PONERIZACIJA DRUŠTVA

Židovski sud osudio je psa na smrt kamenovanjem

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Matrix World

Free Republic

Rabinski sud u Jeruzalemu osudio je na smrt kamenovanjem psa za kojeg se sumnja da je reinkarnacija sekularnog odvjetnika koji je uvrijedio suce suda prije 20 godina, izjavila je Ynet web stranica.

Prema izjavi Ynet-a, veliki pas je uspio doći do Financijskog odjela suda u ultra ortodoksnom židovskom kraju u Mea Shearim-u u Jeruzalemu, i tako je preplašio suce i tužitelje.

Unatoč naporima da odvuku psa van iz suda, on je odbio napustiti zgradu.

Jedan od prisutnih sudaca se tada sjetio kletve koju je sud napravio nad sekularnim odvjetnikom koji je uvrijedio suce prije 2 dekade.

Njihova odabrana božanska odmazda je glasila da se duša odvjetnika preseli u tijelo psa, životinje koja se smatra nečista po tradicionalnom Judaizmu.

pas

Očigledno još uvijek uvrijeđen, jedan od sudaca je psa osudio na smrt kamenovanjem koju će izvršiti lokalna djeca.

Pa ipak, pseća meta je uspjela pobjeći.

„Pustite životinju da živi,“ oglasila se organizacija za brigu o životinjama, koja je vođu suda, rabina Dov Levina,  prijavila policiji, a koji je osporio da su suci iz njegova suda donijeli odluku o kamenovanju psa, izvijestio je Ynet.

Pa ipak, jedan od upravitelja suda potvrdio je izjavu o govornoj presudi koju je prenio dnevnom listu Yediot Aharonot.

Zapovjeđeno je….da je to prikladan način da se „naplati“ duhu koji je ušao u jadnog psa,“ izvijestio je dnevni list izjavu upravitelja suda, koju prenosi Ynet.

Određena učenja i skolastike unutar Judaizma vjeruju u trans-migracije duša ili reinkarnaciju.