VJEROVALI ILI NE

Rijeka boje juhe od rajčica

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Zbog jakih kiša koje su se slile na Ruby Ridge u Kanadskoj Alberti, nastala je neobična pojava u rijeci Cameron Falls koji lokalni žitelji nazivaju “rijeka boje juhe od rajčica.”

Cameron Falls, neobična rijeka bije juhe od rajčica zbog crvenih stijena koje je okružuju.

Cameron Falls, neobična rijeka bije juhe od rajčica zbog crvenih stijena koje je okružuju.

Zagasita crvena boja nastaje topljenjem i erozijom tla oko rijeke koje je uglavnom sastavljeno od sedimentnih stijena agrilita. Cameron Falls dobija boju juhe od rajčica nakon svake jače padaline ili snažnog topljenja snijega..

Coffey i njen suprug su napravili ovu fotografiju prošle godine dok su kampirali u Nacionalnom Parku Waterton Lakes. Coffey je dodala kako je rijeka slijedećeg dana bila potpuno bistra i čista kao da predhodni dan nije bila jarko crvena.

Neobična rijeka Cameron Falls  za kišnih dana kada se okolna zemlja sliva u rijeku.

Neobična rijeka Cameron Falls za kišnih dana kada se okolna zemlja sliva u rijeku.

Neobični Cameron Falls nije nikakva misterija no brojni bogobojazni kršćani su smatrali kako je Bibllija odavno predvidjela početak kraja svijeta nakon što rijeke pocrvene, na američkim religijskim programima  Cameron Falls u Kanadi često dobivao veliku minutažu tijekom 2012. godine, no nakon što se proročanstva o Apokalipsi nisu obistinila, rijeka boje rajčice je odjednom postala “dosadna i neisplativa.”

Cameron Falls za vrijeme sušnih razdoblja.

Cameron Falls za vrijeme sušnih razdoblja.