MISTERIJE

Šušur o potopljenom NLO-u se širi internetom nakon što je istraživački tim pronašao čudan objekt na dnu Baltičkog mora

Prevela i uredila: Ljubica Šaran
Matrix World

Tim Švedskih istraživača je pronašao objekt koji neki smatraju potopljenim NLO-om, nalazi se na preko 100 metara dubine u podmorju između Finske i Švedske.

Kako otkriva Vancouver Sun, tim istraživača dubokog podmorja je otkrio veliki nepoznati objekt, objavljivanje ove vijesti je generiralo sve moguće špekulacije. Objekt koji je pronašao tim Švedskog Ocean Explorera pomalo nalikuje na oblik klasičnog NLO-a.

Dok su prošli mjesec istraživali zaljev Bothnia, zapovjednik Ocean Explorera Peter Lindberg je primijetio na sonaru objekt od 18.28 metara. Kako stoji u izjavi na oficijelnoj web-stranici ovog tima, Lindberg je izjavio kako nikada nije vidio nešto takvo, iako je proveo na stotine sati promatrajući snimke morskog dna koje je snimao sonar.

Način kako je objekt postavljen u moru je još veća zagonetka, u video uratku koji je tim izdao u javnost vidi se dugačak rov u morskom dnu koji vodi do okruglog nepoznatog objekta što upućuje na to da je objekt vjerojatno napravio silovit udar po morskom dnu.

Jönköping je pronađen 1997. godine. 

Lindberg i njegov tim se teško mogu ubrojiti u vrstu ljudi koja juri za NLO-ima. Oni su veterani istraživači oceana koji tragaju za potopljenim brodovima. 1997. godine tim se proslavio otkrićem Jönköping-a, potopljenog broda koji je u svom teretu imao i 3000 boca vrijednog šampanjca.

Šampanjac s Jönköping-a.

Iako okrugli objekt koji su nedavno pronašli izgleda jako čudno, moguće je da je nastao prirodnim putem. Lindberg je odbio davati bilo kakve špekulacije o podrijetlu objekta, ali baš sa svojom šutnjom je pokrenuo još više pometnje, jer je tako ovo otkriće postalo dio priče o najmisterioznijem objektu na svijetu.

Lindberg je izjavio „Pošto bi se ovo moglo pokazati kao potpuni promašaj, ne možemo dozvoliti sebi da trošimo velika sredstva samo zato da bi pogledali o čemu se radi, čak i ako bi mogao biti sam Stonehenge na dnu mora.“

Ovdje možete pogledati video Ocean Explorera i njihovog otkrića s dna Baltičkog mora.

Sviđaju li vam se NLO misterije pročitajte:

Anomalije na Mjesecu.

Meteor ili NLO u Čileu.

Astronaut iz kućne fotelje otkrio Marsovsku svemirsku postaju, koristeći Google earth.

Tajne Marsa – Graham-a Hacock-a.

Najbolji dokumentirani slučajevi Neidentificiranih Letećih Objekata.

Anomalije u Sunčevom sustavu.