MISTERIJE

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Ezoterijske poruke logotipa

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Obilježje MI-VI, tajne službe Velike Britanije, za razliku od većine tajnih službi nema državni grb u svom obilježju, već interesantnu trokutastu tvorevinu na crnoj pozadini oko kraljevske krune Sachsen-Coburg-Gotha koji su 1917. zbog rata s Njemačkom promijenili ime u Windsor.

U prethodnim tekstovima o različitim religijskim i državnim oznakama i grbovima, pozabavili smo se najučestalijim oblicima tajnog jezika simbola i njihovim povijesnim i prapovijesnim značenjima. Zbog dodatnog razumijevanja ovog teksta, najljepše vas molimo da pročitate prethodne tekstove u kojima otkrivamo simboliku znakova. Ovim tekstom ćemo detaljnije obraditi obilježja i znakove različitih korporacija i službi koji imaju ezoterijska i prikrivena značenja koja do sada nismo imali priliku pokazati.

Tipična oznaka masona u sebi ima šestar, kutomjer, svevideće ili Horusovo oko, često postavljeno u trokutu, koji je ništa drugo već stiliziran prikaz vrha piramide to jest krajnju i najveću vlast ili autoritet mi bismo slobodno mogli reći vladajući vrh. O povezanosti masonskih simbola s stari-egipatskom religijom i simbolikom smo već pisali, no predstavit ćemo i druge koji su u svoje oznake preuzeli određene masonske značajke.

America Online za svoj logotip je odabrao trokut (stiliziran prikaz piramide) i Horusovo oko.

Adidas ima trostepenu stiliziranu piramidu u svom logotipu.

Tvrtka AhernMurphy & Associates koja se bavi ulaganjem u posrnule tvrtke i njihovom preprodajom također ima sličan logotip.

Arm & Hammer je preuzeo dijelove grba Škotske lože u SAD iz početka XX stoljeća.

Texaco jedna od najpoznatijih petrokemijskih kompanija svijeta na sebi ima oznake Teksasa, “Usamljenu zvijezdu” stilizirano “T” koji je i oznaka čekića. S obzirom na kombinaciju simbola jasno nam je kako ovaj znak u sebi skriva mnoga značenja koja nisu isključivo povezana s oznakama savezne države Teksas.

Osiguravajuća tvrtka Atlantis je osim zraka Sunca također u svoj logotip ukomponirala trokut ili piramidu.

DARPA ili Defense Advanced Research Projects Agency, agencija za obranu i razvoj oružja SAD-a u svom znaku ima piramidu s Horusovim okom.

CBS Broadcasting Inc., je vodeća televizijska kuća u Americi koja u svom logu ima Horusovo oko.

Fisher u svom logotipu ponovno ima poznati motiv povezan s piramidama.

Ova vrsta stiliziranog triskeliona je bila uobičajena za predklasičnu staru Grčku i Kelte prije Rimljana.

Mitsubishi je spajanjem dvaju obiteljskih grbova došao do stiliziranog triskeliona.

Što je  u stvari i Mercedesov znak.

Malo tko obrati pažnju na dio logotipa Marlbora čiji je omjer isti proporcijama “Velike piramide” u Gizi.

Velika piramida u Gizi.

Tlocrt Capitol Hilla ili upravnog središta SAD-a u Washingtonu je pun masonskih oznaka; od pentagrama, sove i trokuta do kružnih tokova sa šest ili 12 ulica, i tako dalje.

Chevron, jedan od najpoznatijih petrokemijskih koncerna svijeta, osim uobičajenog značenja “chevrona” ili insignija za podoficire napravljene od različito postavljenih oznaka koje nalikuju slovu “V”, logotip Chevrona ima i dublje značenje iz masonke i kabalističke ikonografije o skrivenim kutijama znanja koji se mogu vidjeti i na nekim grbovima izraelskih institucija.

Grb kantona Vaud u Švicarskoj je samo jedan od povijesnih grbova s lako prepoznatljivim “Chevronima” s tim da oni ovdje imaju oznaku pobjede, piramide i rata, to jest stiliziranog vrha mača ili strijela, oznaka da su do slobode i povlastica došli ratovanjem što je još više naglašeno crvenom pozadinom.

Citroen od samog početka na svom logotipu ima insignije s dva “Cheverona.”

The Recovery Team je za svoj logotip odabralo piramidu u punoj formi.

The Swot Team ima prepoznatljivi logotip istog podrijetla.

Jedan od prepoznatljivijih logotipa je onaj čokolade Toblerone. Osim što na sebi ima planinu gotovo piramidalnog oblika, ako se dobro zagledate u logotip, vidjet ćete i medvjeda jer se ova čokolada inicijalno počela proizvoditi u Bernu čiji je grb medvjed.

Grb grada Berna u Švicarskoj.

Exon Mobil je još jedna petrokemijska multidolarska kompanija koja u svoj logo i ime ima ukomponirana dva XX ili dupli križ. Na engleskom jeziku dupli križ se zove “double cross,” što znači i prevariti ili preveslati.

Xerox je još jedan kompanija s “double crossom” u svom logotipu.

Nabisco ili National Biscuit Company, kompanija koja proizvodi poznate Oreo keksiće, također ima dupli križ u svojem logotipu.

Mađarska u svom grbu ima stilizirani dupli križ svetog Stjepana.

Slovačka u svom grbu također ima dupli križ.

Mezopotamski i Akadski leteći Sunčev disk ili Ašura je postao uzor mnogim civilizacijama na istoku i zapadu. Od Ašure je nastala i Ahura Mazda.

Iz staroegipatskog krilatog diska, to jest, Ašure iz Mezopotamije su nastali mnogi logotipi. O nastajanju križa i solarnog krilatog diska pisali smo ovdje.

Winged Disc Technologies, LLC, čak je i firmu nazvao “Krilati disk”.

Automobliski proizvođač Mazda, je ime dobio po Ahura Mazdi. Njegov logotip je kombinacija krilatog diska i stiliziranog slova “M”.

Aston Martin je u logotipu pratio istu ikonografiju.

Kao i Chrysler.

U Bentlejevom logotipu se krilati disk jako lijepo vidi.

Kao i u logotipu Mini Morrisa.

Logotip Harley Davidsona se također krasi stiliziranim krilatim diskom.

Od keltskog triskeliona.

Hindu i starogermanske svastike.

Do prvotne svastike u logotipu Volkswagena.

Nastavak slijedi.

Ako vam se sviđa ova tematika pročitajte i druge tekstove:

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Povijest i značenje nacionalnih simbola

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Logotipi novca i moći

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Što se krije u logotipima bogatih korporacija

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Kako su nastali religijski simboli i koje je njihovo tajno značenje

TAJNI JEZIK SIMBOLA: Kako su nastali religijski simboli i koje je njihovo tajno značenje – drugi dio