PONERIZACIJA DRUŠTVA

SRAMOTNO: Američka vlada želi ispitivati netestirano cjepivo protiv antraksa na djeci, da bi vidjeli kako djeluje

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Amerika svoju vlastitu djecu želi tretirati kao zamorce!

Iako trenutno nema nikakvih naznaka o terorističkim napadima antraksom, Nacionalni znanstveni odbor za obranu od bioloških napada (NBSB ili National Biodefense Science Board) preporuča  da se cijepe potpuno zdrava DJECA da bi se vidjelo pruža li cjepivo ikakvu zaštitu.
Ovaj nevjerovatni prijedlog za novi zakon pokazuje koliko se malo ili nimalo ne poštuju ljudski životi. Pa ipak, Obamina administracija je ovo uzela u ozbiljno razmatranje i glasat će o tome u petak 21.10.2011.
Daniel B. Fagbuyiof iz Dječjeg nacionalnog medicinskoga centra u Washingtonu, pokušao je obraniti taj prijedlog Washington Postu opravdavajući ga strahom od budućih terorističkih napada. Kaže da će djeca ako ne dobiju sad ovo test cjepivo zbog svrhe istraživanja, svakako će ga dobiti kasnije.

Ne nasjedaju svi na raspirivanje straha, kao na primjer dr. Joel Frader, pedijatar i bioetičar sa Medicinskoga f,akulteta Northwestern. On i drugi navode da je apsurdno koristiti djecu kao pokusne zamorce, te da je teško opravdati testiranje cjepiva samo hipotetskom mogućnošću napada.

Drugi je problem taj što se cjepivo, koje je već testirano na odraslima, koristi u vojnom programu te ostavlja mnoge mogućnosti koje bi mogle biti efektne u ovoj domeni.
Također je problem što cjepivo izaziva mnoge nuspojave kao gubitak sluha, neurološki problemi i Guillain-Barre sindrom (autoimuna bolest).

Za razliku od ospica, zaušnjaka i ostalih bolesti, šanse da djeca budu izložena antraksu su samo teorijske, što je preveliki rizik u odnosu na  korist testiranja cjepiva na djeci. Postoje ozbiljne sumnje o učinkovitosti cjepiva kod odraslih kao i zabrinutost zbog mogućih ozbiljnih komplikacija kod ispitanika u redovima vojske, napisao je Rob Stein iz Washington Posta.

Originalni tekst možete pročitati ovdje.

Komentar Matrix Worlda: U potpunosti smo zgroženi idejom da ijedna institucija ili vlada može koristiti ljudska bića, a naročito djecu, kao zamorce u pokusima. Nakon Drugog svjetskog rata sudilo se zločincima koji su koristili ljude za svoje perverzne pokuse. Vama prepuštamo sud da li je ovo normalno ili je čisti izraz agresije ponerologije i patokracije nad nezaštićenim ljudskim bićima.