PONERIZACIJA DRUŠTVA

Velika Britanija iznimno zabrinuta zbog ukradenog nuklearnog oružja??!!!

Preveli i uredili:urednici Matrix Worlda

Press TV je jučer objavila članak koju bi svakoga trebao zabrinuti. Kako je moguće da jedna „razvijena demokracija“ kao što je, na primjer, Velika Britanija izgubi TRI ilegalna nuklearna oružja? Dobro ste čuli. Zar je moguće da se to dogodi jednoj super-sili? Tko zna gdje je sada to oružje i tko je na njemu zaradio milijune? Ili pak možda nešto o tome znamo ali se najmoćnije države prave mutave jer bi inkriminirale same sebe i svoje političke vrhove!!??

Vojni vrh i obavještajne službe Velike Britanije znaju da su ova opasna oružja završila na crnom tržištu, ali još uvijek pokušavaju otkriti tko ih je kupio.

24.05.2010, Cris McGreal, novinar Guardiana je napisao članak u kojemu otkriva kako je Izrael potajno prodao nuklearno oružje južnoj Africi za vrijeme Aparheida, te su poslali svoje stručnjake da razviju nuklearno vojno postrojenje u Pelindabi. Na toj lokaciji, daleko od očiju javnosti, Izraelci su uspjeli stvoriti svoj vlastiti moderni nuklearni vojni program i ispod stola prodati oružje i JAR-u. Najčudnije od svega je što su SAD i Velika Britanija znale o tome pothvatu no Vjeće sigurnosti i UN nisu. Zvuči li to nevjerojatno?

O izraelskom tajnom nuklearnom programu pisale su mnoge tiskovine.

Ono što je još više zbunjujuće je da je UN u isto vrijeme poslala svoj tim u južnu Afriku gdje su ga dočekali južnoafrički dužnosnici uvjeravajući UN da je njihovo pokusno vojno nuklearno postrojenje zatvoreno i da više ne eksperimentiraju s nuklearnim oružjem iako su baš tada izraelski stručnjaci radili svom silom na osposobljavanju Pelindabe.

Farsa se danas, nakon mnogih decenija, nastavila dalje tako što Izrael, SAD i Velika Britanija svim silama pokušavaju pronaći tri „izgubljena“ nuklearna projektila, iako se dobro zna gdje su oni završili. Sve ove vlade su jednako zabrinute sa nestalim nuklearnim oružjem ali nemaju snage priznati da su onu u stvari posredovali u „gubitku“ tog oružja jer bi to inkriminiralo prošle i sadašnje političare uključujući i trenutačnog premijera VB Davida Camerona.

Pelindaba, masovno nuklearno postojenje koje su Izraelci napravili JAR-u, UN-u ispred nosa za vrijeme embarga UN-a Južno Afričkoj Republici.

No kako to obično biva sve se vrati sve se plati, pa bi bilo dobro da konačno javnost sazna istinu o tom izgubljenom oružju koje je bilo razvijano i dostavljeno za vrijeme UN embarga i otkrit ćemo tko je sve u to bio umješan.

Važno je reći da su mnogi svjetski lideri bili umiješani u ove i druge prodaje nuklearnog oružja „ispod stola“ i očiju javnosti. Za vrijeme takvih transfera većina je zaradila ogromno bogatstvo, dijelom da bi imali novca za financiranje izbornih kampanja i potpore, dijelom za njihovu vlastitu korist. Ako se zamislimo nad našom budućnosti, mogli bismo reći da ovi bezočni političari direktno ugrožavaju milijune ako ne i milijarde ljudi zbog svojih ilegalnih dijela prodaje nuklearnog oružja.

Vjerojatno se pitate kako moćne zapadnjačke vlade i njihove obavještajne agencije mogu imati takve mane da dozvole da se takve stvari dogode bez ikakvog nadzora ili znanja što se zaista događa iza scene. SAD, VB i Izrael su „prenijeli“ sva svoja oružja za masovna uništenja, od kemijskih bioloških do nuklearnih oružja u zemlje koje nazivaju „Osovinom zla.“ Ove izjave nisu u potpunosti točne jer se prava Osovina zla nalazi u Londonu!!

Kasnih 70-ih godina prošlog vijeka, kada se tek zahuktavao nuklearni program u JAR-u zahvaljujući radu i znanju Izraelaca, JAR je uspješno testirala nuklearno oružje s projektilom velikog dometa. Test se izvršio gađanjem olupine postavljene pored otoka Prince Edward, dana: 22.09.1979., što su zapazili SAD sateliti za monitoring o korištenju nuklearnih testova i eksplozija.

Tada je nekoliko različitih svjetskih agencija objavilo da se radilo o nuklearnoj eksploziji, no SAD se pravila gluha i nije ništa na to odgovorila. Novinar TV Pressa objavljuje podatke o tome da je nuklearni istraživački centar u Los Alamosu također potvrdio da se radilo o nuklearnoj eksploziji. No šutnja SAD-a je bila u potpunosti razumljiva ako shvatimo o kolikim utjecajima i novcu se radilo u razvijanju i preprodaji takvih programa i koliko su vrhovi nekih zemalja u to bili uvučeni. Ovo je prava vrsta korupcije u vrhu vlada.

Kasnijih godina postalo je jasno da će bijelci izgubiti nadmoć nad ostalim narodima JAR-a pa su ti isti vrhovnici Aparheida otvorili dijalog s UK i SAD-om o tome kao da osiguraju nuklearno oružje da ono ne bi dospjelo u pogrešne ruke. Došli su do zaključka da je najbolje da se svih devet nuklearnih projektila JAR-a prebaci brodom do SAD to jest u Chicago, gdje će se rastaviti. No željezna dama Margaret Thacher je odlučila da bi njoj dobro došlo par dodatnih projektila ako joj zatrebaju u borbi s Irakom u slučaju da Saddam Hussein ne odluči poslušno raditi što mu se kaže.

Margaret Tacher, prva britanska premijerka, koja je zemljom upravljala željeznom rukom.

Tacher je tada zapovjedila svom tekliću, sadašnjem premijeru Velike Britanije, Davidu Cameronu da pođe u JAR zajedno s tehničkim savjetnikom Sir Kenneth Warrenom. No nisu samo ove osobe bile umiješane u besplatnu nabavku nuklearnog oružja iz JAR-a, u tome su bili i: David Wilshire, Lord McAlpine, Peter Liley, Alan Clarke i Ken Clarke i na koncu David Kelly.


David Cameron, nekadašnji teklić Margaret Tacher za nabavku ilegalnog nuklearnog oružja iz JAR-a, današnji premijer Velike Britanije.

Moramo razumjeti da je ova rabota bila „privatan posao“ ne državni i da su određeni političari tako postali dioničari u preprodaji nuklearnog oružja. Mi ovdje pričamo o tajnim poslovima visokog rizika s malo sigurnosti vezanih za sama oružja jer se sve moralo obavljati kao operacija u strogoj tajnosti.

Kao što smo već navelo, David Cameron je morao osigurati dogovor s JAR-om na nagovor njegove mentorice Margaret Tacher, što je Cameron i uspio. Tri nuklearna oružja su prvo prebačena u Oman gdje su smještena u privatne hangare. Na koncu ih je ukrao John Bredenknap, trgovac oružjem koji ih je ucjenom prodao Britaniji, ponovno ukrao i prodao na crnom tržištu. Ostalo je povijest.

Mi moramo shvatiti da se novac poreznih obveznika Velike Britanije koristio za financiranje konzervativne stranke i materijala za izbore iste stranke. 17,8 milijuna funti (funte su u to vrijeme vrijedile nekoliko desetina puta više nego danas plus inflacija, možete zamisliti kolika je to suma, op. ur.). Revizija troškova konzervativne stranke VB ili torijevaca, otkrila je 1992. da su potrošili oko 20,7 milijuna funti. Kada ih se pitalo za donacije,  torijevci su odgovorili da novac dolazi sa stranačkog računa (slična stvar kao i sa HDZ-om u zadnjih dvije decenije, op. ur). No to nije sve, Tony Blair je na primjer dobio milijun funti od Berniea Ecclestonea. Povrh cijele ove muljaže druge stranke su također šutale jer su same dobivale dio kolača koji inače ne bi dobile da su se otvoreno tome protivile.

Pretpostavljamo da ne vjerujete ovoj priči. Onda bismo vas zamolili da sami provjerite određene stvari. Na primjer, zapise rasprava iz britanskog parlamenta, kada je 22.07.1993., lord Doug Hoyle pokrenuo raspravu ovim riječima:

„Poštovana gospodo, ako mi dozvolite prenio bih informacije koje smo dobili. Imamo financijske knjige torijevaca u kojima stoji da je 1992. ova stranka dobila 20,7 milijuna funti. Mi smo pitali od kuda dolaze te donacije. Torijevci su odgovorili da će pogledati stranačke račune. Ponavljam, 1992. torijevci su zaprimili na njihov račun 20,7 milijuna funti. No kada su financijske službe pregledale njihove knjige otkrile su da se samo 2,9 milijuna pokazovalo na njihovim računima i knjigama. Što znači da je postojao deficit od 17,8 milijuna funti. Mi želimo znati od kuda su se stvorili tih 17,8 milijuna funti.“

Odgovara mau Tim Smith: „Poštovani, gospodin je napravio zahtjev vezan za konzervativnu stranku. Prošli tjedan zasjedao je komitet koji se bavio istim pitanjem i koji je tvrdio da knjige uopće nisu vođene u konzervativnoj stranci od 1979-1983 godine. No ja sam sve knjige o računima predao odgovornom komitetu ovaj tjedan.”

Hoyle: “Pustio sam poštovanog gospodina da govori jer sam se nadao da će nam otkriti od kuda se na njihovim računima stvorio deficit od 17,8 milijuna. Zato ću još jednom napomenuti: kao što znamo, on je financijski tajnik konzervativne stranke. Još jednom ga pitam, od kuda se stvorilo 17,8 milijuna funti na njihovim računima? Da li cijenjenog gospodina zanima da otkrije nešto više o tome? Ja još uvijek čekam i bojim se da mi se informacija neće dati jer je gospodinu mačka pojela jezik. I sigurno tu infomaciju nećemo dobiti od Ministra financija.”

Mogli bismo napisati mnoge članke o korupciji koja se događa u SAD-u, Velikoj Britaniji i Izraelu, uz užasne posljedice smrti i razaranja koje bi politička pohlepa mogla napraviti nad nevinim civilima… sve to zbog njihove vlastite zarade. Čvrsti dokazi postoje o tome da je u periodu od 1982-1990 Irak opskrbljivao SAD i VB s oružjem za masovna uništenja, na primjer, biološkim agensima za biološka oružja i kemijskim spojevima za pravljenje nervnih plinova. (Pitanje je gdje se sada te stvari proizvode?  Op. Ur.)

Članak napisao: Peter Eyre – Konsultant za Bliski Istok.