PONERIZACIJA DRUŠTVA

Američki vatrogasci gledaju kako gore kuće onih koji nisu platili neobaveznu godišnju komunalnu pristojbu

Američki vatrogasci gledaju kako kuća gori do temelja!?

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Vatrogasci iz Tenesseeja su ovaj tjedan gledali kako kuća gori do temelja. Odbili su uraditi svoj posao za koji su plaćeni jer stanari kuće nisu platili 75 dolara godišnje pristojbe za komunalije.

Vlasnica kuće Vicky Bell je izjavila reporteru NBC-ja i lokalnom radiju kako 6 PSD kako je čim je primijetila vatru pozvala vatrogasce te da su oni odmah došli.

Na žalost gospođe Bell, kada su vatrogasci stigli oni su otkrili kako obitelj Bell nije platila dragovoljnu i neobaveznu komunalnu pristojbu, tako da su vatrogasci prekinuli akciju gašenja i prije nego li su je počeli – baš onako kako im je naložila uprava grada Fultona u kojem se nalaze.

Hoće li ovo postati stvar prošlosti za većinu stanovnika SAD-a?

Zbog krize se smanjio proračun tako da stanovnici seoskih domaćinstava moraju plaćati dobrovoljne naknade ili se suočiti s potpunim uništenjem od vatre u  slučaju požara.

Koliko god to zvučalo šokantno, ovo nije prvi takav slučaj u županiji Obion. Ista stvar se već dogodila prije više od mjesec dana kada je vlasnica kuće ponudila sve što ima od novca da joj ugase požar u kući ali su vatrogasci odbili.

U sličnom tragičnom i šokantnom slučaju prošlog kolovoza, vatrogasci u Alamedi u Kaliforniji su gledali kako čovjek gori jer je taj isti čovjek bio toliko siromašan da nije mogao platiti vatrogasnu pristojbu za kuće na vodi.

Ti isti vatrogasci su kasnije regrutirali civila da izvadi beživotno tijelo čovjeka iz zgarišta, tada su vlasti izjavile kako moraju promijeniti svoje zakone.

Originalne tekstove pročitajte na: The Raw Story i Press TV.