KNJIŠKI MOLJAC

KAD HOROR POSTANE STVARNOST: Vampiri postoje i hrane se nama! – Dio: 5

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Preobrazite se znanjem od žrtve koja nikako ne može obnoviti svoju energiju, koja je stalno bojažljiva, preumorna i iscrpljena, u borca protiv vampira. Otkrijte tko je energetski vampir koji se hrani s vama, zaštitite sebe i svoje najbliže od užasa parazitskog hranjenja. Najvažnije od svega, naučite kako se ponaša vampir u vašoj neposrednoj blizini.

Barbara E. Hort napisala je Unholy Hungers- Encountering Psychic Vampire in Ourselves & Others ili Prokleta glad – Susret s psihičkim vampirom u nama i drugima, kojom objašnjava kako da prepoznamo „vampire“ oko sebe i u nama i kako da se od njih obranimo.

Vampirska glad uništava vampirsko srce i dušu, no ne uništava njegov um. To znači da iako vampir zna da nije ništa drugačiji od žrtava dok ih polagano konzumira, on zna i da će njegove ili njene žrtve postati iste kao i sam vampir – vampirica. Oni u potpunosti shvaćaju da će njihove žrtve (ako ne shvate što donosi ugriz vampira) postati prikriveni predatori koji se skrivaju po sjenovitim kutcima, paraziti koji će nastaviti s bezumnom parodijom života, isisavajući energiju od drugih ljudi, koji će nestati u istom grču očaja.

Okultisti tvrde kako je vampir najzlobnija od svih kreatura. Ja ne mogu reći da u potpunosti shvaćam prirodu „zla“ no ako je netko uvjeren kako je vampir entitet zla, objašnjenje takve esencije nam se u ovom slučaju čini i više nego li dostatno.

Moja predodžba vampirske esencijalne prirode će vjerojatno biti uvredljiva onima koji su zaljubljeni u karizmatične vampire koji se provlače kroz modernu literaturu, najviše one Lestata Anne Rice, Grofa Saint-Germaina, Chelsea Quinn Yarboro i tako dalje. Naravno da su ovi literarni vampiri isti kao i stvarni ljudi od kojih je stvoren vampirski arhetip i od kojeg je isti aktiviran ali vampiri su sposobni prolaziti kroz periode u kojima mogu iskazivati suosjećaje, alturizam i socijalnu svjesnost.

No ipak, čak i najhumaniji vampir se prije ili kasnije mora vratiti svojoj prirodi i uzorcima ponašanja to jest periodima kada se mora vratiti svojoj iskonskoj esenciji vampirizma.

Tada se očnjaci vampira ponovno zabijaju u vratove nevinih žrtava, da bi sisali životnu energiju začaranih žrtava, tada vampir mora odabrati da li će ubiti svoju nesretnu žrtvu ili će je svojim ugrizom transformirati u predatora kakav je i sam vampir.

Predatorska esencija vampira je jedino mjerljiva s njegovom ili njenom karizmom. Vrlo je važno da shvatimo tu vampirsku karizmu jer je to oružje s kojom zvijer obuzima našu maštu kroz svoj isprazan šarm:

Vampir je u stvari isprazan kao sjenka. Mi ljudski promatrači se jedino možemo obraniti ako zauzdamo svoju maštu i to vlastitom voljom, i ako istinski shvatimo da je ta osoba vampir. U tom kompleksnom i uznemirujućem načinu nestajanja osobe kroz vampirsko hranjenje, zauzdavanje mašte žrtve je jedini način da spriječimo vampira da nam sisa krv i životnu energiju s kojima isti kontroliraju naše mentalne i psihičke funkcije, s kojima predatori postaju perfektne projekcije naših vlastitih želja. (Maschietti 1992., stranica 46)

Vampiri isto kao i mnogi drugi predatori u prirodi, mogu imati svakakve zadivljujuće aspekte, neki od tih aspekata su plod naših projekcija i želja. Mi svakako moramo pogledati iza glamurozne pojave vampira i otkriti njegovu esencijalnu istinu: vampira koji se na koncu konca hrani nama.

Bez obzira koliko nam je lakše da poričemo istinu i pravo stanje stvari, mi zaista moramo shvatiti kako ćemo poricanjem istine kada se sretnemo s vampirom teško platiti svoju grešku i nijekanje svakom kapljicom krvi i životnom snagom koju će vampir sa slašću isisati iz nas dok mi živimo u zavaravanju i zabludi.

Slijedi nastavak.

Pročitajte i prethodne tekstove s istom tematikom.

ŠESTI DIO

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.