VJEROVALI ILI NE

Miran i ljubak mačak s dva lica osvojio Guinnessovu knjigu rekorda i naša srca

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Nije lako biti mačka s dva lica, ali Frank i Louie zbog toga su osvojili ulaz u Guinnessove Svjetske Rekorde.

The Telegram je izvijestio kako su Franka i Louiea doveli u Veterinarsku kliniku Tufts kako bi ga (ih) eutanazirali, ali se Marty veterinarska sestra odlučila adoptirati preslatkog (tada) mačića s dva lica, unatoč činjenici da većina mačaka s dva lica ne preživi dugo. Ali Frank i Louie su 08.09.2011. navršili sretnih 12 godina!

A što se tiče njihovih malih glava:

Frank i Louie imaju dvoje usta, dva nosa i normalne oči osim jednog većeg koje je nefunkcionalno i koje se nalazi u sredini glave. „To je bilo prvo oko koje se otvorilo kada su imali dva dana. Izgledali su kao mali Kiklop dok im se druge oči nisu otvorile,“ rekla je Marty. To baš nije svakodnevan prizor, ali se često dogodi s životinjama, pa čak i ljudima koji nisu baš isti kao svi drugi. Frank i Louie često izazivaju šok kod slučajnih posjetitelja ali ta prvotna šokiranost brzo splasne.

2frank-i-louie

Mačka ima dva lica ali samo jednu glavu i mozak, tako da reakcija lica ne spada u reakcije dva entiteta. Također, to što mačka ima dva lica to ne znači da se mora hraniti dvije mačke. Frankova strana povezana je s jednjakom dok Louieva nije, tako da Frank jede za oboje.

Više o Franku i Louieu ovdje i ovdje.