PONERIZACIJA DRUŠTVA

SVIJET PSIHOPATA: Desetogodišnja Meksikanka rodila nakon što je očuh silovao jer Meksiko ne odobrava abortuse maloljetnica!

Desetogodišnja silovana Meksikanka je rodila dječaka carskim rezon nakon 31 tjedna trudnoće, ona se trenutačno nalazi u bolnici u gradu Puebla i to na intenzivnoj njezi zbog upale pluća.

Ova strava se dogodila jer je djevojčicu silovao njen očuh, no iako većina Meksičkih saveznih država odobrava abortus u slučaju silovanja, Quintana Roo na Jukatanu ima zakonski odobrene propise za to, no pobačaje ne odobrava za djevojčice mlađe od 12 godina čak i ako su te nesretnice silovane.

Državni paravobranitelj Francisco Alor Quezada je rekao CNN-u da ne zna da li je djevojčica bila obaviještena o mogućnostima abortusa u drugim saveznim državama i također navodi da nisu znali koliko je djevojčica dugo bila trudna kada je njena majka prijavila seksualno zlostavljanje vlastima.

Djevojčica je trenutačno u rukama vlasti koji je štite nakon što je njen monstrum od očuha uhićen, dok policija skuplja dokaze o ovom slučaju.

Meksička je vlada odobrila abortuse tek 2007. godine no u saveznoj državi Quintana Roo zagovornici protiv pobačaja još uvijek upravljaju zakonom i ne prežu od drastičnih mjera „očuvanja trudnoće“ čak i ako su maloljetnice silovane i ako im je zbog trudnoće ugrožen život.

17 saveznih država Meksika traže još strože mjere protiv ilegalnih abortusa i zahtijevaju još veća prava zaštite nerođene djece.

Trenutačno je ovaj slučaj u Meksiku podigao dosta prašine, Quintana Roo zvanično tvrdi da nisu znali da je djevojčica silovana i da za to nisu imali dokaza. Podršku ovakvom stanovištu nalaze u crkvi koja još uvijek ima zadnju riječ u ovakvim slučajevima čak i ako je zakonom određeni što se treba raditi u ovakvim nesretnim situacijama.

Interesantno je da pravobranitelj za djecu ne postoji u Meksiku i da se na psihičke i fizičke traume silovanih djevojčica uopće ne razmišlja sve dok slučaj ne dođe do medija, u ovom slučaju je lavinu pokrenula Američka TV kuća CNN, nakon čega su se mnogi dužnosnici Meksika počeli pravdati ne-znanjem ili nepoznavanjem situacije. Koliko to pomaže djevojčici koja tek ima 12 godina mi ne možemo reći ali ostajemo zgroženi načinom na koji se jedna država odnosi prema silovanoj djeci.

Originalne tekstove pročitajte ovdje, ovdje i ovdje.