BISERI

Nuklearni nosač zrakoplova George Bush onesposobljen zbog toaleta koji ne rade

Autori: urednici Matrix Worlda

Osoblje najnovijeg nosača zrakoplova olakšava se u boce i kantice koje prazne u more.

The Register objavljuje članak koji će svakoga nasmijati. Najnoviji i najmoćniji dodatak ratne mornarice SAD-a USS George H W Bush, je onesposobljen zbog konstantnih blokada i prestanka rada svih toaleta, otkriva izvješće dano u javnost. Mornari i osoblje broda su postali očajni zbog nemogućnosti da se „olakšaju.“

The Navy Times je pratio početne probleme s porinjavanjem ovog najnovijeg dodatka mornarici SAD-a, te je otkrio kako se nosač trenutačno bori s nemogućom situacijom u kojoj 5000 osoblja i mornara na brodu nema gdje otići u toalet čak i oprati ruke jer svi do iti jednog ne rade. The Bush ima 423 toaleta no problem s raspadom kanalizacijskog sustava zatekla je sve mornare i osoblje u pat poziciji daleko na moru.

(Kanalizacijski sustavi na brodu su zatvoreni vakumski sustavi koji usisavaju sadržaje iz banja, tuševa, lavandina i zahodskih školjki uz pomoć vakuma. Ako taj sustav prestane raditi, situacija postane jako smrdljiva jer sve „ispušteno“ u ove dijelove broda ostaje tamo dok sustav ponovno ne počne raditi. To vam možemo reći iz prve ruke jer je jedan od urednika radio na kruzerima koji imaju iste zatvorene vakumske kanalizacijeke sustave.)

Strašni Bush, ukakan do grla.

NT otkriva kako se osoblje pokušava olakšati na najrazličitije načine, od korištenja boca i kantica do olakšavanja preko palube u more, što nije baš najsretnije riješenje s obzirom da je brod visok kao zgrada od 20 katova. Otkriveno je kako je barem jedan od mornara kažnjen jer se olakšao na nekoga dugoga.

Prema saznanju Bush-v kanalizacijski sustav prestaje s radom 3-4 puta dnevno bez obzira što su tehničari na brodu potrošili već 10 000 radnih sati da bi popravili kvar, no to im ne polazi za rukom. Najduže su ostali bez kanalizacijskog sustava 35 sati, tako da jasno tehničari rade neprekidno bez odmora.

Mornarička uprava je okrivila korisnike kanalizacijske mreže da bacaju neodgovarajuće predmete u zahodske školjke kao što su higijenski ulošci koji začepljuju vakumski kanalizacijski sustav. (I to je još jedan od gadnih problema jer da bi se sustav odčepio potrebno je naći točno mjesto gdje je takav predmet zaglavio u cijevima i onda se takav predmet fizički mora odstraniti iz dijela cijevi u kojoj se nalazi. Možete zamisliti koliki je to Sizifov posao kao da tražite iglu u plastu sijena. Op. Ur.)

George Bush je koštao nevjerojatnih 26 milijardi dolara i smatra se najmoćnijim ratnim brodom na svijetu (Kladimo se da se sad i ne osjećaju tako moćni.) Na njega stane 90 različitih ratnih zrakoplova i helikoptera i on ima toliku bojevu moć da može uništiti svaku pojedinu zračnu flotu neke zemlje, sam samcat. Plovi brzinom većom od 30 nautičkih milja na sat (čvorova) i može ploviti 20 godina bez uzimanja goriva.

No ipak NT smatra da je njegova efikasnost zasigurno smanjena u ovim trenucima.

Bush je nazvan po 41. američkom predsjedniku Bushu starijemu koji se sam borio na nosaču zrakoplova tijekom II svjetskog rata.