PONERIZACIJA DRUŠTVA

Crkva u Kentuckyu glasala za zabranu međurasnih brakova

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Da su kojim slučajem Heidi i Seal članovi Baptističke crkve u županiji Pike, njihov međurasni brak bi se smatrao nepoželjnim!

The Guardian i mnoge druge tiskovine na svijetu su objavile tekst koji nas je zgrozio rasizmom. Kako ijedna crkva ima pravo zabraniti vjernicima koga će imati za bračne partnere? Vraćamo li se mi u MRAČNI SREDNJI VIJEK? Je li Amerika zaista poludjela iako se pravi svjetskim policajcem i „svjetionikom“ demokracije? Da se to dogodi u kojoj drugoj državi, Amerikanci bi odmah napravili kaos oko toga, ovako je sve u redu ako se to događa u Americi jer crkve tamo mogu raditi sve što žele jer su u potpunosti zaštićene zakonom.

The Guardian prenosi objavu Associated Pressa:

Malena crkva u ruralnom dijelu Kentuckya je izglasala zabranu među rasnih brakova unutar njihove kongregacije. Za vrijeme kampanje o ovome pitanju članovi su sažalijevali one među sobom koji žive u takvim brakovima.

Članovi Slobodne baptističke crkve iz Gulnarea u Kentackyu su izglasali, na nedjeljnom okupljanju, rezoluciju u kojoj „crkva zabranjuje“ međurasne brakove.

Jedan od članova crkve, Melvin Thompson, a koji je glasao za takvu rezoluciju, je izjavio kako on nije rasist,+ te da je ovo unutarnja stvar njihove crkve.

„Ja nisam rasista. To ću vam odmah reći. Nemam nikakvih predrasuda protiv ljudi druge rase, nikada nisam o ljudima druge rase rekao bilo što loše,“ rekao je Thompson, koji je bivši pastor crkve koji je odstupio s tog mjesta ranije ove godine.

„Svi ovu odluku nazivaju rasističkom ali ona to nije,“ reko je Thompson.

Dean Harville, tajnik ove crkve se s tim ne slaže. On je kazao kako se ova rezolucija napravila nakon što je njegova kćerka posjetila crkvu ovog ljeta sa svojim dečkom iz Afrike.

Stella i njen vjerenik iz Afrike.

Stella Harville i Ticha Chuckini, njen vjerenik, posjetili su crkvu sredinom ove godine da bi zajedno s drugim vjernicima zapjevali pjesmu na misi. Ovaj par je crkvu posjećivao i prije.

Harville je otkrio kako mu je nakon posjete njegove kćeri s dečkom prišao Thompson koji mu je kazao kako njegova kćer i njezin dečko više ne smiju pjevati u crkvi.

„Ako to nije rasistički onda ne znam što jeste,“ rekao je Harville.

Stella Harville, upravo doktorira na Tehnološkom Sveučilištu Rose-Hulman  u Indiani, rekla je kako je ovo glasanje povrijedilo.

„Mislim da je dio mene još uvijek šokiran i pokušavam procesuirati što se dogodilo u par zadnjih dana, nadam se da će ovo glasovanje poništiti,“ kazala je Stella.

Pastor ove crkve Stacy Stepp je prekjučer rekao kako je on bio protiv rezolucije. Stepp je izjavio kako će slučaj pokušati razriješiti njihova crkvena središnjica krajem tjedna.

Nacionalno udruženje slobodnih baptista u Tenesseeju nema oficijelno stanovište o međurasnim brakovima iako imaju 2.400 crkvenih podružnica po cijelome svijetu, kazao je izvršni direktor crkve Keith Burden. Ova crkva smatra kako je Biblija nepogrešiva i lokalne crkve imaju autonomiju u donošenju odluka.

„Za nas to nije problem,“ kazao je Burden, te je dodao kako mnogi miješani rasni parovi pohađaju mise u njihovim crkvama. Kazao je kako je crkva iz županije Pike, sama donijela tu odluku. Burden je rekao kako Nacionalno udruženje ove crkve može izbaciti problematičnu crkvu iz udruženja ako se ne dogovore između sebe.

„Nadamo se da će se stvar brzo riješiti,“ rekao je Burden.

Više o ovom slučaju pročitajte: ovdje, ovdje i ovdje.