PONERIZACIJA DRUŠTVA

Američka vojska priznala da štiti i asistira profitabilan posao trgovanja opijumom u Afganistanu

“Izgubljeni” američki vojnici u poju marihuane u Afganistanu.

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Natural News

Američki vojnici C čete, izviđačkog odreda iz prvog bataljuna, 32 postrojbe 10 planinske divizije, su Chinook helikopteri spustili u polje marihuane, ovo je bilo, slučajno, no što kada to Američka vojska radi smišljeno, organizirano i naročito kad se posebno bavi opijumom??

Američki vojnici po naredbi čuvaju polja maka koje njihove tajne službe i država prodaju cijelom svijetu.

Natural News, u svojoj objavi tvrdi kako je američki rat protiv proizvođača droge u Afganistanu (i svijetu) čista varka, evo cijelog teksta.

Afganistan je za sada, najveći uzgajivač i izvoznik opijuma, u Afganistanu se proizvodi 92% svjetske količine opijuma, no ono što mnoge šokira je činjenica da je američkoj vojsci dodijeljen specijalan zadatak da štiti polja maka iz kojeg se derivira opijum, i sve to samo zato da bi se zaštitila multimiljunska dolarska industrija koja obogaćuje Wall Street, CIA-u, MI6 i različite druge interesne grupe koje zarađuju ogromne novce iz ove licimjerne sheme trgovinom drogom.

Američki vojnici revno čuvaju polja maka u Afganistanu, nije ni čudo kad opijum prodaju njihove tajne službe.

Prije tragičnih događaja 11.09.2001., Afganistan je bio na rubu svjetske trgovine makom, tada je on korišten za proizvodnju ilegalnog heroina i nešto farmaceutskog morfija. U stvari Talibani su aktivno uništavali polja maka u nakani da se otarase ove biljke, kao što je to objavila tiskovina Pittsburgh Post-Gazette, 16.02.2001., u tekstu pod nazivom: Nacionalna proizvodnja opijuma gotovo istrebljena.

No nakon 11.09.2001., američki vojni kompleks je brzo zauzeo Afganistan da bi započeo proizvodnju maka u toj  zemlji. Prema programu Ujedinjenih Naroda o kontroli droga, ili United Nations Drug Control Program (UNDCP), kultivacija opijuma u Afganistanu je narasla za 657% u 2002., nakon što je SAD okupirala ovu zemlju i to pod striktnim naredbama tadašnjeg predsjednika Georgea W. Busha. O čemu možete više saznati ovdje.

CIA je odgovorna za cjelokupnu proizvodnju opijuma u Afganistanu nakon 11.09.2001.

Biznis kao i svaki drugi, glavno da se stvara novac.

2009., je New York Times pisao o tome da je brat sadašnjeg predsjednika Afganistana Hamida Karzaia u stvari na platnom spisku CIA-e već osam godina. Ahmed Wali Karzai je jedan od najvažnijih figura u održavanju afganistanske trgovine drogom. To područje oko Afganistana je poznato pod nazivom „Zlatni polumjesec“ također je objavljeno kako CIA financira sav ovaj pothvat iza scene. Više saznajte ovdje.

Mak raste pod budnim okom Američke i NATO vojske.

Trgovina drogom u Zlatnom polumjesecu je operacija koju je CIA započela u radnim 80. godinama prošlog vijeka. Ona je sada pod posebnim protektoratom tajnih službi SAD-a te saveznika iz NATO-a zajedno s britanskim tajnim službama i zaštitom njihove vojske. Ovo je objavio profesor Michael Chossudovsky u izvješću 2007., prije nego li se otkrio da je Ahmed Karzai na CIA-inom platnom spisku. „Sav taj proces ostvaruje toliko veliku zaradu da se ona broji u milijardama dolara, taj  novac se pohranjuju u zapadnjačkim bankama. Gotovo sva dobit se dijeli u korporacijama koje su se udružile u kriminalne organizacije izvan Afganistana.“ Više saznajte ovdje.

Umorni od čuvanja polja maka.

No mainstream mediji daju sasvim druge priče američkoj i svjetskoj javnosti. FOX News, je na primjer, napravio propagandu još 2010., tvrdeći da američko vojno osoblje u Afganistanu štiti polja maka radije nego da ih uništi da bi domaća populacija ostala mirna i sretna, jer bi inače mogla nastati opasna situacija s izrazitim rizikom po Amerikance – reporter FOX Newsa Geraldo Rivera je bio u stanju izgovoriti takvu očiglednu laž o uzgoju maka tvrdeći da su uzgajivači maka bili zaštićeni od strane Talibana, i prešućujući činjenicu da je to u stvari interes CIA-e i stranih država.

Taj video uradak možete pogledati ovdje.

Dakle, dok se na desetine tisuća Amerikanaca drogira ili ubija predoziranjem s drogom koja dolazi iz ilegalne proizvodnje opijuma, i dok se proizvodnja bezopasne marihuane smatra ilegalnom u SAD-u, američka vojska čuva svaku biljku maka na poljima u Afganistanu da bi omogućila svjetsku trgovinu drogom. Nešto je užasno pogrešno u cijeloj ovoj priči.