SVEMIR KROZ TELESKOP

NASA je izjavila da komet Elenin nije prijetnja Zemlji

Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Matrix World

Astronomy Weather Blog

Elenin je također poznat po astronomskom imenu C/2010 X1, komet je po prvi put detektiran 10.12.2010., od strane Leonida Elenina, promatrača iz Lyubertsy-ja u Rusiji, koji je ovo otkriće napravio „remotely“ to jest sa udaljene pozicije od samog teleskopa, koji se nalazi u New Mexico-u u SAD-u. U to vrijeme Elenin je bio udaljen od zemlje 401 milijun milja (645 milijuna kilometara). Od njegova otkrića, komet Elenin se približio Zemlji (kao što rade sve komete) i primiče se svojoj točci periheliona, to jest točci najbližoj Suncu.NASA je izjavila da ovaj komet neće biti opasnost našoj planeti. Elenin će biti najsjajniji tik nakon prolaska blizu naše planete to jest 16.10.2011, i tada će biti udaljen oko 22 milijuna milja od nas (35 milijuna kilometara).

„Bilo koja nebeska poravnanja s kometom Elenin su besmislena, i komet neće sresti ni jedno tamno tijelo koje bi mu moglo promijeniti orbitu, niti će Elenin utjecati na našu planetu na bilo kakav način,“ izjavio je Don Yeomans, znanstvenik NASA-e. Čini se da možemo zaboraviti na sve „čudne“ teorije.

Komentar Matrix Worlda:
U ovu priču trebali bi dodati činjenicu da su kometi električno nabijena tijela, a ne samo nekakve prljave grude svemirskog snijega i leda. Komete zbog svojeg električnog naboja privlače, kao magnet, na sebe različite materijale, od prašine do leda i slično i jednostavno sve te stvari pokupe ako im prepriječe put. Zamislite komete kao velike svemirske usisivače, zbog toga njihova masa i obim konstantno rastu. Ne smijemo zaboraviti da komete imaju i svoje „repove“ Zemlja će proći kroz Eleninov rep, u repovima kometa osim leda, svemirske prašine i komadića stijenja također mogu biti i svi mogući mikrobi (po teoriji panspermije tako je život i počeo na našoj planeti), i poučeni iskustvima iz srednjeg vijeka kada je „Crna Kuga“ decimirala stanovništvo Europe u vrijeme kada su svuda po svijetu padale komete (zabilježene u različitim kronikama od dalekog Istoka do Europe) trebali bi se zapitati da li je udar kometa o planet jedina opasnost, i naravno da ne zaboravimo činjenicu da je na dan poravnanja nekoliko svemirskih tijela u našem Solarnom Sustavu, Japan zadesio veliki potres i tsunami. Električni svemir je ineteresantan i današnji astronomi i astrofizičari mu ne pridaju dovoljno važnosti, za više informacija pročitajte što je James M. McCanney napisao u: Planet X, Comets and Earth Changes