PONERIZACIJA DRUŠTVA

Amerikanci ne prestaju s naoružavanjem, ovaj put je riječ o letjelici x-37B, koja može krstariti i svemirom

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Dok Amerikanci protestiraju na ulicama i dok ih policija batina jer nemaju novca za život, SAD vlada se sumanuto naoružava.

Trenutačno je u SAD-u oko 13,9 milijuna ljudi bez posla (zvanično), samo ovaj mjesec je bez posla ostalo 80.000 Amerikanaca. Američka je vlada gotovo dva puta ove godine bankrotirala, i spasile su je jedino mjere novog zaduživanja. SAD je najveći dužnik na svijetu, no ipak se sumanuto naoružava i troši ogromne svote novca na raznorazna sredstva ubijanja. Najnovije oružje u njihovoj gami oružja je X-37B.

Daily Tech je objavio slijedeći tekst:

Ured za brze vojne odgovore pri američkom vojnom zrakoplovstvu je odlučio produljiti svemirsko putovanje robotičke rakete letjelice pod nazivom X-37B, što je ovu letjelicu učinilo rekorderom vojnih svemirskih letjelica s potpunom mogućnošću operiranja u svemiru.

X-37B je poznat i kao Orbitalno Testno Vozilo-2. To je misteriozna bespilotna letjelica koju je izgradio Boeing i firma Space and Intelligence Systems u Huntington Beachu. Dugačka je manje od 10 metara i druga je letjelica ove vrste ikada napravljena. Ona trenutačno kruži oko Zemlje još od trenutka kada je u svemir odnijela raketa Atlas 5 iz Cape Canaverala u Floridi početkom ove godine.

Nismo uspjeli saznati koliko je milijardi dolara potrošeno na projektiranje i testiranje ovog svemirskog oružja.

Američko vojno zrakoplovstvo je izjavilo kako se x-37B koristi da bi se testirale nove tehnologije u svemiru, no neki vojni analitičari smatraju kako je ova testna letjelica potencijalno orbitirajuće oružje koje je u stanju onesposobiti neprijateljske satelite ili je u mogućnosti bacati navođene bombe po planeti dok orbitira oko Zemlje.

Ova letjelica je trebala ostati u svemiru 270 dana, no vojni vrh SAD-a je odlučio da joj produlji misiju bez izjave kada će je vratiti na Zemlju.

Matrix World komentar: Vojska opravdava ovo produljenje misije, testovima i eksperimentiranjem. Pitamo se da li je ovo oružje već naoružano i da li ima mogućnosti vojnog djelovanja, ako ima, onda nas uopće ne čudi što to oružje još uvijek kruži oko Zemlje.