PONERIZACIJA DRUŠTVA

NUKLEARNA OPASNOST: Istaljena nuklearna jezgra reaktora u Fukushimi uskoro dostiže zadnju donju oplatu nuklearnog kontejnera!!!

Je li Fukushima novi Černobil, hoće li se i tamo dogoditi “Kisneki sindrom” probijanja oplata nuklearnog reaktora od strane istaljene nuklearne jezgre?

Jedan od operatora unakažene nuklearke Fukushima Daiichi je otkrio novinarima korjeske nacionalne televizije Airang Global TV, kako je prošlu srijedu istaljeno nuklearno gorivo gotovo dosegnulo donji čelični zid ispod betonske oplate nuklearke.

Nakon katastrofe koja se dogodila 11.03.2011., načinjene potresom i tsunamijem , u nuklearnom reaktoru broj jedan u Fukushima-i reaktor se otopio i istalio nakon što su zatajili svi sustavi hlađenja, tada je značajna količina radioaktivnog goriva probila osnovnu ovojnicu kontejnera reaktora i tako procurila u vanjski omotač i kontejner.

U srijedu je Tokijska električna kompanija ili Tokyo Electric Power Company (TEPCO) izjavila kako je istaljeno gorivo erodiralo betonsku bazu reaktorskog kontejnera u dubini od 65 centimetara.

U slučaju dodatne erozije od 37 centimetara, istaljeno radioaktivno gorivo će doseći zadnji čelični zid.

Fukushima reaktori jedan i dva izgledaju kao da ih je pogodila “atomska bomba.”

No analitičari TEPCO-a pokušavaju umiriti javnost s tvrdnjom kako je trenutačno predviđanje situacije u reaktoru bazirano na temperaturnim promjenama vode za hlađenje koja se ubacuje u reaktor.

Analitičari TEPCO-a tvrde kako je preostalih 37 centimetara betonske baze reaktora dovoljno da spriječi ugrijano radioaktivno gorivo da probije van reaktorske oplate. Stručnjaci Airanga nisu uvjereni da će toliko malo betona uspjeti spriječiti nuklearnu katastrofu. Smatraju da se moramo pripremiti za najgori mogući scenarij.

Ako se gorivo probije kroz preostalu oplatu reaktora koja je debela samo 37 centimetara, nakon toga će istaljeno nuklearno gorivo prodrijeti u tlo. Airang smatra da TEPCO-vi stručnjaci moraju naći rješenje kako bi osigurali da se to ne dogodi.

Fukushima prije katastrofe 11.03.2011.

Oni smatraju kako je potrebno napraviti barijeru debljine 5 -10 metara ispod nuklearke u slučaju takvog najgoreg scenarija.

Fukushima nakon katastrofe.

Ako se radioaktivno gorivo probije do tla to će napraviti svakakve probleme uključujući i onemogućavanje sigurnog uklanjanja nuklearnog goriva koji se treba dogoditi u budućnosti točnije za 30 godina kada se nuklearna jezgra dovoljno ohladi da bi se mogla sanirati.

Kim Yeonji novinar Airanga je izjavio kako TEPCO-vi stručnjaci nemaju drugu opciju već da požure s pripremama i da nađu način kako da spriječe eroziju radioaktivnog goriva unutar reaktora.