MISTERIJE

Tajni dopis pokazuje da je JFK zahtijevao NLO dokumente deset dana prije svoje smrti, je li zbog svog interesa o tim tajnim spisima ubijen?

Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Daily Mail

Otkriveno je pismo, koje je JFK napisao glavnome čovjeku CIA-e, koje pokazuje da je predsjednik deset dana prije svojeg ubojstva zahtijevao da mu se pokažu jako povjerljivi NLO dokumenti. Tajni dopis  poslan 12 . listopada 1963.  je jedno od dva pisma JFK-a koja su puštena u javnost od strane CIA-e  po prvi puta, a u  njima je on tražio  informacije o paranormalnim pojavama. Autor William Lester je kazao da mu  je CIA  dala dokumente na temelju Akta slobode informiranja, nakon što je podnio zahtjev dok se bavio istraživanjem za svoju novu knjigu koja nosi naslov: A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier.

AOL vijesti tvrde da će JFK-ov interes u NLO-e prije njegove smrti, najvjerojatnije dati novu snagu teorijama urote koje se bave njegovim ubojstvom. Istražitelji koji se bave izvanzemaljcima ističu da će najnoviji dokumenti, koji su dani Lesteru od strane CIA-e, dati težinu sugestiji da je predsjednik možda bio ubijen kako bi ga se spriječilo da sazna istinu o NLO-ima. U jednom od tajnih dokumenata koji su objavljeni na temelju Akta slobode informiranja, JFK  traži od direktora CIA-e NLO dokumente.

article-1378284-0BB00D3600000578-629_468x594

Objavljeno: Pismo JFK-a direktoru CIA-e u kojem traži pristup NLO dokumentima, a  koje  je dano piscu Lesteru na temelju Akta slobode informiranja .

U drugom dopisu, koji je poslan upravitelju NASA-e, predsjednik je izrazio želju za suradnju s nekadašnjim Sovjetskim Savezom na području zajedničkih aktivnosti u vanjskom svemiru. Prijašnji klasificirani dokumenti su objavljeni na temelju Akta slobode informiranja učitelju Williamu Lesteru, kao dio njegovog istraživanja za novu knjigu o JFK-u. Kazao je da je JFK-ov interes u NLO-e mogao biti potaknut njegovom brigom oko odnosa sa Sovjetskim Savezom.

article-1378284-0BB00D3200000578-569_468x561

Nekoliko dana prije nego što je bio ubijen, JFK je pisao CIA- zahtijevajući pristup  njihovim  NLO dokumentima. Deklasificirano: Drugi dopis napisan od JFK-a dana 12. listopada 1963., 10 dana prije njegova ubojstva, koji je objavljen od CIA-e

„Jedna od njegovi briga je bila to da su mnogi od tih NLO-a viđani iznad Sovjetskog Saveza, a on je bio vrlo zabrinut da bi ih Sovjeti mogli krivo protumačiti kao agresiju SAD-a, smatrajući da je to neka naša tehnologija,“ kazao je Lester za AOL vijesti.

„Smatram da je to jedan od razloga zašto se htio domoći tih informacija i izuzeti ih iz jurisdikcije NASA-e, tako da bih mogao kazati Sovjetima: „Gledajte, to nismo mi, mi to ne činimo, nismo provokativni.“.“

Ali teoretičari zavjera kažu da ti dokumenti izazivaju interes za osporavani dokument, koji nosi nadimak „izgoreni dopis“, za kojeg NLO istraživač tvrdi da ga je primio 1990-tih godina. Tvrdi se da je taj dokument, koji ima tragove od vatre na sebi, bio poslan 1999. lovcu NLO-a Timothy Cooperu od strane nepoznate krtice iz CIA-e, ali nikad nije bio potvrđen.

Osporavan:  U „izgorenom dopisu“ direktor CIA-e je navodno napisao: „Lancer(JFK) je napravio neke istrage u vezi naših aktivnosti, što ne možemo dopustiti“

U napomeni koja je poslana sa dokumentom, navodna krtica je kazala da je radila za CIA-u od 1960-te do 1974-te, te da je izvukla dopis iz vatre dok je agencija palila neke od svojih najosjetljivijih dokumenata. Nedatirani dopis sadrži referencu „Lancer“, koja je bila JFK-ovo kodno ime u tajnoj službe. Na prvoj stranici je direktor CIA-e napisao: „Kao što znate, Lancer je napravio neke istrage u vezi naših aktivnosti, što ne možemo dopustiti.“

„Molim vas, pošaljite vaša izvješća do studenog. Vaša akcija u vezi ove stvari je ključna za opstanak grupe.“

Sadašnji vlasnik „izgorenog dopisa“, kojeg je kupio od Timothy Coopera 2001., je kazao za AOL vijesti da on pokazuje da je JFK bio „odbačen“ od CIA-e kada je postavljao pitanja u vezi NLO-a. Istraživač NLO-a, Robert Wood, kaže da je testirao papir na kojem je dopis isprintan, starost tinte, vodene žigove, tipove slova i ostale oznake.

Kazao je: „Unajmio sam forenzičku tvrtku da provjeri starost tinte i druge stvari koje se mogu datirati, koristeći iste tehnike koje se upotrebljavaju u sudskom procesu.“

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.