PRIZMA DRUŠTVA

Vrata pilotske kabine leta 77 nisu se nikad otvorila za vrijeme „otmice“ 11.9.2001. godine

Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Matrix World


Rock Creek Free Press

 

 Organizacija „Piloti za Istinu o 11/9“ izvijestili su da zapis podataka iz crne kutije (FDR, eng.) za let 77 American Airlinesa, koji je navodno udario Pentagon 11/9-tog, pokazuje da se vrata nisu nikad otvorila za vrijeme cijelog 90 minutnog leta. Podaci su dani od strane Odbora za sigurnost nacionalnog prometa (NTSB, eng.), koji je to odbio komentirati.

FDR je jedna od dvije „crne kutije“ koje se nalaze u svakom komercijalnom avionu. Jedna crna kutija bilježi podatke leta, a druga snima glasovne podatke  (sve što je rečeno u pilotskoj kabini za vrijeme leta). Sa tim podacima istraživači  NTSB-a mogu povezati događaje koji su doveli do pada.  Status vrata pilotske kabine se provjerava svake četiri sekunde tijekom leta i smjenuje se kao jednostavno 0 ili 1 (gdje je 0=zatvoreno, a 1=otvoreno), sa otprilike 1.300 provedenih provjera  statusa vrata za vrijeme 90-minutnog leta AA77.  Sve od tih provjera stanja vrata prikazane su sa 0, ukazujući na to da se vrata pilotske kabine nisu otvorila tijekom cijelog leta.

Istražitelji nesreća pregledavaju vrata pilotske kabine s crnom kutijom jer ona može pokazati podatke o greškama pilota u nesreći. Crna kutija počinje sa snimanjem kada se piloti smjeste u svoja sjedala  i  pripremaju se za uzlijetanje. Avion ne može uzletiti samo  ako crna kutija radi.

Službena priča o letu 77 je da su pet muslimanskih terorista prijeteći noževima iz kutije s rezačima napravili put do pilotske kabine te odveli dva pilota,  četiri poslužitelja leta i sve putnike na kraj aviona. Ova priča je priča nastala putem  izjava Teda Olsona, zamjenika ministra pravosuđa SAD-a, koji je rekao CNN-u – da je primio dva telefonska poziva od svoje žene Barbare Olson, putnice na osuđenom letu. Priča Teda Olsona se promijenila nekoliko puta.  Ponekad je tvrdio da su pozivi od njegove žene napravljeni sa telefona na stražnjim sjedalima,  drugi puta da je koristila njezin mobilni telefon.

Prema službi za korisnike American Airlinesa, priručniku American Airlinesa za održavanje zrakoplova,  i kapetanu American Airlinesa Ralphu  Kolstadu, telefoni na zadnjim sjedalima u zrakoplovima tipa 757 su bili isključeni još od prije 11/9/01.(Kasnije su u potpunosti maknuti,  budući da  nikad nisu dobro radili.)

Ni Barbara Olson nije mogla koristiti svoj mobilni telefon: mnogi su istraživači 11/9-tog, poglavito David Ray Griffin, istakli su da mobilni telefoni nisu radili 11/9-tog na zrakoplovima. Brzina i visina komercijalnih zrakoplova predstavljaju ogromne zapreke i mogućnosti mobilnih telefona da se spoje na neki toranj mobilne mreže, te da se onda  povežu na neki slijedeći toranj koji se nalazi na drugoj lokaciji.

FBI je otkrio dokaz koji odlučno odbacuje priču Teda Olsona. Na suđenju Zacariasu Moussaouiu 2006, FBI je predstavio izvještaj o pozivima mobilnih telefona sa sva četiri leta 11/9-tog. Njihov izvještaj o AA77 pokazuje da je bio samo jedan poziv od Barbare Olson, ali da je to bio nepovezani poziv koji je trajao nula sekundi. Stoga je Ted Olson lagao da je primio poziv od svoje žene ili je bio prevaren da vjeruje da ga je primio od nje.

Prema UK Telegraphu, Barbara Olson je odugovlačila svoj let 11/9-tog kako bi mogla doručkovati sa svojim mužem na njegov rođendan. To odugovlačenje ju je stavilo na let u propast. Ted Olson se je ponovno oženio 2006 za poreznu odvjetnicu  Lady Booth, koju je navodno upoznao godinu dana nakon što je Barbara umrla.

Postoje mnoge neobičnosti i proturječnosti o crnim kutijama AA77.

Vlada tvrdi da je snimač glasa oštećen za vrijeme pada i da nisu pronađeni nikakvi korisni podaci na njemu. Ako je to istinito, to bi bilo prvi puta u povijesti zrakoplovstva da je čvrsto tijelo crne kutije bilo uništeno za vrijeme nesreće.

Dok je široko izviješteno u medijima da je crna kutija AA77 nađena u 4 ujutro 21 rujna, 2001, datoteka koja sadrži podatke crne kutije je datirana četiri sata ranije. Drugim riječima, traži se od nas da vjerujemo da su podaci iz crne kutije skinuti prije nego što je ona pronađena.

Istraživač Aidan Monagahan je ustanovio da NTSB nema ni serijske ni djelomične brojeve za crne kutije sa leta AA77. Sam priručnik NTSB-a ukazuje da su djelomični i serijski brojevi crne kutije potrebni za čitanje podataka na crnoj kutiji. NTSB nije imao ove podatke, dajući nam još jedan razlog da pitamo kako su podaci crne kutije stvoreni.

Strukturni inženjer Allyn Kilsheimer je tvrdio da je osobno 11/9-tog našao crnu kutiju AA77.  Ali u Popularnoj Mehaničkoj knjizi Raskrinkavanje mita o 11/9, Kilsheimer je citiran pri izjavi;  „Stajao sam na gomili ostataka za koje smo kasnije otkrili da sadrže crnu kutiju…“

Kilsheimerova priča se ponovno mijenja u kolovozu 2007 u djelu napravljenom od History Channela  „Urota 11/9“, gdje tvrdi: „Spotaknuo sam se na nešto; to je bila crna kutija.“

U ranijem radu, Piloti za Istinu o11/9 (P4T) su odredili da isti skup podataka dan od NTSB-a pokazuje da je avion bio previsoko da udari u Pentagon, i to na temelju visinomjera koji koristi zračni tlak da odredi visinu.

Kao što je izvješteno u travnju 2009, od strane  Slobodnog Tiska iz Rock Creek-a, istraživački tim građana, građanski novinari iz južne Kalifornije su sakupili dokaze od 14 svjedoka koji pokazuju da avion koji je viđen toga jutra blizu Pentagona nije udario zgradu, nego je preletio iznad nje u trenutku kada je detoniran eksploziv u Pentagonu, vodeći promatrače do zaključka da je avion udario u Pentagon.

Pitanja oko toga što se dogodilo u Pentagonu su godinama intrigirala istraživače 11/9-tog, počevši sa slikama iz navodnog poprišta pada koje ne pokazuju ostatke aviona.

Ovaj novi dokaz, koji pokazuje da se vrata pilotske kabine nisu nikad otvorila za vrijeme leta, je još jedan čavao u lijesu službene priče o letu 77. Očito, ako se vrata kabinske kabine nisu nikad otvorila, tada otimači nisu napali pilotsku kabinu i ispratili pilote na kraj aviona. Podaci, koji proizlaze od vlade, ne podupiru vladinu priču.

Zašto bi vlada pustila podatke koji proturječe njezinoj verziji događaja?

Je li moguće da su bili nemarni, ili nisu nikad očekivali da će netko analizirati podatke tako pažljivo kao što su Piloti za Istinu o 11/9? Možda su se osjećali sigurnima da, bez obzira kakva prokleta otkrivenja bila sadržana u podacima crne kutije, neće zainteresirati nijedan mainstream medij da potroši tintu ili vrijeme, držeći službenu priču netaknutom za veliku većinu Amerikanaca koji primaju njihove vijesti iz mainstream medija. Rob Balsamo, osnivač Piloti za Istinu o 11/9 je izjavio: „Nismo našli nijedan nezavisno potvrđeni podatak koji potvrđuje vladinu priču. FBI i NTSB odbijaju komentirati.“ Osnovani u kolovozu 2006, Piloti za Istinu o 11/9 su organizacija avijacijskih profesionalaca iz cijelog svijeta koji istražuju vladine tvrdnje o napadima 11/9-tog.

Sheila Casey je novinar koja djeluje u DC-u (District of Columbia). Njezin rad je izdan u Denver Postu, Reutersu, Chicago Sun Timesu,Dissident Voiceu i Common Dreamsu.

Kategorije:PRIZMA DRUŠTVA

Tagged as: , , , , , ,