MISTERIJE

Tajanstvena kugla iz svemira pala u Namibiju!

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Velika metalna svemirska kugla je pala u udaljeno područje savane u Namibiji, otkriva The Telegraph. Vlasti su odlučile kontaktirati NASA-u i Europsku Svemirsku Agenciju kako bi otkrili što je misteriozni objekt.

Šuplja kugla, obujma 109,2 centimetra, je pronađena u blizini sela u sjevernoj Namibiji, nekih 500 kilometara udaljenog od glavnog grada Windhoeka, otkrio je šef policijskog forenzičkog tima Paul Ludik.

Lokalni žitelji su čuli nekoliko manjih eksplozija par dana prije nego što je pronađen tajanstveni objekt.

Kugla ima dijametar od 35,6 centimetara i grube je površine. Čini se da je sastavljena od djelova koji su međusobno zavareni, točnije od dvije zavarene polutke.

Ludik je izjavio kako kugla napravljena od metalne slitine koja je poznata ljudima, težina kugle iznosi: 5,89 kilograma.

Kugla je nakon pada na zemlju stvorila krater dubine od 4 metra, nakon čega se otkotrljala gotovo 20 metara od mjesta pada.

Pronađeno je nekoliko takvih kugli u: Južnoj Africi, Australiji i Latinskoj Americi u zadnjih dvadest godina.

Iako je objekt pronađen prije više od mjesec dana, vlasti Namibije nisu željele potvrditi nalaz dok nisu napravili određene testove na samom objektu.

Zamjenik glavnog policijskog inspektora Vilho Hifindaka je zaključio kako kugla ne predstavlja nikakvu opsanost.

„To nije eksplozivna naprava, ona je iznutra šuplja, no prije svega je moramo dalje ispitati kako bi znali o čemu je riječ.“