MISTERIJE

Crvena „vanzemaljska“ kiša iz Kerale u Indiji

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Ovaj bi slučaj većina ljudi mogla po naslovu smatrati dijelom NLO pomame, da se njime nije pozabavio Centar za Astrobiologiju iz Cardiffa u Velikoj Britaniji i drugi znanstvenici, evo što su oni otkrili o ovom nesvakidašnjem događaju.

Od 25.07. do 23.09.2001. godine, crvena je kiša sporadično padala na južnu državu Indije Keralu. Velike teške kapi su natapale šume, ljude koji su se našli na otvorenom, zgrade, životinje nakon čega je prizor nalikovao nekom lošem hororu s previše krvi, jer je crvena kiša izgledala upravo kao krv. U nekim dijelovima Kerale očevidci su prijavljivali crnu, zelenu i žutu kišu. No crvena ili krvava kiša je u Kerali bila prijavljena i ranije i to 1896. godine.

Iako su mnogi znanstvenici smatrali da se radi o sporama lokalne alge koja se razmnožila u atmosferi i koja je pala na tlo uz pomoć kiše, Centar za Astro-biologiju iz Cardiffa u Velikoj Britaniji odlučio je pokupiti različite uzorke s mnogih mjesta u Kerali i evo što su otkrili.

Crvene stanice iz kiše u Kerali.

Uzorci crvene kiše iz Kerale sadrže mikroskopske crvene stanice (kako su otkrili znanstvenici iz Indije Louis i Kumar sa Sveučilišta Mahatma Gandhi u Kottayamu, 2006.) nepoznatog su podrijetla. Njihov pad je asociran s bukom koja je nalikovala udaru groma koji je uslijedio nakon rasprsnuća velikog meteora na nebu. Izvješća pokazuju kako stanice iz crvene kiše nemaju staničnu jezgru i što je najčudnije nemaju DNK. Dr. Godfrey Louis je donio uzorke crvene kiše u Centara za Astro-biologiju iz Cardiffu radi daljnje analize.

S elektronskim mikroskopom velike rezolucije otkrilo se kako je unutarnja struktura stanica i njihov replicirajući ciklus neobičan i nije pronađen u ni jednoj poznatoj vrsti bakterija ili kvasaca na Zemlji. Na slici vidite tanke presjeke stanica onako kako ih je snimio elektronski mikroskop.

Na njima se vidi kako su stanice veličine dijametra od 3 mikrometra i da imaju debele stanične stjenke s različitim nano strukturama unutar membrane ali se u njima ne mogu identificirati nukleusi ili jezgre. Također stanice imaju očigledne rupe u staničnim stjenkama i možda je to način na koje su izgubile citoplazmu.

Druga slika pokazuje stanicu sa smanjenom membranom koja u sebi sadrži stanice kćeri, obije imaju dobro definiranu strukturu dok je treća koja se slabo vidi možda nova stanica u nastanku.

Donja slika objavjena je u New Scientist-u 01.04.2006. (No. 2545, p.12) s naslovom: „Da li ovako izgledaju svemirci?“

Nastavak istraživanja je otkrio DNK unutar stanica „kćeri“ pa ipak njihova identifikacija nije obavljena jer se nije mogla usporediti ni s jednim poznatim organizmom na planeti i nalazi se smatraju krajnje dvosmislenima i stvaraju više pitanja nego odgovora na koje do 2011. nisu pronađeni odgovori.

Dr. Godfrey Louis.

05.10.2003. Godfrey Louis & A. Santhosh Kumar napravili su znanstvenu studiju s naslovom „Kometarna panspermija objašnjava crvenu kišu iz Kerale“ u čijem zaključku stoji:

Crveno obojana kiša iz Kerale sadrži veliki količinu mikroskopskih crvenih stanica. Uzimajući u obzir njihovu korelaciju s događajem eksplodiranja meteora koji je prethodio ovome fenomenu, postavlja se važno pitanje da li su ove stanice vanzemaljskog podrijetla. U našoj studiji pokazujemo kako se opservirane odlike fenomena crvene kiše mogu objasniti ako se uzme u obzir fragmentacija i atmosferska dezintegracija lomljivog kometarnog tijela koje je, pretpostavljamo, sadržavao visoku količinu crvenih stanica. Polagano naseljavanje ovih stanica u dijelovima stratosfere objašnjava zašto se ovaj događaj pojave crvene kiše pojavljivao i 2 mjeseca nakon eksplozije meteorita. Crvene stanice imaju spore ekstremofiličnih mikroorganizama.

Panspermija, teorija o nastanku svekolikog života u univerzumu kroz meteoritske, kometarne i druge oblike sijanja DNK-a, dobiva sve više pobornika jer se otkriva sve više dokaza o postojanju panspermije, među kojima su i naša otkrića iz ove studije.

Cijeli tekst njihove studije na Engleskom jeziku možete pročitati ovdje.

Sir Fred Hoyle.

Matrix World je već pisao o posjetiteljima iz svemira i mogućnostima panspermije ovdje, također smo čitatelje upoznali s radom briljantnog fizičara Sir. Fred-a Hoylea koji je stvorio ovu teoriju.

Zanimaju li vas NLO misterije pročitajte:

Meteor ili NLO u Čileu.

Astronaut iz kućene fotelje otkrio Marsovsku svemirsku postaju, koristeći Google earth.

Tajne Marsa – Graham-a Hacock-a.

Najbolji dokumentirani slučajevi Neidentificiranih Letećih Objekata.

Šušur o potopljenom NLO-u se širi internetom nakon što je istraživački tim pronašao čudan objekt na dnu Baltičkog mora.