SVEMIR KROZ TELESKOP

Posmrtni ostaci komete Elenin snimljeni kao oblak prašine

Preveli i uredili: Članovi Matrix World tima

Matrix World

Kometa Elenin, koja je kratko bila poznata kao kometa Sudnjega dana zbog netočnih predviđanja o tome kako bi mogla udariti u Zemlju, snimljena je kao običan oblak prašine.

Umjesto toga se dezintegrirala u svom prolazu pored Sunca (to jest kroz njegove CME-s ili masovne koronarne baklje) prošlog mjeseca. Sudnji dan je odložen za neko drugo vrijeme (zagovornici ovakvih ludosti će se vrlo brzo snaći i izmisliti nešto drugo za donositelja Armagedona.).

Preko vikenda je talijanski astronom  Rolando Ligustri spazio ostatke komete koji nalikuju produljenom oblaku prašine. On je 22.10.2011. napravio ovu fotografiju na mjestu gdje je Elenin trebala proći da je ostala u komadu.

Kliknite na sliku da usporedite snimke.

Drugi tim astronoma Ernesto Guido, Giovanni Sostero i Nick Howes su spazili oblak iste večeri. Isprva su bili skeptični. „Oblak je bio jako blijed i difuzan,“ rekao je Guido. „Pitali smo se da nije riječ o odbljesku mjesečeve svijetlosti ili nekog drugog objekta.“ Ali kada je tim ponovno pogledao 23.10.2011. oblak je još uvijek bio tamo. Tako da su napravili animaciju od slika snimljenih tijekom dvije noći, te su primijetili da se oblak miče onako kako bi se pomicala kometa Elenin da je preživjela.

Naputak: Neki gledatelji snimaka su primijetili prolazak asterodia 2000 OJ8 (magnitude 14), na istom snimku, koji se nalazio u istom kadru kao i oblak od već mrtve komete Elenin.

Matrix World: Iskreno se nadamo kako je ovo jednom za svagda završilo famu o Eleninu. Molimo vas da nam više ne šaljete članke i zamolbe za objavljivanje tekstova koji tvrde:

  1. Da je Elenin maskirani svemirski brod (to je dezinformacija).
  2. Da iza Elenina ide veliki matični svemirski brod koji Eleninom upravlja da se sudari sa Zemljom (to je dezinformacija).
  3. Da je Elenin Nibiru (to je dezinformacija).
  4. Da će prolaz čak i raspadnutog Elenina napraviti tsunamije od nekoliko stotina metara visine i da se treba povući u planine i spremiti za život u kamenom dobu (to je dezinformacija).
Originalni članak na engleskom jeziku pogledajte ovdje.