PONERIZACIJA DRUŠTVA

Hakeri otkrili ljude iz vrha Citibanke koji stoje iza uhićenja prosvjednika na Wall Streetu!

Hakeri pomažu u globalnim protestima protiv prebogate i premoćne vrhuške.

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Hakivisti (hakeri aktivisti) su objavili dosje s osobnim informacijama ljudi u vrhu Citigroupe koji su „zaslužni“ za uhićenja prosvjednika u akciji „Okupirajmo Wall Street.“

Članovi grupe pod nazivom CabinCr3w su otkrili brojeve telefona, adrese, e-mail adrese i financijske informacije super-moćnog Vikrama Pandita, CEO i voditelja Citigroupa koja upravlja poslovima Citibanke.

Objava tih podataka vodila je do uhićenja same grupe hakera antikapitalista koji su navodno stvorili gužvu unutar ogranka Citibanke na Wall Streetu dok su povlačili svoj novac i zatvarali njihove bankovne račune. Oko 24 osoba je pritvoreno i optuženo za kriminalni upad u privatno vlasništvo u subotu poslije podne, piše u Wall Streer Journalu.

Citibank je izjavila u tiskovnom priopćenju da je u stvari samo jedna osoba pokušavala zatvoriti svoj bankovni račun, na što je banka uslužila istu. Ostatak grupe je uzrokovao nerede i njih se stalno molilo da napuste podružnicu prije nego li su pozvali snage NY policije.

Prebogati i premoćni Vikram Pandit CEO Citigroupa koji upravlja Citibankom.

Prošli tjedan, glavni u Citigroupu Vikram Pandit je ponudio da će se osobno sresti s prosvjednicima, izjavljujući u tiskovini Businessweek kako su sentimenti prosvjednika „u potpunosti razumljivi.“

CabinCr3w je prethodno objavila osobne informacije o upravi JP Morgan Chasea i Goldman Sachsa. Također su objavili detalje o oficirima NY policije koji su optuženi za sprejanje suzavcem prosvjednika na Wall Streetu.

Muljaža Citibank je stvorila dosta pomutnje i graje bez obzira tko je bio u pravu, a tko u krivu i bez obzira što se doista u stvarnosti dogodilo. Organizatori prosvjeda predlažu ljudima da zatvore njihove bankovne račune u bankama na glavnim ulicama i da svoj novac umjesto u banke stave u kreditne i štedne zadruge.

Tekst na engleskom jeziku pročitajte ovdje.