ZEMALJSKE PROMJENE

CERN otkriva: Alarmisti su pogriješili, ljudi nisu krivi za klimatske promijene

Globalno zatopljenje i klimatske promijene su fenomeni koji su napravili razdor u znanstvenoj zajednici čim se krenulo s debatama, tako da sada imamo tabore sa „skepticima“ i „vjernicima.“ Napravile su se bezbrojne studije koje validiraju ili pobijaju globalno zagrijavanje, od kada se o tom fenomenu počelo pričati. U zadnjih par mjeseci, dobitnik Nobelove Nagrade i vodeći „alarmist“ klimatskih promjena Al Gore je prozvao sve koji niječu globalno zagrijavanje da su slični „rasistima“ i da su „pseudo-znanstvenici“ i optužio je medije za manipulaciju dokazima o globalnom zagrijavanju.

Istraživanje koje je obavio, nitko drugi, doli svjetski priznati i poznati CERN, (Centre of European Organization for Nuclear Research), koji je objavljen u žurnalu „Nature“ stoji kako su kozmičke zrake i Sunce, a ne ljudska aktivnost krivi za globalno zagrijavanje, a to nije baš zaključak koji bi u ovom trenutku Al Gore-u odgovarao.

CERN, koji je kreirao i koji operira s Velikim Akceleratorom Čestica, je sada izgradio komoru od nehrđajućeg čelika koja točno odgovara atmosferi Zemlje. U toj komori nazvanoj „63 CERN“ znanstvenici iz 17 Europskih i Američkih instituta su demonstrirali kako kozmičke zrake promoviraju formaciju molekula koje rastu u atmosferi Zemlje i tako zasijavaju oblake, što Zemlju čini oblačnijom i hladnijom.

„Sunčevo magnetsko polje kontrolira koliko će kozmičkih zraka stići do atmosfere Zemlje (što je jače solarno magnetsko polje to više ono brani Zemlju od dolazećih kozmičkih zraka iz svemira), Sunce tako određuje temperaturu na Zemlji,“ izjavio je Lawrence Solomon, direktor Energy Probe, koji je sastavio ovaj eksperiment.

Teoretičari i istraživači s Danskog Svemirskog Instituta su još 1996. godine izjavili da su Sunce i kozmičke zrake primarno odgovorne za klimatske promijene, svoja otkrića su objavili iste godine na znanstvenoj konferenciji u Velikoj Britaniji. (O tome je Matrix World već pisao ovdje.)

U roku od samo jednog dana, predsjednik Međuvladinog Odbora za Klimatske Promijene Bert Bolin je odbacio ovu teoriju izjavom: „Smatram da je izjava ovog para znanstveno krajnje naivna i neodgovorna.“

Henrik Svensmark, fizičar koji je otkrio moguću poveznicu s interakcijama solarnih vjetrova i kozmičkih zraka i njihovog utjecaja na Zemlju, te koji je smanjio značaj utjecaja ugljičnog-dioksida (CO2) i njegove emisije na globalno zagrijavanje, pozdravio je ovo istraživanje CERN-a i njihove rezultate koji potvrđuju rezultate istraživanja koje je napravila njegova grupa.

„CERN-ov CLOUD (Cosmics Leaving Outdoor Droplets) eksperiment je dizajniran s namjerom da izučava formacije oblaka i ideju da kozmičke zrake mogu imati utjecaja. Jasna poruka ovog tima znanstvenika je da mi jednostavno ne razumijemo ništa više o oblacima osim rukohvat, u ovom slučaju, nebitnih informacija. Utjecaj i efekte aerosola u oblacima razumijemo čak i manje. Druga stvar koja je postala jasna ovim eksperimentom je da tragovi nekih čestica u atmosferi izgleda imaju veliki efekt na formaciju oblaka, te da kozmičke zrake također imaju efekta, i to „značajnog“ ako je suditi otkrićima CERN-a“ rekao je David Whitehouse za list Observatory.

„CERN-ov CLOUD vodi Jasper Kirkby koji je 1998. otkrio kako globalno zagrijavanje može biti dio prirodnog ciklusa u zemaljskim temperaturama, što je uznemirilo alarmiste globalnog zagrijavanja. „Establišment koji zagovara stavove o globalnom zagrijavanju koje je uzrokovalo ljudsko djelovanje, pokrenuo se u akciju, nagovorio je zapadnjačke vlade koji kontroliraju CERN, da gotovo trenutačno suspendiraju CLOUD eksperiment. Kirkby-ju je trebalo gotovo deset godina pregovaranja s njegovim nadređenima, i tko zna koliko još pregovaranja i kompromisa s različitim odborima da bi nagovorio birokraciju CERN-a da dozvole ponovno pokretanje projekta. Trebalo je još dodatnu godinu da se stvori CLOUD komora i da se validiraju temeljne teorije koje je stvorio Dane,“ izjavio je Lawrence Solomon.

„Iako nikada to nisu potvrdili, visoki svećenici „Neprikosnovene Istine“ kao što su oni u hramu NASA-e, GISS-a, Pen State i Univerziteta Istočne Anglia-e su uvijek znali za Svensmark-ove hipoteze o kozmičkim zračenjima i da je njegova teorija opasnost slabo sastavljenih modela koji su oni stvorili o utjecaju stakleničkih plinova,“ rekao je Nigel Calder poznati znanstvenik koji je pisao o otkrićima s CERN-a. „Sada vam jasno i glasno govorim o očiglednim velikim utjecajima koje je Sunce imalo u prethodnim stoljećima i milenijima koji se sada mogu objasniti i da se ti isti nalazi sada mogu aplicirati na iste mehanizme koji su se događali za vrijeme zagrijavanja u 20. vijeku. Svensmark je alarmističke predikcije doveo u opasnost – zajedno sa poslovima od bilijuna dolara koje dolaze od strane zabrinutih vlada unutar biznisa globalnog zagrijavanja.“

International Business Time.