PONERIZACIJA DRUŠTVA

SENZACIJA: Nikotin ima protu upalne efekte i liječi N1H1 ili svinjsku gripu

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Prestali ste s pušenjem i odjednom ste se razboljeli i imate mnoge zdravstvene probleme? Nije ni čudo jer vas je nikotin držao zdravima. Ne, ovo nije reklama za duhan, ovo je zadnje senzacionalno zdravstveno otkriće koje pokazuje korisnost toliko ocrnjenog duhana. Respektabilna liječnička online tiskovina General Medicine je objavila otkriće znanstvenika da nikotin ima antiupalno djelovanje kroz nervus vagus ili kranijalni živac broj 10 i da vjerojatno blokira navalu H1N1 virusa ili svinjsku gripu.

Citokini su proteini u stanicama i koriste se u intermolekularnoj komunikaciji stanica. Efekti citokina zavise od same vrste citokina. Najveći je paradoks u tome što se citokini spajaju s antitijelima i na takav način imaju jači imunološki efekt nego li sami citokini. Citokini su polipeptidi ili glikopeptidi, koji prenose informacije među stanicama i važni su medijatori upalnih bolesti. Pro-inflamatorni i antiinflamatorni citokini su kontrolirani putem mehanizma  obrane. Nikoton između ostaloga pospješuje stvaranje protuupalnih citokina naročito u slučaju N1H1, kako otkrivaju studije.

Drugim riječima, studije otkrivaju kako nikotin stimulira protuupalno djelovanje tijela. Na kraju tog protuupalnog djelovanja nalaze se imunološke stanice naših tijela koje proizvode protuupalne citokine koji blokiraju upale. Iako se nikotin smatra jednom od supstancija koja stvara ovisnost, može imati dobre  efekte na upalne bolesti, kao što su: ARTRITIS, ASTMA, RAK, UPALNE PROCESE CRIJEVA i vrlo moguće na H1N1 ili SVINJSKU GRIPU.

Ista tiskovina je objavila kako je pušenje cigareta opasno zbog toksičnih kemikalija, no nije objasnila da se te toksične kemikalije dodaju duhanu u tvornicama i da one u duhan dospijevaju kroz pesticide, insekticide i umjetna gnojiva.

General Medicine navodi kako su pušači zaštićeni od degenerativnih simptoma i bolesti upravo zbog svojstava nikotina koji sprječava takve probleme.

Nikotin djeluje kroz kranijalni živac!

Znanstvenici su uspjeli umjetno stimulirati kranijalni živac da bi dobili protuuplane reakcije tijela na mnoge boljke na miševima. Te su otkrili da su se miševi uspješno borili s mnogim boljkama kada su dobivali nikotin, uključujući s depresijom, debljinom i upalnim procesima bolesti. O kranijalnom živcu smo više pisali ovdje.

Kranijalni živci su skupine senzoričkih i motoričkih vlakana koji inerviraju mišiće ili žlijezde, donose impulse iz senzoričkih receptora ili imaju kombinaciju oba ova tipa vlakana. Nazivaju se kranijalnim živcima jer izlaze kroz otvore lubanje. Postoji dvanaest parova kranijalnih živaca, označavaju se rimskim brojevima od I do XII, od rostralnog prema kaudalnog, prema mjestu izlaska iz mozga i probijanju kranijalne dure. Njihova imena odraz su opće distribucije ili funkcije. Kranijalni živci nositelji su sljedećih pet glavnih funkcionalnih komponenti:

Motorička (eferentna) vlakna

Motorička vlakna za voljne (poprečnoprugaste) mišiće. Razlikuju se dva tipa, s obzirom na embriološko porijeklo:

  • Opći somatski eferentni aksoni inerviraju poprečno-prugaste očne mišiće, jezik te vanjske mišiće vrata (m. sternocleidomastoideus i m. trapezius, koji nisu nastali od embrionalnih faringealnih lukova.)
  • Specijalni visceralni eferentni aksoni inerviraju poprečno-prugaste mišiće (žvačne mišiće) koji su nastali od faringealnih lukova (mišići lica, nepca, farinksa i larinksa.)
  • Motorička vlakna za inervaciju mišića i žlijezda koji nisu pod utjecajem volje. Tu spadaju opći visceralni eferentni aksoni koji nose kranijalnu parasimpatičku inervaciju. Presinaptička (preganglijska) vlakna dolaze iz sinapsi izvan središnjeg živčanog sustava u parasimpatički ganglij. Dalje postsinaptička (postganglijska) vlakna inerviraju glatke mišiće i žlijezde (npr. m. sphincter pupillae ili lakrimalnu žlijezdu)
  • Senzorička (aferentna) vlakna
  • Opća visceralna aferentna vlakna, koji dovode osjet iz visceralnih organa. Donose osjet iz karotidnih tjelešaca i sinusa, farinksa, larinksa, dušnika, bronhija, pluća, srca i gastrointestinalnog trakta.
  • Opća somatska aferentna vlakna koja donese osjet (npr. dodira, pritiska, topline, hladnoće) iz kože i mukoznih membrana. Uglavnom ih prenosi V. živac, ali i VII, IX i X.
  • Specijalna somatska i visceralna aferentna vlakna, koja prenose posebne osjete, poput mirisa i okusa (visceralna) ili vid, sluh i ravnoteža (somatska).
  • Stimulacija kranijalnog živca (VNS) je tehnika koristi za liječenje epilepsije. To uključuje implantacija pacemaker-sličan uređaj koji generira električne impulse kako bi stimulirala vagus nerve.
    Važno je napomenuti da pravilan rad kranijalnog živaca omogućava našu borbu sa stresom i mnogim boljkama, ovaj živac lutalac opipava mnoge procese u tijelu i glavna je poveznica s našim dobrim psihičkim i fizičkim zdravljem, uloga kranijalnog živaca boj deset je tako najvažnija za naše dobrostanje i zdravlje te mentalnu uravnoteženost i borbu sa stresom, no kako nam ovo istraživanje objavljeno u tiskovini General Medicine govori i te kako se njegov poboljšan i pravilan rad može pospješiti nikotinom ili pušenjem duhana.

General Medicine navodi kako je evidentno je da prestanak pušenja uzrokuje većim i ozbiljnijim simptomima H1N1 infekcija.

Na ovoj studiji su radili mnogi znanstvenici neovisno jedni od drugih i svi su došli do sličnih saznanja, cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Komentar Matrix Worlda: Sve više i više se pokazuje koliko je nerazumna i nenormalna hajka na prirodni duhan, iako se on vjekovima smatrao ljekovitom biljkom. Danas u svijetu punom dezinformacija i “plaćenih” znanstvenih radova koji pokazuju njegovu štetnost se uopće ne govori od kud su došli ti umjetno stavljeni otrovi i kemikalije u duhan, javnost se tako odbija od jednog od prirodnih lijekova i navlači se na mnoge “umjetne” otrove od kojih postajemo bolesniji, a ne zdraviji. Mi smo mnogo puta pisali o neovisnim znanstvenim istraživanjima s brojnim podatcima o korisnosti duhana koji otkrivaju koliko nas veliki farmaceutski lobiji lažu.

Više znanstvenih ispitivanja o korisnosti duhana pročitajte u sljedećim člancima:

Vrhunski akademici SAD-a otkrili da svježe lišće duhana liječi rak

Pušenje pomaže u prevenciji raka pluća

Crna rudarska pluća postaju RAK PLUĆA U PUŠAČA!

OTKRIVENO: Onečišćen zrak uzrokuje rak pluća u ne-pušača, a tvrdili su nam da je pušenje jedini pravi uzročnik raka pluća!!!

Crna rudarska pluća postaju RAK PLUĆA U PUŠAČA!

Znanstvenici su identificirali regije kojima NIKOTIN povećava: pozornost i druge kognitivne sposobnosti

Zašto pušenje može biti korisno za naše zdravlje?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.