PONERIZACIJA DRUŠTVA

Tragovi radijacije misterioznog podrijetla otkriveni diljem Europe!

Autori: urednici Matrix Worlda

Tragovi radioaktivnog materijala joda 131 otkriveni su diljem Europe u zadnja dva tjedna, otkriva Live Scinece podatke koje su dobile od vlasti EU-a. Izvor ovog zračenja i njegova lokacija su nepoznati.

Jod 131 je nusprodukt reakcije nuklearne fisije koja se događa u nuklearnim postrojenjima i nuklearnom oružju; koji emitiraju zračenje koje može uzrokovati kancerogena oboljenja kada se apsorbira u dovoljno velikim količinama.

Internacionalna agencija za atomsku energiju ili International Atomic Energy Agency (IAEA) je izjavila kako je nivo joda koji je detektiran na nekoliko različitih lokacija širom Europe abnormalno visok ali nedovoljno velik da bi postao zdravstveni rizik, izjavio je Reuters 11.11.2011.

Austrijski ministar za okoliš je izjavio kako su doze joda 131 otkrivene u Europi 40.000 manje nego li kad se čovjek ozrači za vrijeme leta preko Atlantika.

Reuters je izjavio kako je izvor zračenja misterija no da su mogući razni izvori od medicinskih laboratorija i bolnica do nuklearnih podmornica, transporta nuklearnih otpada i materijala i slično.

Češki znanstvenici i vladine udruge su rekli kako radijacija dolazi iz vanjskog izvora i da ne izgleda da je izvor u nuklearnim postrojenjima već više kao nusproizvod radio-farmaceutske industrije.

Njemački ministar okoliša je izjavio kako je povećan nivo radijacije primijećen na sjevernom dijelu zemlje, što isključuje mogućnost da je u pitanju radijacija iz nuklearki koji se nalaze u južnom dijelu Njemačke.

Mađarska, Slovačka, Švedska i Austrija su također prijavile tragove radioaktvonog joda 131 koji se ne smatra zdravstvenom prijetnjom.

Komentar Matrix Worlda: Po važećim međunarodnim propisima glede korištenja i transporta radioaktivnih materijala i otpada, sve takve radnje su dobro zabilježene i kontrolirane te su uvijek popraćene velikom medijskom pažnjom i mjerama sigurnosti. Nas zbunjuje podatak da vladine udruge i krovna agencija UN-a za Atomsku energiju IAEA uopće ne znaju odakle radijacija dolazi, što zasigurno znači da u pitanju nije nikakav legalni transfer ili slično već je u pitanju ilegalna radnja ili neprijavljen kvar i curenje radioaktivnih izotopa i to u mnogim državama, što znači samo dvije stvari:

1-      izotopi su dospjeli u zrak i raspršeni su strujanjima po većem dijelu Europe, što bi moglo označiti veću nuklearnu havariju u nuklearkama ili ustanovama koje proizvode i koriste takve materijale

2-     riječ je o ilegalnom transportu radioaktivnih materijala a da obavještajne službe nemaju pojma o tome (ili nam ne žele reći da ne bi stvorili paniku u javnosti).