SVIJET POD LUPOM

Antibiotici mogu biti okrivljeni za nagli porast mentalnih bolesti

Autori: urednici Matrix Worlda

Stvaraju li antibiotici od nas mentalne bolesnike? Nestankom prijateljskih bakterija u našim crijevima, nastaju mnoge smetnje i bolesti.

Novi izveštaj, objavljen u popularnom časopisu Nature, je otkrio da antibiotici trajno uništavaju prijateljske bakterije unutar digestivnog trakta (stomaka, crijeva), što je uslovilo da naučnici to povežu s mentalnom bolešću. Neko vrijeme se znalo da antibiotici doprinose razvoju otpornih bakterija i izvjesnih trbušnih problema. Veza između korištenja antibiotika i mentalnih bolesti posredstvom uništavanja prijateljskih bakterija je samo unaprijedila (učvrstila) farmaceutsku paradigmu (način gledanja na svijet). Farmaceutska paradigma, stvorena od proizvođača lijekova, je ogromna i nudi  “rješenja” lijekovima za probleme koje su oni (lijekovi) u osnovi prouzrokovali!

Natural Society daje posebni izveštaj: Više od 1 na 10 Amerikanaca je na antidepresivima povezanim sa samoubojstvom!

Davanjem prekomjerne količine antibiotika djeci došlo je do uništavanja njihovog trbušnog zdravlja i posljedične pojave mentalne bolesti. Kasnije su im dani smrtonosni antipsihotici i drugi psihijatrijski lijekovi kako bi “tretirali” stanje koje je izazvano upotrebom farmaceutskih lijekova. Taj sistem, bilo da ima svrhu ili ne, stvara veliki profit za mnoge liječnike koji propisuju lijekove i profit za tvornice lijekova. Možda najuznemirujući dio ovog  sistema je velika prijevara (obmana) izvršena od strane financijskih korporacija da bi zaustavile istinu o ovim lijekovima i drugim osnovnim medicinskim “tretmanima”, da dođe do javnosti.

Farmaceutska paradigma

Jednostavno i jeftino spravljanje Tibocosa ili Tibija, prirodnih probiotika koji uspješno zamjenjuju neprijateljske bakterije u crijevima, naročito nakon tretmana lijekovima i antibioticima.

Javnost ima pravo znati da opasni antipsihotici neće “izliječiti” ništa, a istraživači su otkrili da se zdravlje trbuha jednostavno poboljšava probiotskim suplementima (dodacima hrani ili probiotskim pićima kao što je Tibicos o kojem smo pisali ovdje) ili će nestašica njih dovesti do dubokih promjena u vašem mentalnom zdravlju: ” Može biti da te promjene u crijevnim bakterijama ne dovode samo do općih simptoma, kao što su dijareja i bol, već mogu izazvati i promijenjeno ponašanje kod pacijenata”, rekao je istraživač Steven Kolins.

Izgleda kao da se mnoge velike korporacije ponašaju kao čuvari vrata (istine). Prepravljanjem rezultata studija i pokušavanjem da diskreditiraju svako istraživanje koje profit dovodi u opasnost. Nažalost, uvijek će biti pohlepnih osoba koje će htjeti nastaviti s prijevarama. Kao što je slučaj dr Skota Rubena, uglednog anesteziologa, koji je bio bivši šef Baystate Medical Centera za akutne bolesti u Springfieldu. Dr. Ruben je promijenio rezultate 21 studije da bi obmanuo kupce da su Vioxx i Celebrex neškodljivi. Naravno, ovo nije usamljeni slučaj, već jedan koji je dobio najviše pažnje.

Preporoditi zdravlje crijeva

Kada je napravljena šteta nad prijateljskim bakterijama trajna, vi možete iskoristiti prirodne načine da dobre bakterije vratite u digestivni trakt. Kroz unošenje probiotika možete opet obnoviti dobre bakterije, koje su bile uništene u toku korištenja antibiotika. To je moguće postići ili kroz suplemente (dodatke ishrani) ili hranom bogatom probioticima, a konzumiranje nje bi vam mogao postati izazov. Unesena fermentirana hrana kao kiseli kupus, Tempeh, miso ili kefir je bogata probiotskim bakterijama. (Naravno, najprirodnije i najbogatije sredstvo je Tibicos ili Tibi, op.ur)

Ponovno uspostavljanje dobrih bakterija u trbuhu dodatkom probiotika, eliminacijom ili redukcijom unosa šećera je također način uspostavljanja zdravlja crijeva i eliminacije mentalnih bolesti. Nećete samo poboljšati vašu probavu i mentalne sposobnosti, već i drastično smanjiti rizik od raka, upala i mnogobrojnih drugih bolesti.

Originalni članak na engleskom jeziku pročitajte ovde.