PRIZMA DRUŠTVA

Što se dogodi našem tijelu kada popijemo limenku kole?

Uredila i prevela: Ljubica Šaran

Matrix World

Jeste li se ikada zapitali zašto kolu popijemo s osmjehom? To se dogodi zato što se s njom drogiramo, iako su kokain iz Coca Cole maknuli još prije sto godina. Zašto su maknuli kokain iz kole? Zato što je bio sasvim suvišan.

10 minuta nakon što smo popili kolu: 10 čajnih žličica šećera pukne naš sustav (ta količina je 100% dnevne preporučljive količine šećera). Mi zbog toga nećemo automatski povratiti jer fosforna kiselina u koli anulira okus slatkoće, tako da je naše tijelo zadrži.

20 minuta nakon što smo popili kolu: Količina šećera u krvi naglo skače, uzrokujući inzulinsku eksploziju. Naša jetra tada odgovara tako da sve šećere koje nađe u krvi pretvara u masnoće. (U tom trenutku jetra ima mnogo toga za pretvoriti u masnoće.)

40 minuta nakon što smo popili kolu: Kofein iz kole je u potpunosti apsorbiran. Šire nam se zjenice; raste nam krvni tlak; kao reakcija na sve to, naša jetra pumpa još više šećera u naš krvotok. Receptori adenozina u mozgu su sada blokirani, što sprječava osjećaj vrtoglavice.

45 minuta nakon što smo popili kolu: Naše tijelo povećava produkciju dopamina, stimulirajući centre za osjećaj ugode u mozgu. Ovo je, usput, u stvari isti način na koji na nas djeluje i heroin.

60 minuta nakon što smo popili kolu: Fosforna kiselina se spaja s kalcijem, magnezijem i cinkom u debelom crijevu, osiguravajući dodatnu eksploziju u našem metabolizmu. Ovo se dodatno komplicira velikim dozama šećera i umjetnih sladila koji dodatno povećavaju izlučivanje kalcija putem mokraće.

Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Diuretička svojstva kofeina počinju utjecati na naše tijelo. (Imamo osjećaj da trebamo mokriti.) Tada sav kalcij, magnezij i cink koji su bili namijenjeni našim kostima i tijelu, kao i elektroliti natrija i voda izlaze iz tijela.

Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Kako se kaos u našem tijelu stišava, počinjemo osjećati nedostatak šećera. Možemo postati lako razdražljivi i usporeni. Do sada smo već izmokrili svu vodu iz kole, no tek nakon što se ona spojila s najvažnijim hranjivim tvarima iz našeg tijela zajedno s ostalom vodom koja hidrira naše sustave, i koja zajedno s ostalim tvarima gradi naše kosti i zube. Nakon toga slijedi nedostatak kofeina, koji nastaje tek nakon nekoliko sati. (Što se osjeća još više ako ste pušač.)

Originalni članak na engleskom jeziku pročitajte ovdje.

Komentar Matrix Worlda:

Zamislite koliko kola negativno utječe na naše tijelo i um kada se u njoj nalaze isključivo umjetna sladila, o njima smo pisali više ovdje. Nadamo se da će ovaj članak pomoči svima da se „skinu“ s kole i vrate na vodu i prirodne napitke.

Pročitajte slične tekstove:

Bolivija će zabraniti prodaju Coca Cole

Obamina vladina agencija presudila: Sasvim je „normalno“ što Pepsi koristi stanice abortiranih fetusa!

Izbjegavajte proizvode koji sadrže stanice abortiranih fetusa!

Raskomadani abortirani fetusi prodaju se diljem Amerike pod pokroviteljstvom Obamine administracije

Pepsi nove generacije – manje šećera više otrova!

OPASNOSTI ASPARTAMA: Važno upozorenje o tumorima i moždanim udarima!

Rumsfeldova kuga: Užas Aspartama – slatkog otrova!

7 Načina kako nas truju!

Aditivi u hrani: S čime se vi trujete?

Posude s hranom za mikrovalne pećnice ispuštaju toksine u hranu!

FDA, krovna Američka agencija za hranu, konačno priznala – pileće meso sadrži ARSEN

70% sirove čokolade će uskoro biti genetski modificirano