SVEMIR KROZ TELESKOP

CNN priznao gigantski planet ušao u solarni sustav: Nije Nibiru već braon patuljak, Sunčev brat blizanac

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

 

CNN je 01.10.2011., priznao kako je u naš Sunčev sustav ušao ogroman plinoviti gigant ili braon patuljak, koji se nalazi daleko iza Plutonove orbite.

Što znači da je već u Sunčevom sustavu. Britanski Independent je izjavio kako se radi o tijelu četiri puta većem od Jupitera. CNN je izjavio kako eksperti kažu da to može objasniti zašto imamo toliko veliku količinu kometa koji ulaze u unutarnji dio Sunčevog sustava (privučeni su gigantskom gravitacijom solarnog blizanca).

StarViewer Team” je grupa Španjolskih znanstvenika koja je izračunala njegovu trenutačnu poziciju koju možete vidjeti na fotografiji, braon patuljak – zvijezda, je na engleskom jeziku “brown dwarf -star”. Njegovo radno ime je G1.9. Španjolski znanstvenici su također otkrili kao ova ugašena zvijezda orbititra između Plutona i van Oortovog oblaka. Prolaskom ove ugasle zvijezde kroz Oortov oblak se katapultiraju gromade iz istog, sam Oortov oblak je “uzgajalište” meteora i meteorita koje poznajemo i koji nas periodično posjećuju, u zadnje vrijeme sve više i više.

Na slici vidite snimku u infra-crvenom spektru koju pokazuju Pluton i G1.9 iza njih se vidi centar galaktike Strijelca (Sagittarius – Sag DEG – satelita galaktike Mliječne staze) ona je prikazana bijelom bojom zbog jakog zračenja koje je uhvatila infra-crvena kamera.

Matrix World je o Sunčevom bratu blizancu već pisao, članak možete pročitati ovdje. No solarni sustav ima još skrivenih planeta. O Tyche, koja je za sada najveća “čvrsta” planeta van Plutonove orbite smo pisali ovdje. Dok smo o drugim patuljastim novootkrivenim planetima pisali ovdje.

Ako želite pogledati CNN-ov video s izjavom kliknite ovdje.