MISTERIJE

Fosilizirani otisak “ljudske” sandale s pregaženim trilobitima koji su izumrli prije 280 milijuna godina

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Kad god znanost naleti na podatke koji se ne mogu objasniti sadašnjim poimanjem evolucije i prastare povijesti planete, takvi podaci se sustavno prešućuju i ostavljaju po strani. Ista star se dogodila s fosiliziranim otiscima đona koji su pronađeni u SAD-u u Utahu sa zgaženim trilobitima.

Povećan fosilizirani ostatak trilobita zgaženog đonom bipedalnog bića.

1968.  William J. Meister je pronašao fosilizirane otiske “ljudske sandale” 80 kilometara sjeverozapadno od Delte u Utahu. Ovaj fosilizirani nalaz je otkriven ispod 5 centimetara stijene. Otisak đona sandala je sam po sebi bio interesantan, naročito zbog činjenice da je izgledao sasvim “moderno” no problem je nastao kada su se primijetilo da su ti isti đonovi zgazili mnoge trilobite. Otisci sandala su duljine 25 centimetara, s jasnim otiskom pete đona koja je utisnuta u stijenu za pola centimetra dublje od ostatka đona. Slični otisci bipedalnih bića (ne možemo reći ljudi jer po evoluciji moderan čovjek se pojavio tek prije 65.000 godina) su pronađeni po široj okolici Utaha no bez zgnječenih trilobita.

Trilobiti su dobro poznata izumrla vrsta morskih antropoda koji su nsatali u ranom Kambiju prije 526 milijuna godina dok su nestali za vrijeme masovnog permijskog izumiranja prije 250 milijuna godina kada je nestalo gotovo 99% svih živućih organizama i vrsta na tadašnjoj Zemlji.

Originalni fosilizrani ostaci sa strelicom koja pokazuje mjesto na kojem je zgaženi trilobit.

Dakle naši fosilizirani otisci đona sandale bi po “datiranju” postojanja trilobita trebali nastati najranije prije 250 milijuna godina. Nadamo se da shvaćate koliko je nedoumica i znanstvenih negiranja stvorilo ovo otkriće.

Još jedna fotografija istog otiska đona.

Dr. Clifford Burdick paleontolog i arheolog je istraživao područje i osim fosiliziranih otisaka sličnih đonova pronašao je i otisak dječjeg stopala koji odgovara današnjoj modernoj ljudskoj anatomiji. Već preko 50 godina se ovo otkriće sustavno prešućuje jer zvanična znanost ne može prihvatiti nešto van općepriznatih paradigmi čak i ako nalaz govori da bi se te iste evolucijske paradigme morale dobro preispitati. Nadamo se da će u budućnosti ova i slična otkrića biti uzeta u obzir za detaljno ispitivanje i stvaranje novih mogućnosti ljudske evolucije.

Više o nalazu pročitajte na engleskom jeziku ovdje i ovdje.