MISTERIJE

Zagonetka električnih kvarova na automobilima u Yorku

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Električne smetnje na parkingu supermarketa i pripadajućoj benzinskoj pumpi u Yorku, u Velikoj Britaniji, prisiljavaju vozače da guraju svoje automobile s parkinga i pumpe da bi mogli ponovno pokrenuti svoje limene ljubimce. Uzrok takvih događanja je misterija.

Vozači motornih vozila koji pune svoje tankove goriva na Tescovoj pumpi u Clifton Mooru ostaju zbunjeni nemogućnošću startanja motora svojih limenih ljubimaca na ovoj pumpi u Yorku, otkiva Yorksihe Post.

Ova misterija traje već šest tjedana i bez problema automobili se ponovno pokrenu kada se odgurnu van kruga pumpe i prodavaonice.

Martyn Lamb, 54 godine star korisnik Tescoa priznaje da ima problema s paljenjem motora Forda Focusa na ovom području od rujna.

On je izjavio sljedeće: „Ovo je jedino mjesto na kojem ne mogu pokrenuti motor i na kojem imam takav problem. Obavijest koju dobijem na kontrolnoj ploči mog auta glasi – ključ nije detektiran. Vozač vučne službe je rekao kako je od tamo odvezao već osam automobila koji se nisu mogli pokrenuti ovaj tjedan, što je stvaralo velike redove. „Morao sam odgurnuti auto jedne žene do šlepa, kojeg sam ostavio van pumpe. Nakon toga se njen auto normalno pokrenuo i motor je radio sasvim normalno.“

Glasnogovornik Tescoa je izjavio kako kompanija istražuje o čemu je riječ i provjerava opremu na pumpi i parkingu, no nisu primijetili ikakve promjene u njihovim mašinama i elektronici tako da za sada još uvijek ne mogu locirati uzrok ovakvih događaja.