PONERIZACIJA DRUŠTVA

Posude s hranom za mikrovalne pećnice ispuštaju toksine u hranu!

Prevela i uredila: urednici MW-a

Posude s hranom napravljene od plastike, celofana, kartona i stiropora za pripremu u mikrovalnim pećnicama mogu ispuštati toksine u hranu i povećati razinu kancerogenih elemenata koje konzumiramo. Budući da se većina posuda vidljivo ne rastapa ili grije, potrošači imaju lažni dojam da sintetičke kutije i omoti ne otpuštaju toksine, ali nova istraživanja pokazuju da ispuštaju, i to u razinama koje su alarmantne.

Potrošačima je zagarantirana trodupla doza otrova kad kupuju prerađenu hranu ( koja sadrži sintetske sastojke), koje nakon toga dobro “ozrače” u mikrovalnoj i zatim pojedu ozračene  kemikalije i pare iz pakiranja.

FDA tvrdi, da ako je proizvod označen kao siguran za mikrovalnu da je onda – u redu, ali postoji još mnogo sivih područja koja pravila ne reguliraju i o kojima se ne govori.

FDA  također kaže da plastična folija za mikrovalne ne treba izravno dirati hranu. Oznake na mnogim plastičnim oblogama preporučuju jedan inch prostora između plastike i hrane, ali sve je ionako zaključano u pećnici s hranom .

Za početak, kemijske migracije iz ambalaže materijala u hranu ne zahtijevaju  izravan kontakt. Prevelika vrućina usmjerena na spremnike odvodi  kemijske plinove iz posude za hranu.

Sada je dokazano da kemikalije kao BPA, Bisfenol-A, cure iz spremnika za hranu i utječu na ljude, uzrokujući hormonsku neravnotežu, smanjen broj spermija, kao i razne druge oblike raka.

Pazite za gumene poklopce i njihove posude. Također stavite na listu opreza vrećice za zamrzavanje koje mogu ispuštati  Phthalates i BPA. Količina toksina ispuštena iz sintetike ovisi o tome koliko dugo ih zamrzavate ili kuhate, ali i o snazi svake pojedine mikrovalne pećnice.

Mesni podlošci, pjenasta ambalaža, presvučeni karton, i većina juha i tjestenina na vrhu su liste  opasnosti. Vrlo je uobičajeno pokriti tanjur hrane s folijom za zamatanje hrane. Ove “metode” nisu nimalo sigurne.

FDA tvrdi da ispuštene tvari ne predstavlja prijetnju za zdravlje osobe. Kažu da korištenje  spremnika i materijala koji su posebno označeni kao mikrovalni – da su  sigurni, ali to se ne odnosi  i na mikrovalne posude margarina i posude iz restorana.

To nas dovodi do istraživanja razlike između posuda za margarin i svih ostale plastičnih posuda. Neke plastike označene  kodom za recikliranje  3 ili 7 zapravo mogu sadržavati  BPA.

Jogurt, maslac, margarin, sir, kiselo vrhnje, i mnogo više sličnih namirnica sve se prodaju u plastičnim posudama, od kojih su mnoge od polipropilena i jedne od najmanje recikliranih plastika. Većina gradskih centara za recikliranje neće ih ni prihvatiti!

Kako može FDA  dopustiti otrovne kemikalije u hrani u posudama koje se ne mogu reciklirati? Razumijevanje toga je važno da bi shvatili pravu  izdaju s kojom se suočavamo s FDA. Drugim riječima, nije prihvatljiv trošak sortiranja, prikupljanja, čišćenja i prerada posuda, ali  je prihvatljivo tretirati milijune Amerikanaca  kemoterapijom nakon što “pojedu” rak.

Zračenje je posljedica nuklearnog  raspada. U najjednostavnijem smislu, mikrovalna pećnica raspada molekularne strukture hrane i ambalaže pomoću zračenja. Da su proizvođači mikrovalne pećnice nazvali radijacijske pećnice, vrlo je dvojbeno da bi bile popularne i danas.

Rješenje:  Riješite se mikrovalnih pećnica upravo sad, i jednostavno se bavite čišćenjem svog sigurnog lonaca ili tave od nehrđajućeg čelika . Zatim drastično smanjite korištenje plastike. Potražite prirodne alternative kao što su tekstil, tvrdo drvo, bambus, i staklo.

Originalni uradak pregledajte ovdje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.