MISTERIJE

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Logotipi novca i moći

Objašnjenje naslovne slike: Horusovo oko ili svevideće oko na vrhu piramide američkog dolara je finalni dizajn novčanice koja se mijenjala kroz povijest, od privatne valute koje štampaju bankari SAD-a, zbog koje je dobio dva lica (privatno – zelenkasto i državno – sivkasto) do novčanice koja obiluje masonskim i ezoteričnim oznakama.

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

S novcem baratamo svakodnevno, novac je mnogima tek sredstvo razmjene dobara, no znamo li značenja simbola na novcu koji trošimo? U ovom tekstu ćemo se pozabaviti tajnim jezikom simbola na različitim logotipima novčanica i oznakama moći.

Priču o tajnom jeziku novčanica i moći počet ćemo s najpoznatijom valutom na svijetu, američkim dolarom i njegovim razvojem i transformacijama kroz povijest.

1776. tadašnja uprava SAD-a stvara takozvani Kontinentalni dolar koji je koristila kontinentalna milicija, oružane snage koje su se prve organizirano počele boriti protiv Britanaca na tlu današnje Amerike. Ovaj sreberni dolar poznat je po tome što osim slogana: “Mi smo jedno” na poleđini ima i Sunce sa Sunčanim satom, što zaista ne čudi s obzirom da su njegovi utemeljitelji bili masoni.

1873. izdaje se bakreni dolar pod nazivom “Dolar konstelacije” koji po prvi na sebi ima oznaku svevidećeg oka ili Horusovog oka, što ponovno ne začuđuje jer je jedan od masonskih oznaka tvoraca.

Horusovo oko je antički egipatski  simbol zaštite, u budustičkoj vjeri Horusovo oko je postalo oko Bude, dok je kroz povijest Europe ono postalo “urokljivo oko” uglavnom kroz crkvena učenja i simboliku.

Svevideće oko Bude.

Tipična oznaka masona sa šestarom ravnalom i svevidećim okom proviđenja u spoju šestara na vrhu ove piramidalne konstrukcije.

Ukrašeno i povečano detaljirano oko proviđenja izgleda ovako.

Baš kao i na modernoj dolarskoj novčanici.

Koliko je amerikancima važna činjenica da su ljudi koji su stvorili SAD bili uglavnom masoni, se vidi iz spomenika George-u Washington-u, u glavnom gradu SAD-a koji nosi naziv po ovome čovjeku – prvom američkom predsjedniku, to bi trebala biti važna činjenica, e pa prevarili ste se, na spomeniku piše: George Washington, slobodan zidar (mason) i prvi predsjednik, nije li to ludo? Kao da je važnije da je bio mason nego li predsjednik Amerike?

1792 kongres SAD-a je usvojio zakon o uvođenju i oznakama na novčanicama s kojima su različite regije u tadašnjem SAD-u mogle kovati svoje prve dolare, većina tadašnjih kovanih novčanica u sebi je sadržavala brojne masonske simbole.

Od tih dolara ostao je prikaz samo od jedne trećine dolara (papirnata novčanica) i bakrenjaka dolara s američkim orlom koji je također povezan s ikonografijom škotske masonske lože. Na ovom dolaru konačno imamo priliku vidjeti Liberty ili slobodu koja je izvorno nastala od sumerske božice Ištar, njezine kasnije transformacije u raznim božicama su također postale poznata simbolika unutar masonske ikonografije čijim ćemo se nastankom i razvojem pozabaviti u nastavku teksta.

Prvi štampani dolar u apoenu od trećine dolara, na sebi ima prikaz Sunca, masonskog znaka kojeg su preuzeli iz obožavanja boga Ra, božanstva Sunca i njegove svjetlosti. 1792 kongres SAD-a je usvojio zakon o uvođenju i oznakama na novčanicama s kojima su različite regije u tadašnjem SAD-u mogle kovati svoje prve dolare.

Akhenaten i Neftertiti ispod, tada, jedinog božanstva Sunca, Ra (Akh, Ank, Ankh) s tipičnim zrakama koje izlaze iz boga Ra (Sunca).

Iako su ne-masonski pripadnici vlasti SAD-a u prvim godinama nakon osnutka države izražavali želju da im nacionalni amblem krasi divlji puran, masoni su oznaku za visoke stupnjeve velike škotske masonke lože – dvoglavog bjeloglavog orla sa zvijezdama – pretvorili u američki grb dok su zvijezde postale oznake američkih država koje sačinjavaju federaciju. No ipak je donešen konsenzus jer je od dvoglavi bjeloglavi orao postao običan bjeloglavi orao koji je zadovoljavao standarde i onima koji nisu bili pripadnici masona.

Sadašnji grb predsjednika SAD-a na sebi ima bjeloglavog orla, Zeusove munje (strijele) i lovor što su još jedan od tradicionalnih prikaza masonskih loža, koje nije direktno povezano s Egiptom već tradicijama stare Grčke i Rima. Na grbu se također mogu vidjeti zvijezde koje su preuzete iz iste ikonografije samo što ovaj put imaju veze s Ištar i Izis.

Tipičan prikaz sumerske Ištar sa zvijezdama, božice  ljubavi i bogatstva koja je ubijala i upropaštavala svoje partnere, ona se daljnjom transformacijom se kasnije pretvorila u Hekatu, Isis, Dijanu, Juno ili Afroditu te slične božice koje karakteriziraju zvijezde i BAKLJE to jest svijetlo.

Prikaz rimske božice Juno s bakljom. Ona je bila božica zaštitnica rimske države i poslova, drugim riječima novca.

Jedna od božica s bakljom je bila i Hekate, ovdje vidimo Hekate sa sva svoja tri lica, dobrim, prosvjetiteljskim i osvetoljubivim, ova grčko rimska božica je bila božanstvo; magije, vračanja, nekromanije i raskrižja.

Prosvjetiteljsko lice Hekate se često znalo prikazati s krunom iz koje izlaze zrake svjetla.

No direktna božica nositeljica sunčeve svjetlosti je bila egipatska Izis, koja je na glavi imala krunu od sunčevog diska, koja često se prikazivala sa zapaljenim štapom ili bakljom. Iz Izis su nastale mnoge božice u grčko-rimskom svijetu antike koje su imale poveznice s njom, od već spomenutih božica do Dijane i Demetre, osim što je bila nositeljica svjetla, Izis je bila i kraljica (božica) neba i zvijezda, s time nastaje i kasnija interpretacija svih derivata božica i nastajanje opsesija s zvijezdama u mnogim grbovima i na zastavama bivših i sadašnjih država.

Koliko je Izis utjecajna božica u ikonografiji se najbolje vidi u usporedbi s Madonom, izis je Horusa rodila nakon bezgrešnog začeća, kao i Madona Isusa, Horus je bio sin boga kao i Isus, Isus je sam smatran božanstvom kao i Horus, Isus dolaz iz svetog trojstva oca, sina i duha svetoga, Horus dolazi iz trojstva Oziris, Izis i Seta, krv Izis je smatrana svetom i označavala je hranu za dušu. Smatrana je mudrom božicom punom ljubavi. Njen muž bog Oziris iskrsnuo je iz mrtvih jer ga je Izis uspjela oživjeti. Nisu li mnogi naši simboli i jezik simbola povezani na jednako suptilne načine kao i religijske tradicije i mitologija?

Krajnje obožavanje ovog kompleksnog masonskog simbola se može vidjeti u luci New York-a u obličju statue Liberty, punim imenom: La Liberté éclairant le monde ili Soboda nositeljica svijetla – koju su amerikanci velikodušno dobili od Francuza to jest masonke francuske lože Grand Orient de France, kako je mi poznamo pod imenom velika loža Orijenta, koja je – zvanično nastala 1733. iako se masoni kao ceh poznaju još iz ranog srednjeg vijeka.

Ova masonska loža svoj utjecaj ima od Španjolske do Rusije, za razliku od škotske lože koja je svoj utjecaj ustoličila u anglofonim područjima ili u pordručjima od bivšeg utjecaja Velike Britanije.Velika loža Orijenta u sebi ima splet simboličnih značenja koje ćemo sretati na mnogim grbovima i logotipima, njima ćemo se pozabaviti kasnije.

No vratimo se orlu koji je postao prpošan simbol SAD-a.

Bjeloglavim orlom se kite većina grbova saveznih institucija SAD-a, uključujući i američka veleposlanstva.

1785. Horusovo oko postaje uobičajen prikaz na svim dolarima uključujući i na prikazu takozvanog: Columbia dollar-a.

Gotovo identičan logotip su imale novčanice dolara za vrijeme predsjednika SAD-a Abrahama Lincolna, koji se zalagao tijekom svog političkog djelovanja da dolar izgubi svoja dva lica, lice države – sivkasto i lice privatnih banaka (zelenkasti dio) jer je tada dolar bio privatna valuta koju su tiskale različite privatne banke SAD-a kad i kako su željele, drugim riječima izvršna vlast nije imala nikakvog utjecaja na tu privatnu novčanicu koja se predstavljala kao nacionalna valuta.

U Wikiju stoji:

Abraham Lincoln (Hodgenville, 12. veljače 1809. – Washington, DC, 15. travnja 1865.), američki predsjednik i političar.

Još dok je kao splavar na Mississippiju gledao lancima vezane crnce za tržište robljem, zarekao se da će ustati protiv ropstva. Kao član Kongresa (od 1847. do 1849.) istupa protiv uvođenja ropstva na novim područjima Sjedinjenih Država. Godine 1854. u glasovitu govoru napada “Dogovor Kansas – Nebraska Bill” kojim se omogućavalo ropstvo u sjeverozapadnom dijelu zemlje. Iste godine sudjeluje u osnivanju nove Republikanske stranke i kao njezin kandidat, 6. studenog 1860. izabran je za predsjednika SAD-a.

Izbor istaknutog protivnika ropstva na čelo države bio je znak za pobunu robovlasničkom Jugu. Do ožujka 1861. sedam je južnih država napustilo Uniju i osnovalo Konfederativne Države Amerike sJeffersonom Davisom na čelu. U travnju iste godine počinje građanski rat koji završava pobjedom Unije i oslobađanjem crnih robova. Lincoln je za predsjednika izabran i na izborima 1864., a ubijen je godinu dana kasnije u atentatu u kazalištu koji je na njega izvršio glumac sklon Konfederaciji John WilkesBooth. (Kraj citata.)

Svi znamo kako je Lincoln završio, ubijen je, prije nego li je uspio od DVOLIČNOG dolara stvoriti jedinstvenu valutu SAD-a sa samo jednim licem, taj dvolični dolar se nastavio tiskati sve do danas iako ga tiskaju državne rezerve koje su, vjerovali ili ne većinsko VLASNIŠTVO NAJVEĆIH BANKARA SVIJETA!

O zastrašujućoj činjenici da sadašnja Američka vlada i Američki narod nemaju vlasništvo i pravo nad monetranom politikom vlastite zemlje, i naravno činjenici da PETRO dolar upravlja s oko 75% novčanih transakcija svijeta direktno ili indirektno je najbolje pisala ruska Pravda, cijeli članak možete pročitati ovdje. A mi nastavljamo dalje s nepoznatim jezikom simbola moći.

Dolarski znak je jako dobro poznat logotip diljem svijeta, nastao je kao oznaka za španjolske i kolonijalne pezose, pezete ili dolare kako se naziva na engleskom jeziku, označava u biti broj osam pisan krasopisom, jer je zvanično ime španjolske kraljevske pezete bilo “Novac od osam komada”. No vjerojatno se pitate od kuda te sasvim prepoznatljive dvije crte koje idu preko slova “S” za koji znamo da je broj “6” u staroj grčkoj i egiptu, o čemu smo pisali ovdje.

Da bi shvatili koliko je skrivena poruka u šestici sa dvije crte moramo pogledati Španjolski grb.

Na slici vidimo grb Španjolske sa dva stupa, koji se nazivaju Herkulovi stupovi. Zbog “navodne” činjenice da je Španjolska vladala (iako nikada nije s obije strane) Gibraltarskim prolazom, koji se još od stare grčke zove Herkulovi stupovi.

Herkulovi stupovi u izvornom obliku iz XVI vijeka, obratite pažnju na lentu koja zmijoliko leluja u obliku slova “S” oko stupova. No pravo značenje dvije crte preko znaka dolara nema nikakve veze s Gibraltarom.

Pravo značenje se krije jednom od najvećih masonskih znakova, s kojim se kiti svako sjedište loža, to su stupovi Jachim i Boaz, koji su navodno stajali na ulazu u Solomonov hram u Jeruzalemu.

Po opisu iz Biblije Solomonov hram u Jeruzalemu je trebao ovako izgledati, s dva stupa na ulazu. Po masonskoj ikonografiji, ova dva stupa su postala vrata u ulaz misterije, jedna stup je povezan sa zemljom jedan sa nebom, i svim drugim operčnostima.

Ovako izgleda tipično sjedište masonke lože, lako možete primijetiti stupove Jachim i Boaz, u sjedištu prostorije u kojoj se masoni sastaju i obavljaju svoje tajnovite obrede. Dakle ni malo ne čudi da taj privatni dolar, ima sve značajke institucije koja milenijima s nama komunicira kroz polurazumljive ili nerazumljive simbole moći.

No sada sada stvari postaju malo ozbiljnije, SAD je “navodno” najveća demokracija na svijetu, nećemo sada ulaziti u trenutačne i prošle događaje koje i te kako ruše tu tvrdnju, već ćemo se samo držati njihove nomenklature, to jest predstavljanje kroz grbove i ikonografiju. Prva stvar koja nam je dala za razmišljanje da u zemlji Americi ne cvijetaju demokratske ruže su svi ovi silni masonski znakovi koji i te kako vuču ka tom tajnovitom društvu koje svoje najveće aspiracije veže za novac, zaradu i ezoteriju. Već ovo je sasvim dovoljno da posumnjamo u demokratičnost takvog društva. No što je sa samim oznakama izabrane vlasti poimenice gornjeg i donjeg doma parlamenta SAD-a koji valjda ima neke DEMOKRATSKE oznake u svojem grbu. NO OPET VAS MORAMO IZNENADITI ta sjedišta narodne demokracije NEMAJU nikakve oznake koje upučiju na slobodu (s kojom se amerikanci tako ponose) i demokraciju. Za to se moramo malo vratiti u povijest.

U starom Rimskom carstvu, policija i tajne službe su imale za oznaku glavosjek koji je stvoren o spletenog pruća i sjekire pod nazivom fascis, koje oznaćava pruće od kojeg je ovo morbidno oružje stvoreno. Ne moramo ni reći da je ovaj znak s velikom ljubavlju i obožavanjem svega što je staro-rimsko preuzeo Musolini za svoje fašiste koji su naziv i dobili po fasces ili ti pruću koje tvore ovu sjekiru.

Ovo je tipičan talijanski fašistički znak sa fasces i staro-rimskom lovorikom. Vjerojatno se pitate kakve veze to ima s parlamentima SAD-a. Evo kakve.

Ovo je američki kongres, u kojemu u središnjem dijelu vidimo masonsku američku zastavu sa zvijezdama i sa svake strane imamo neočekivan simbol FAŠISTA, fasces!! Ovo nije jedini znak NARODNE I DEMOKRATSKE vlasti s fašističkim oznakama.

Američka uprava sudova ima fašističke oznake.

Senatski pečat ima fašističke oznake.

Deset SAD centi ili DIME ima fašističke oznake.

No nema samo Amerika fašističke oznake.

Grb Švicarskog kantona St. Gallen ima fašističke oznake.

Grb Španjolske policije ima fašističke oznake.

Ako mislite da s ovim prestaje čudnovatost tajnog jezika simbola, onda ste se prevarili, jer u slijedećem nastavku donosimo još interesantnije primjere naših vlastitih nacionalnih obilježja u bivšim i sadašnjim državama, te njihov razvoj kroz povijest i tajni jezik simbola.

Pročitajte tekstove sa sličnom tematikom:

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Kako su nastali religijski simboli i koje je njihovo tajno značenje

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Kako su nastali religijski simboli i koje je njihovo tajno značenje – drugi dio

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Povijest i značenje nacionalnih simbola

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Što se krije u logotipima bogatih korporacija

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.