PONERIZACIJA DRUŠTVA

Pentagon uspješno testirao hipersoničnu leteću bombu!!??

Još jedna preskupa besmislica vojne mašinerije.

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Pentagon je u četvrtak uspješno testirao leteću bombu koja putuje puno brže od brzine zvuka. Ovim projektom vojnoj vrhuški SAD-a će biti moguće napasti bilo koju točku na planeti u manje od sat vremena.

Raketa oružje lansirana je s Havaja u četvrtak u 11:30 po GMT vremenu. Ime ovog oružja je „Advanced  Hypersonic Weapon“ ili AHV što znači napredno hipersonično oružje. Testna raketa je putovala gornjim dijelom atmosfere nad Pacifikom. Meta joj je bio atol u otočju Marshall Island koji se nalaze oko 4.000 kilometara jugozapadno od Havaja.

Znanstvenici su objavili kako ovo oružje dostiže brzinu veću od 5 maha ili 6.000 kilometara na sat.

Američka vojska je AHW projekt napravila u sklopu „Prompt Global Strike“ programa kojim Pentagon želi biti u stanju napasti neprijatelja na bilo kojem dijelu planete u manje od sat vremena.

Pentagon je prije nekoliko mjeseci otkrio kako će napraviti najmanje još dva modela HTV oružja, to jest, rakete koje će moći preletjeti više od 27.000 kilometara u sat vremena, što im ostaje projekt za budućnost za koji će izdvojiti milijune dolara.

AHV ima manji domet od HTV-2 objavljeno je u izvješću SAD kongresa, bez da su se specifikacije izdale u javnost.

Za sada je poznato da je Pentagon uložio 239,9 milijuna dolara u Global Strike program ove godine, uključujući i 69 milijuna dolara u test AHV-a na Havajima.

Originalni članak na engleskom jeziku pročitajte ovdje.

Komentar Matrix Worlda: Pitamo se nisu li se ovi silni novci mogli potrošiti na nešto bolje i korisnije, recimo za pokretanje posrnule američke ekonomije, na zdravstvenu zaštitu ili na edukacijski sustav?