MISTERIJE

Dječak star dvije godine s rakom mozga „izliječen“ nakon što ga je otac tajno hranio marihuanom

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Mike Hyde sa svojim sinom Cashom kojemu je dijagnosticiran ozbiljan oblik raka mozga.

Očajan otac, čiji je sin bolovao od raka koji mu je prijetio smrću, otkrio je kako je djetetu davao kanabis da bi mu olakšao bolove. Na koncu se dijete oporavilo.

Cash Hyde, poznat pod nadimkom Cashy, bio je potpuno zdrava beba kada se rodio 2008. godine, ali obolio je nedugo nakon svojega drugoga rođendana.

Cash je primao velike doze kemoterapije koje su ga još više razboljele.

Prvo je dječačiću dana pogrešna dijagnoza da ima upale žlijezda, prije nego li su očajni roditelji saznali poražavajuću novost da im dijete ima ozbiljan oblik tumora mozga.

Mali dječak je morao proći kroz naporne tretmane kemoterapije koje su usporile njegov rast i koja je dovela do drastičnih nuspojava uključujući krvne infekcije i napadaje.

Njegovim izbezumljenim roditeljima je bilo neprestano ponavljano da će dijete najvjerojatnije izgubiti bitku s bolešću jer je njegovo stanje bilo poražavajuće.

Nakon jedne serije kemoterapije, Cash je bio toliko slabašan da nije mogao podići svoju glavu i bio je prebolestan da bi jeo 40 dana.

U tom trenutku gospodin Hyde je odlučio kako će krenuti u akciju i krenuti s davanjem marihuane u medicinske svrhe da bi pomogao svom malenome sinu.

Cash-ovi doktori su čak odbili uzeti i u razmatranje mogućnost davanja marihuane djetetu, ali njegov otac je potražio autorizaciju za kanabis na drugome mjestu i onda ga sinu potajno davao kroz njegovu cjevčicu za hranjenje.

On je doktorima također rekao da prestanu davati koktel lijekova protiv mučnine – iako im nikada nije priznao što radi.

Gospodin Hyde je izjavio kako je njegov sin u isti tren počeo izgledati bolje.

Cash sa svojim starijim bratom Coltyem, dok je bio na tretmanima u bolnici.

Gospodin Hyde je rekao kako: „Moj sin nije jeo ništa 40 dana – bilo je zaista užasno gledati ga kako se muči uzeti komadić sira. Pokazivao je kako želi živjeti.“

On je pohvalio efekte ulja kanabisa koje je pomoglo njegovom sinu da prođe užase kemoterapije i izjavio je kako su doktori potvrdili da Cash više nema rak.

Dječačić se sada vratio svojoj kući gdje živi tipičnim životom za djecu njegova uzrasta, igra se sa svojim starijim bratom Coltyem.

Marihuana u medicinske svrhe je legalna za uporabu u nekim državama SAD-a, uključujući Monatanu, ali kako ona djeluje na malu djecu je još nepoznanica i koristi se jako rijetko.

Američka savezna vlada ne priznaje legalnost korištenja droga za medicinske svrhe i često se sukobljava s državama koje su legalizirale korištenje droge u medicinske svrhe.

Cash sada živi kod kuće, normalnim životom dječačića njegove dobi.

Gospodin Hyde je izjavio: „Jako je kontroverzno i zastrašujuće, ali ništa nije više zastrašujuće od gubitka vlastita djeteta.“

MailOnline.

Komentar Matrix Worlda:

Na žalost Cash je dvije godine kasnije umro zbog utjecaja kemo terapije i abrazivnih citostatika koji su u potpunosti uništili njegov maleni organizam, no njegovi roditelji su stvorili zakladu u kojoj žele pomoći svoj djeci sa sličnim problemima i to s alternativnim lijekovima. S obzirom na zakon o autorskim pravima, mi smo mogli samo prevesti tekst Mail Onlinea bez mijenjanja istoga, jedino što smo mogli uraditi je komentar, s kojim smo dodatno objasnili što se dogodilo Cashu.