PONERIZACIJA DRUŠTVA

Hakeri Anonimusi napali Monsanta!

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Čini se da su Monsantu prošli tjedan kola krenula nizbrdo. Ne samo da je kompanija proglašena najgorom tvrtkom 2011. godine, već je grupa Anonimusa u potpunosti srušila propagandni film ove kompanije na Internetu, to jest, spriječili su rad njihovog odjela za odnose s javnošću.

Hakeri su napali kompaniju koja za Monsanto pravi reklame i održava njihov marketing. Naziv tvrtke je The Biving Group, koja već 15 godina stvara reklame i marketing za najkorumpiranije kompanije na planeti, kao i za agencije SAD-a čija je reputacija srozana do dna njihovim prljavim akcijama.

Hakeri su izjavili kako su uspješno i u potpunosti onemogućili djelovanje The Bivings Groupa 05.12.2011 tako što su oborili sve njihove servere i razorili svu njihovu imovinu na internetu nakon infiltracije. Ova odluka Anonimusa je nastala nakon što je The Biving Group odlučila voditi marketinške kampanje korumpiranih korporacija kao što je Monsanto.

Tjedan dana nakon napada The Biving Group je dao priopćenje za tisak:

„Naša internetska infrastruktura je nedavno napadnuta. Mi procjenjujemo štetu i ispričavamo se zbog pada servera i naših usluga i bilo kakvih posljedica koje su pretrpili naši korisnici. Još uvijek nije jasno koji su motivi ovog napada ili tko stoji iza njih, ako su vam izbrisani bilo kakvi podaci mi ćemo kompenzirati štetu. Nastavit ćemo s daljnjim obavještavanjem. Primite našu iskrenu ispriku zbog nastalih neugoda.“

Imaju li hakeri pravo kada napadaju kompanije koje pomažu najkorumpiranijim korporacijama, iako je to ilegalno i s predumišljajem? Ponekad je teško razlučiti što je ispravno, a što nije, iako je sasvim očigledno da je Monsanto kompanija koja nema nikakvog obzira prema ljudskom zdravlju ili zdravlju planete.

Ovo nije jedini primjer otpora prema korumpiranim kompanijama kao što je Monsanto i svakako neće biti zadnji. Bez obzira da li će se ovaj napad smatrati dobrim ili lošim djelom, za aktiviste koji se bore protiv Monsanta je jedna stvar sasvim jasna; Monsanto je kriminalac koji je napravio mnoga zlodjela protiv zdravlja svih ljudi i koji je naštetio okolišu planete, za njih je čak i ovaj napad opravdan.

Originalni tekst: Natural Society.