SVIJET POD LUPOM

Boeing osmislio sofisticiranu Phantom Ray letjelicu

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Bez obzira na globalnu ekonomsku krizu i posrnulu američku ekonomiju, ogromna se sredstva daju za stvaranje novih sve sofisticiranijih letjelica. Nakon samo dvije godine razvoja i planiranja, Boening je predstavio letjelicu pod nazivom Phantom Ray čije su mogućnosti gotovo nevjerojatne, izjavili su Boeingovi konstruktori.

S rasponom krila od gotovo 20 metara, ovaj model je nastavak projektne ideje koju je Boenig predstavio još prije gotovo deset godina, kada su imali tek ideju prototipa. Smatra se da će ova vrsta letjelice biti napravljena u mnogo verzija i da će pokrivati gotovo sve potrebe američkog zrakoplovstva.

Ne zna se koliko je novca potrošeno na stvaranje ove letjelice ali je sigurno da će njen izgled zagolicati maštu mnogih ljubitelja NLO-a.

Unatoč globalnoj ekonomskoj krizi, mnoge američke agencije kao što su Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)/U.S. Air Force/U.S. Navy Joint-Unmanned Combat Air System (J-UCAS) su poduprle ovaj projekt i osigurale da letjelica ugleda svjetlo dana.

Više o ovoj letjelici saznajte ovdje.