MISTERIJE

Rusi krive HAARP na Aljasci za neuspjeh Marsovske misije!

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Zaboravite na umnu kontrolu, vremenske manipulacije i druge mračne mogućnosti koji se stavljaju na teret  High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) transmittera ili HAARP-a na Aljasci. Bivši ruski general je direktno okrivio ovaj kontroverzni objekt, koji se nalazi blizu Gakone, za namjerno sabotiranje nedavne ruske misije na Mars kojom je Rusija trebala pribaviti nešto tla s crvene planete.

Phobos-Grunt letjelica je u svemir poletjela 09.11.2011. no zakazala je raketa nosač koja je ovu svemirsku letjelicu trebala odnijeti u višu orbitu. Time je propao 19. pokušaj Rusa da se spuste na Mars. Propalo je 163 milijuna dolara jer se očekuje kako će Phobos-Grunt pasti na Zemlju negdje u siječnju sljedeće godine – sve to je stvorilo opće negodovanje u Rusiji, tako da je predsjednik Dimitry Medvedev na koncu zatražio kriminalističku istragu kako bi se otkrio krivac za ovaj neuspjeh.

„Sama letjelica samo ponekad komunicira s Zemljom i to nerazumljivom radio bukom,“ izjavio je Jim Nash, za Scientific American. Cijeli članak možete pogledati ovdje.

General potpukovnik Nikolay Rodionov, bivši komandant ruskog balističkog sustava, je izjavio kako je za sve kriv američki radio signal – a ne nesposobnost Rusije – koji je direktno onemogućio ovaj međuplanetarni program.

„24.11.2011. ruska novinska agencija Interfax je prenijela Rodionove navode o tome kako „snažan američki radar“ na Aljasci može utjecati na kontrolne sustave ove međuplanetarne letjelice,“ napisao je Nash svojem članku:

Rodionov je rekao kako SAD želi dijelove ionosfere koristiti za obranu od napada balističkim raketama, iako nije elaborirao te tvrdnje. Dodatan tekst je izašao u online tiskovini The Hindu u kojoj je navedeno kako se Rodionov navod odnosi na HAARP, koji je počeo s radom 1993.

Nash tvrdi kako je HAARP zadnji put radio 03.09.2011. i da je tu informaciju dobio od programskog direktora HAARP-a Craig Selchera, koji radi za istraživački laboratorij ratnog zrakoplovstva SAD-a u vojnoj bazi Kirtland u New Mexicu.

Nash također tvrdi kako u HAARP-u rade ljudi iz 14 različitih sveučilišta širom SAD-a i da oni s 180 antena HAARP-a periodično analiziraju ionosferu s eksperimentima u kojima upravljaju radio signale u visoke dijelove atmosfere te da njihovi eksperimenti služe za poboljšanje radio komunikacija u zonama u neposrednoj blizini planete.

Nash također tvrdi da je HAARP radio punom snagom on bi rusku letjelicu mogao pogoditi tek s 1.03 milivata radio energije po kvadratnom centimetru, što je otprilike isto kao da se 60W žarulja pokuša upaliti s daljine od 30 metara.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentar Matrix Worlda: Mi ne znamo tko i zašto je kriv za neuspjeh koji su nedavno pretrpjeli Rusi u njihovom programu osvajanja crvene planete, ali nam se objašnjenja Jima Nasha čine pre jednostavna i gotovo kao reklama za HAARP koju bi poželio svaki spin doktor. Mi smo o HAARP-u već pisali ovdje, i u najmanju ruku bi objede Jima Nasha okarakterizirali kao površan marketing, na vama je da sami donesete odluku što je istina, a što nije.