SVIJET POD LUPOM

PSIHOPATIJA NA DJELU: Izraelski proizvođači mašina za mučenje izlažu u Parizu!?

Izraelska kompanija prodaje instrumente za mučenje i represiju i izlaže na pariškom sajmu naoružanja, šest godina nakon što je protjerana sa sličnog događaja u Londonu.

Preveli i uredili: Ljubica Šaran

The Electronic Intifada

Štit za elektrošokove je jedan od proizvoda koje je ponudio Tar Ideal Concepts na Milipol sajmu koji se održava u francuskom glavnom gradu ovoga mjeseca. Ta naprava je dizajnirana isključivo da bi nanjela bol ljudima s kojima je u dodiru.

Mediji nisu primijetili da TAR izlaže na ovome sajmu. Što je veliki kontrast naspram 2005. i izložbi Defense System and Equipment International (DSEI) koja se održala u Velikoj Britaniji. Tom prilikom je izraelskoj firmi sa spravama za mučenje bilo naloženo da se spakira i napusti izložbu zbog agresivnih reklama s pištoljima za omamljivanje, batinama i lisičinama za noge. Osnivač TAR-a, Tomer Avnon se tada žalio da je potpuno dvolično da samo njegovu firmu izbace s izložbe. „Ne zaboravite da mi proizvodimo sve od snajpera i prigušivača do kasetnih bombi i svih vrsta zločestih stvari,“ izjavio je Avnon Jerusalem Post-u.

Rupe u zakonu

Avnon je uspio pronaći rupe u zakonu Europske Unije, koje su nastale 2006., što je omogućilo da se prodaju proizvodi koju su namijenjeni za mučenje i izvršenja smrtnih kazni. Iako je zakon vrlo važan vid za održavanje ljudskih prava jer je prvi takve vrste u svijetu, on ne sprječava kompanije van EU-a da dolaze u EU i reklamiraju i prodaju sredstva represije.

Reporteri s web stranicom IsraëlValley, koja promovira poslovne veze između Izraela i Francuske, su bili oduševljeni nekim od izložaka na Milipolu. Ova web stranica je izjavila kako oružje koje je napravio Rafael, jedna od izraelskih kompanija, je po izjavama ove web stranice „zvijezda“ ovog sajma. Rafael je prikazao novi sustav zaštite za oklopna vozila koji se nazivaju Me’il Rou’ah (kišna kabanica na izraelskom) te je predstavio model tenka Merkava IV da bi demonstrirao kako njegov sustav djeluje.

Izložbu Milipol sponzorira francuska vlada i Europol, europske policijske snage sa sjedištem u Hagu. Obje strane su obavezne poštivati EU zakone o ljudskim pravima. Pa ipak obje strane su izgleda ostavile etiku po strani zbog moći eura. Podaci objavljeni u tiskovini Les Echos sugeriraju da je globalno tržište „sigurnosti“ 2010. bilo vrijedno 420 milijardi eura, te da godišnje poveća vrijednost za 5,5%. Poruka ovog sajma je bila da bi trebali biti zadovoljni da trgovina cvjeta u ova teška vremena kada je globalna ekonomija posrnula i da ne bi trebali postavljati čudna pitanja o jadu i smrtima koje uzrokuju ovo proizvodi.

Komentar Matrix Worlda:

2009. vlada SAD-a je zabranila uporabu mučenja u svrhu dobivanja informacija od zatvorenika, no Nacionalni komitet za sigurnost je odlučio koristiti sofisticiranije tehnike mučenja na ljudima kako bi dobili podatke od njih. Najpoznatiji tretman je takozvani “Waterboard Torture Technique” ili gušenje vodom na stolu, od kojega ne ostaju vidljivi znakovi mučenja. Khalid Sheikh Mohammed je morao proći 183 takva mučenja kako bi od njega Američka služba nacionalne sigurnosti izvukla podatke. Osim ovog jezivog srednjovjekovnog načina mučenja na istoj je osobi primijenjena prisila nespavanja preko 180 sati te lupanje istog o zid po nekoliko sati. Više o ovome slučaju možete pročitati ovdje. Ovo je samo jedan od primjera kako se direktno krše ljudska prava zatvorenika ne bi li oni “propjevali.” Zgroženi smo da SAD koristi sredstva mučenja iako se drži da je zvijezda demokracije u svijetu. Proizvodnja sredstava za mučenje i otvoreno propagiranje istih u Izraelu, ne bi bilo moguće da za njega ne postoji veliko tržište koje se bezobzirno propagira kao “tržište sigurnosti” Nama je ovo jedan od najočiglednijih primjera ponerologije i patokracije u kojoj psihopatska manjina može, ako hoće, bezumno mučiti ljude bez obzira na zakone i ljudska prava.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Kategorije:SVIJET POD LUPOM