogasci su otkopali blato oko životinje da bi je oslobodili, za što im je bilo potrebno nekoliko sati. Veterinar je izjavio da je životinja bila neozlijeđena.

CHEVY CHASE, MD – 03.12.2010: Gradski radnici pregledavaju stanje automobila kojeg je djelomično progutala ponikva uzrokovana puknućem vodovodne cijevi, zbog kojeg je dio Friendship bulevara utonuo. To se dogodilo 03.12.2010 u Chevy Chase, Maryland. Nitko nije prijavio štetu ili ozlijede.

CHEVY CHASE, MD – 03.12.2010 – Automobil nasađen u ponikve koju je uzrokovala puknuta vodovodna cijev, zbog čega se urušio dio Friendship bulevara 03.12.2010 u Chevy Chase, Maryland. Nitko nije ozlijeđen i nije bilo štete.

Velika ponikva na Lemond bulevaru, u blizini Ceste Kim u Owatonna, Minnesota, dogodila se u utorak 23.09.2010. Jake kiše su uzrokovale poplave na brojnim lokacijama u jugoistočnoj Minnesoti, uključujući i u Owatonna gdje se izlio potok Maple Creek, koji je poplavio svoje obale.

Kategorije:ZEMALJSKE PROMJENE

Tagged as: , , ,