MISTERIJE

Misteriozni radio signal zbunio stanovnike Arvade u SAD-u

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Maleni gradić u Coloradu u SAD-u je nenadano postao udarna vijest mnogih tiskovina i TV kuća 14.12.2011. zbog misterioznog radio signala koji je iznenadno otvorio mnoga garažna vrata bogatih kuća i poremetio mnoge kućne elektroničke uređaje koji nakon toga više nisu radili.

9News, vodeća TV kuća za vijesti u Coloradu je napravila prilog i izdala poseban tekst o ovoj misteriji. Reporteri 9Newsa su začuđeno zaključili kako je radio signal bio dovoljno jak da otvori 40 garažnih vrata širom gradića.

Problem je započeo 12.12. u naselju 7000 Torrey Court kada su reagirali različiti tehnički uređaji koji koriste radio frekvencije, uključujući i garažna vrata, koja su se sama otvarala. Anomalija je primijećena na području od 700 metara radijusa.

Stanovnica područja, Gina, izjavila je za istu TV kuću sljedeće: „Ovo je zaista čudno, nitko ne zna o čemu je riječ.“

Collin Cooper, također žitelj istog dijela Arvade tvrdi: „Ovo je nevjerojatno, je li u pitanju bio kakav NLO,“ rekao je šaleći se.

Eksperti su izjavili kako je bilo kakav bežični signal mogao poremetiti garažna vrata.

Gina je na to rekla: „Isto kako se dogodilo s božićnim svijetlima, aparatima za pravljenje kave i drugim elektroničkim uređajima.“

Stručnjaci se slažu da zasigurno nije krivac neki mali elektronički uređaj za kućnu namjenu, već da je stvar zasigurno mnogo veća kada je uspjela poremetiti toliko područje i aparate s različitim frekvencijama.

9News, zaključuje kako će 40 obitelji iz Torrey Courta morati naći način kako da poprave garažna vrata, jer se još uvijek ne zna što je napravilo kvar i zašto se vrata više ne mogu koristiti.

Komentar Matrix Worlda: Ovaj događaj jako podsjeća na elektromagnetski puls. Poznato nam je da je Colorado središte raznoraznih vladinih i vojnih objekata koje rade za DARPA-u i vojsku SAD-a. Jedno od interesantnijih postrojenja koji se bave radio frekvencijama i istraživanjima ionosfere i različitih energetskih pulseva, je takozvani Atmosferski grijač u obližnjem Plattevillu u Coloradu. Službeni naziv ovog postrojenja je Platteville Atmospheric Observatory. Ovo je prvi veliki atmosferski grijač, građen od 1968 do 1989. PAO se, između ostalog, bavi pravljenjem polarnog svijetla, širenjem UHF radio valova, apsorpcijom valova drugih atmosferskih grijača i istraživanjima na polju primijenjene ionizacije. O ovom i sličnim objektima širom svijeta smo već pisali ovdje. Interesantno je da do sada nismo imali prilike primijetiti u SAD-u testiranje na civilima EM pulsova. Pitamo se da li se ovo dogodilo slučajno, to jest ljudskom ili tehničkom greškom ili sasvim namjerno? S druge strane, postoji i mogućnost da je u pitanju neovisan generator EM pulsa, koji je radio u centru radijusa anomalije na zemlji ili u zraku. Krajnja i najmanja mogućnost je da je u pitanju prirodni EM emiter, kao meteoriti ili druga svemirska tijela, no nad područjem nije primijećen ni jedan upad u atmosferu od prirodnih svemirskih lutalica, tako da je ova mogućnost sasvim nerealna.