PONERIZACIJA DRUŠTVA

7 načina kako nas truju!

Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Matrix World

Activist Post

Čini se da je objektivnost znanstvenih metoda ucijenjena korporacijama koje često plaćaju znanstvenicima da bi tako imali podršku za svoje proizvode, tako je i sa političarima jer oni stalno zalaze u interese javnog i privatnog sektora. Ponekad situacija postaje još gora jer agencije za zaštitu potrošača postaju sudionici.

Povjerenje koje potrošači imaju u znanstvene studije federalnih nadzornih komiteta je napastvovano jer oni služe profitu tako da proizvodi ulaze na tržište iako imaju smanjene sigurnosne standarde. Sintetičke kemikalije s kojima se svakodnevno srećemo u našoj hrani i vodi i u okolišu, pokazuju se sve više i više kao katastrofa sa svojim negativnim učincima na naše fizičko i mentalno zdravlje. Mnoge knjige se mogu napisati – i zaista su napisane – od strane stručnjaka u zvaničnoj i alternativnoj medicini, koji su dokumentirali količinu i zamah radnji koje služe da bi obmanule potrošače i koji ozbiljno prijete našem zdravlju. Kategorije koje možete vidjeti u daljnjem tekstu zaslužuju daljnje istraživanje kao glavni primjeri sa čim bi se naša vrsta mogla suočiti ako se nastavi sa ovim kemijskim bombardiranjem.

Genetska modifikacija je široko rasprostranjena i obuhvaća veliki dio naše prehrane.

Genetska modifikacija je široko rasprostranjena i obuhvaća veliki dio naše prehrane.

1.       GMO hrana

Monsanto je osnovan kao kemijska kompanija koja je svijetu donijela otrove kao što su: Agent Orange i Roundup. Sada nam je mnogo više poznata njihova dominacija s Genetički Modificiranom poljoprivredom, jer posjeduju gotovo 90% GMO usjeva kao što su: kukuruz, soja i pamuk. U neovisnim studijama GMO „Frankenstein hrana“ je povezana sa zatajivanjem organa a nedavna Ruska istraživanja su otkrila gotovo potpunu sterilnost kod hrčaka koji su se hranili GMO sojom, i to do treće generacije. Unatoč ovim i mnogim drugim legitimnim opasnostima po zdravlje, gotovo je nevjerojatno da će Uprava za Hranu i Poljoprivredu koju kontrolira Monsanto  zabraniti uzgoj GMO hrane iako odjel za procjenu rizika od biotehnologije ima fond na raspolaganju od 3 miljuna dolara. Naravno istraživanja koja je platila industrija pokazuju da su efekti GMO na ljudsko zdravlje „zanemarivi“.

2.       Dodatci hrani 

Kad većina od nas misli  o dodatcima hrani koji su štetni po naše zdravlje, onda mislimo na Mono-natrij glutaminat ili MSG koji se još uvijek nalazi u mnogoj procesuiranoj hrani, ali na žalost MSG je tek zadnji od otrova pronađen u našoj hrani. 2008 godine pronađen je Melamine u mlijeku za bebe i u nekim prehrambenim proizvodima u Kini; FDA je to sve zabilježila i rekla da je to u redu, iako su od Melamina obolijevali desetci tisuća ljudi. Opasni dodatci hrani  se pojavljuju u gotovo svoj procesuiranoj hrani čak i sa najobičnijim bojama za hranu: Red 40, Yellow 5 and Yellow 6 koje su povezane sa stvaranjem raka. Nedavno je 41818.18 kilograma smrznute piletine povučeno iz prodaje jer je sadržavala „plave komadiće plastike“ dok je za McDonald-ove Chicken McNuggets otkriveno da ima kemikalije koje nalikuju na „čudno lijepilo“ u sebi. U stvari istražitelji pretpostavljaju da je danas piletina toliko puna kemikalija da sadrži samo 51% mesa.

3.       Fluorid 

Nisu sve vrste fluorida opasne, samo onaj koji promoviraju zubari i koji se dodaje našoj vodi i hrani. Kalcij-Fluorid je prirodni mineral koji nastaje u samoj prirodi, dok njegove sintetički tvorevine, natrij-fluorid (siliko-fluorid) je toksičan industrijski nus proizvod koji se dobija za vrijeme proizvodnje umjetnih gnojiva. U prošlosti je bio patentiran kao otrov za štakore i insekticid. Postoje mnoge slijepe i polu slijepe studije koje pokazuju da natrij fluorid ima kumulativan efekt na ljudsko zdravlje i tijelo i da vodi do alergija, gastro-intestinalnih poremećaja, slabljenje kostiju, raka i neuroloških problema. U ovom slučaju je EPA Udruženje Znanstvenika izdala tzv. Bijeli papir koji osuđuje fluoridaciju vode za piće. Pa ipak kako je on toksičan otpad, jako ga je teško i skupo sigurno pohraniti. I to može biti trag zašto je ova kemikalija još opasnija od olova i gotovo isto toksična kao i arsen, i zašto se stavlja u našu prehranu.

Živa u cjepivima djeluje kao opasni neuro toksin.

Živa u cjepivima je toksična

4.       Živa 

opasan teški metal kada je u svom prirodnom tečnom stanju, ali još je opasniji kao neuro-toksin, metil-živa  se otpušta u naš okoliš raznim ljudskim aktivnostima. U svojoj organskoj i neorganskoj formi, živa upropaštava nervni sustav – naročito ima poražavajući efekt na razvoj nervnog sustava u fetusa. Penetrira u sve žive stanice u ljudskom tijelu, i dokumentirano je da povećava rizik od autizma. Ovo dovodi u pitanje korištenje žive u zubnim plombama, cjepivima i u stvari svemu uključujući i u  kukuruznom fruktoznom sirupu koji je obavezan sastojak Američke prehrane … uključujući i hranu za bebe. Ali Asocijacija Rafinerije Kukuruza prirodno podupire ovu kemikaliju sa izjavom da: „nije uopće opasna ni na kojem nivou.“

5.       Aspartame 

Neupitni kralj svih umjetnih sladila, dozvolu za puštanje u prodaju je dobio 1981 kada je SAD Upravitelj Odjela za Hranu i Lijekove (Food and Drugs Agency) Arthur Hull Hayes nadglasao FDA odbor i njegove prijedloge i zabrinutost potrošača. Aspartame je neurotoksin koji se spaja sa prirodnim organizmima kao i sa sintetičkim lijekovima, te stvara širok spektar dokazanih poremećaja i sindroma. Dakle tko je ostavio ovog upravitelja koji će nadglasati znanstvenike i javnost? Ta osoba je Donald Rumsfeld, Predsjednik Upravnog Odbora i Direktor Searle-a; proizvođača Aspartame-a. Donald Rumsfeld je bio dio Reagan-ovog tranzicijskog tima, i nakon što je Reagan preuzeo mjesto u Ovalnom Uredu on je postavio novog Upravitelja FDA da bi „postavio svoje ljude“ u jednom od najgorih slučajeva „zarade protiv sigurnosti“ ikada zabilježenih u povijesti. Asparteame je sada gotovo sveprisutan, i zašao je u sve ne-zašećerene proizvode u hrani, pićima, farmaceutici i čak u proizvodima za djecu. Nedavno je preimenovan u mnogo zvučnije i ljepše ime: AminoSweet.

6.       Sredstva za osobnu njegu i čišćenje 

Danas svatko kućanstvo ima kozmetička sredstva i proizvode koji se direktno apliciraju na kožu, koji se apsorbiraju kroz tjeme, i koji se inhaliraju. Priča o kozmetičkim preparatima koristi crtić da bi ispričala jezivu priču o industrijskom napadu i suučesništvu grupa za „javnu sigurnost“… i još uvijek govori o samo pola priče. Lista uobičajenih proizvoda i njihovih kemikalija komponenti je enciklopedijska. Ukupna suma kemikalija koje se nalaze u ovim proizvodima je povezana sa gotovo svakom alergijom, kroničnim boli i boljkom koja je poznata čovjeku. Do nedavno, kućne potrepštine za čišćenje su se povezivale sa rakom grudi  i ADHD-jem kod djece.

Chemtrails

Chemtrails su danas već svakodnevna pojava, no zvanično objašnjenje se još uvijek taji.

 

7.       Onečišćujuće tvari u zraku

U NASA-inom uratku pod nazivom „Onečišćujuće tvari zraka koje ne znaju za granice“ oni su izjavili da: „Svaka supstanca u atmosferi ima potencijal da kruži oko planete.“ Zračne struje nas zaista sve povezuju. Postoji kategorija tvari koje onečišćuju zrak koja je dio teorije konspiracije i brojnih neklasificiranih dokumenata od saslušanja u SAD Senatu iz 1977 godine: kemijski aerosol iz zraka (chemtrails) iz privatnih i komercijalnih zrakoplova. Nedavna priznanja od javnih zvaničnika su samo potvrdili ovaj slučaj. Otpadi iz tih chemtrailova su testirani i pokazuju velike razine barija i aluminija. Interesantno je za primijetiti ali Monsanto je objavio da su nedavno razvili gen otporan na aluminij koji će uskoro predstaviti. Chemtrails mogu izgledati kao obična paranoja ali postoje nedavni primjeri kemijskog aerosola koji su nevjerojatni točnije sprejanje Coerxit disperzanta nad područjem Meksičkog zaljeva. Proces zračne aplikacije može biti povezan sa zaprašivanjem usjeva, za koje znamo da se koriste već skoro 100 godina. Ratovi koji se događaju u inozemstvu, čini se, utječu na globalnu kvalitetu zraka, jer vojna municija sadrži osiromašeni uranijum koji je ušao u gornje slojeve atmosfere, i koji se širi atmosferom oko planete. Poznati efekti osiromašenog uranija nisu nimalo prijatni. Tvari koje onečišćuju zrak su povezane sa alergijama, genetičkim mutacijama i neplodnošću.

Ovo sve vodi ka znanstvenom, vladinom i medicinskom menadžmentu o zdravlju i pravima ljudi. Ironično (ili slučajno) kad netko postane bolestan zbog neprirodnih proizvoda koji su navedeni u gornjem tekstu, zvanična medicinska zajednica ih želi povezati sa drugim neprirodnim kemikalijama. Nadalje, neki od ljudi na visokim pozicijama u Američkoj vladi i akademiji kao što su: John P. Holdren, trenutačni Car Znanosti u Bijeloj Kući, je zagovarao kontrolu populacije uz pomoć „čestica zagađenja“ i to u davnoj 1977 u knjizi pod nazivom: Ecoscience. Holdren-ova stajališta o čovječanstvu, mogu postaviti pitanje o namjernom trovanju našeg okoliša.