PONERIZACIJA DRUŠTVA

Obama potvrdio zakon o izvanrednom stanju i drakonskoj policijskoj državi!!!

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Sumrak američke demokracije, od 14.12.2011., svaki predsjednik SAD-a je diktator.

14.12.2011. Centar za ustavno pravo ili Center for Constitutional Rights (CCR) je izjavio: Obama je napravio izbor, koji nam ledi krv u žilama, da neće staviti veto na NDAA – Zakon o autorizaciji nacionalne obrane (ili zakon o izvanrednom stanju). Čak nije ni promijenio prijedlog zakona, s time će biti još teže ukinuti zatvor u Guantanamu, i naravno, s ovim zakonom će vojne osude na doživotne robije bez presude suda postati stalni strah i trepet legalnog sustava SAD-a.

Postaje li ustav SAD-a tek prazna floskula?

16.12.2012. je Obamin potpis na odobrenje prijedloga zakon – FY 2012 National Defense Authorization Act ili Zakon o autorizaciji nacionalne obrane (O kojemu smo pisali ovdje.) – dozvoliti tajnim službama i organima vojne i policijske prisile da od rata protiv terorizma naprave potpuno ludilo.

Zbog ovog zakona bilo tko  bilo gdje, uključujući i državljane SAD-a, može biti doživotno zatvoren bez sudske presude, i to na osnovu običnih nagađanja, pretpostavki ili dojava, ili ničega od toga (Ne čini li vam se ovo kao Inkvizicija i sramotni procesi protiv vještica kada su inkvizitori koristili isti sustav procesuiranja uhićenika bez habeas corpusa ili dokaza. op. ur.) Vojska i vlada SAD-a su još davno prije prihvaćanja ovog zakona počeli praviti zatvoreničke logore širom SAD-a o čemu smo pisali ovdje.

Da bi netko bio zauvijek zatvoren nije potreban nikakav dokaz, dovoljne su samo sumnje da bi se uhitili i zatvorili ljudi za koje se smatra da stvaraju prijetnju. Zbog svega toga bilo tko može biti zauvijek zatvoren ako se pretpostavi da je dotična osoba, na primjer nekada podupirala kakvu sumnjivu organizaciju.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država od sada ima neograničenu diktatorsku moć da uhićuje, ispituje i zauvijek zatvori građane za koje se smatra da stvaraju kakvu prijetnju.

Dokument Ženevske konvencije, u SAD-u odlazi u ropotarnicu povijesti.

Ustavni, statutarni i internacionalni zakoni se ovdje neće primjenjivati (Ni Ženevska konvencija, op. ur), točnije, na njih se neće obraćati pažnja. Ovim zakonom na snagu stupa izvanredno stanje.

Kao rezultat svega toga, vojno osoblje SAD-a će od sada pa unaprijed moći uhićivati građane SAD-a i druge ljude, bacati ih u vojne zatvore, i držati ih zatvorene dovijeka bez osiguranih civilnih prava, uključujući pravo na habeas corpus ili dokaz da je netko kriv ili prav, na kojemu se temelje osude u civilnim sudovima.

Drugim riječima, predsjednik može narediti da se bilo tko na ovoj planeti uhiti i doživotno zatvori bez osude suda! Od sad u SAD-u vlada tiranija. S ovim se širom otvaraju vrata za iskorištavanje vlasti na najgore moguće načine s čime se odbacuje zaštita prava i zakona.

Više ne postoji slovo zakona koje će aparatu vojne i policijske represije zabranjivati da se ovako ponašaju prema ljudima u SAD-u bez obzira na nacionalnost i državljanstvo.

Čak i osoba koja je uhićena zbog greške, se ovim zakonom, može doživotno zadržati bez osude, bez civilnog prava, bez obzira čiji je državljanin ta osoba, on ili ona se može baciti u kakvu rupu bez dna i za njima se zatvorska vrata mogu zatvoriti da se više nikad ne otvore, jer ovaj zakon organima represije daje baš takvo pravo.

14.12.2011. ACLU  je objavila na naslovnici kako je Obama odlučio podržati i potpisati Zakon o autorizaciji nacionalne obrane, i da neće staviti veto na taj zakon.

Laura Murphy, Predsjednik Sudbenog i Advokatskog Udruženja u Washington-u je izjavila: „Predsjednik je morao pažljivije proučiti što se sve odobrava ovim prijedlogom zakona. Ako on potpiše ovaj zakon, to će naštetiti pravnom sustavu SAD-a i reputaciji ove države u svijetu, da se ne držimo slova zakona.“

Zadnji put da je kongres SAD-a prijedlogom zakona htio autorizirati bezgranično zatvaranje građana SAD-a bez osude sudova, dogodilo se 1950. u jeku ludnice o komunističkim i sovjetskim agentima u SAD-u, no predsjednik Harry Truman je na takav zakon stavio veto i on nikada nije bio usvojen.

Originalni članak pročitajte ovdje.