MISTERIJE

Zašto Kina gradi gigantske strukture u pustinji?

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Matrix World

Ovo je potpuno ludo. Pojavile su se nove fotografije na Google Maps koje pokazuju neidentificirane gigantske strukture usred Kineske pustinje. Na gornjoj slici se vidi mreža metalnih traka. Je i ovo nekakav vojni eksperiment?

Dodatne, još čudnije stvari su pronašli čitatelji.

U javnost je izašla informacija CIA-inog analitičara da određene agencije još od 2004. naručuju na tone snimaka iz tog područja Kine.

Na nekom slikama izgledaju kao da su nekakave bijele crte napravljene po tlu, ili je u pitanju prašina od teške mašinerije koja je za sobom ostavila trag. Te strukture se nalaze u provincijama Dunhuang, Jiuquan, Gansu, sjeverno od rijeke  Shule, koja je najbliža Tibetu sa zapadne strane u pustinji Kumtag i pokriva područje široko gotovo kilometar.

Trake su perfektno ravne i čini se da su dizajnirane tako da budu vidljive iz orbite.

Možda je ovo nekakva kalibracijska mreža za Kineske špijunske satelite? Možda je QR kod za vanzemaljce? Nitko u stvari ne zna istinu.

Sami možete provjeriti na Google Mapsu ovdje.

Druga struktura nalikuje nekakvoj gigantskoj meti, također se nalazi sjeverno od rijeke Shule.

Ako kliknete na sliku da se poveća, vidjet ćete nekakva vozila koja su na tom području uništena. Nalazi se zapadno od nečega što nalikuje na veliku radio postaju koja nalikuje na HAARP, High Frequency Active Auroral Research Program, ili Aktivni program za istraživanje aurore visokim frekvencijama, koji se nalazi pored Gakona na Aljaski, a kojeg su osnovali Ratna avijacija SAD-a, Ratna mornarica SAD-a, DARPA i Sveučilište Aljaske.

Treća slika prikazuje nešto što ne možemo razlučiti što je. Ovo je definitivno najluđa slika od svih: na tisuće crta koje tvore ogromnu mrežu 30 kilometara dugačku. Još jedna meta? Velika šala? Nju na Google Mapsu možete pregledati ovdje.

Mreža nalik prvoj samo s okvirom. Nju možete pogledati ovdje.

Ovo izgleda kao još jedna meta, sa zrakoplovima i različitim preprekama poredanima u krug.

Ovdje vidimo dosta čudnu zrakoplovnu stazu. No s desne strane nalazi se kružni kanal boje cijana. Izgleda kao voda s čudnim materijalom u sebi. I pogledajte zrakoplovnu stazu. Istog su oblika, možda je u pitanju odvlačenje pažnje.

Ovo je ogroman kompleks , veličine 18 sa 9 kilometara. Jesu li ovo veliki bazeni za nekakvo sakupljanje ili ispiranje? Ako zumirate sliku na Google Maps, vidjet ćete konstrukciju koa nalikuje tornjevima za hlađenje vode koji nalikuju onima u nuklearnim postrojenjima. Također možete vidjeti i nekoliko poratnih postrojenja za vodu.

Zumiran dio s tornjevima za hlađene i prerađivanje vode.

Kinezi grade ogromne strukture po pustinjama već dugo vremena. Oni su 2006. izgradili 3D model u omjeru 1:20 koji prikazuje granicu između Kine i Indije. Taj terenski model je 700 metara širok i gotovo kilometar visok. Začuđujuće. Zašto bi itko pravio modele terena? Da bi se igrao rata na 3D modelu 1:20? Ovo je zaista začuđujuće.

Originalni članak na engleskom jeziku pročitajte ovdje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.