BISERI

Facebook se neće ugasiti!

Po socijalnim mrežama i diljem interneta se već tjednima širi vijest kako će se Facebook zatvoriti i ugasiti 15.03.2012., ova šarena laž je proizašla s web stranice WeeklyWorldNews-a, koja je više puta uspjela napraviti dar mar na internetu vijestima u stilu: „Vanzemaljski brodovi napadaju zemlju 2011.“, ili „Megan Fox je muškarac“. Za nas ovo bi bila tek još jedna novinska patka, da se ta vijest bez verifikacije nije proširila globusom kao požar.

Najsmješnija je činjenica da su neke uvažene televizijke kuće uključujući i neke na području Hrvatske zabrinuto objavile vijest o skorom gašenju Facebooka, što nam zvuči nevjerojatno jer su mogli provjeriti podatke prije nego što su ih objavili.

Voditelji Facebooka su demantirali vijest o tome kako će se Facebook ugasiti 15.03.2012. Ta vijest je proizašla s web stranice WeeklyWorldNews koja je poznata po lažnim pričama o napadima vanzemaljaca i sličnom žutilu, usudili bi se reći i bezočnom laganju čitatelja koji su im tada i sada povjerovali.

Odgovor Facebooka na ovu notornu laž je bio sljedeći:

„Mi nismo dobili memorandum o gašenju firme niti socijalne mreže, pa ćemo nastaviti s radom kao i uvijek. Mi nećemo nestati, u stvari tek smo počeli s radom.“

„Teško je povjerovati da je bilo tko povjerovao u takvu vijest,“ rekao je Dan Olds, analizator Gabriel Consulting Groupa. „Ali čitatelji WeeklyWorldNewsa su očigledno imali druge stvari na umu kada su povjerovali njihovim pričama o napadima vanzemaljskih brodova prošle godine, ili u priču o razvoju vještina osobne levitacije i nevidljivosti.“

Sumnjamo da bi Goldamn Sachs investirao ogroman novac u Facebook da su navodi o gašenju FB-a točni.

Vijest se pojavila tjedan dana nakon što su Goldman Sachs i Digital Sky Technologies investirali 500 milijuna dolara u Facebook, s čim je vrijednost ove kompanije narasla na 500 milijardi dolara. Nedugo nakon toga u javnost je iscurila vijest s finacijskom dokumentacijom FB-a koja pokazuje da je ova kompanija ostvarila dobit od 355 milijuna dolara na račun 1,2 milijarde prometa kroz njihovu mrežu u 2010. godini.

Businessweek je objavio dokumentaciju s planovima Facebooka u kojem se vidi da ova kompanija cilja na milijardu dolara profita i ovoj godini.

Gluhi telefon na internetu postaje tužna svakodnevnica.

Komentar Matrix Worlda: Bez obzira što mislite o Facebooku i da li ga volite ili ne, ne prija nam kada se laži šire internetom. A još nas više uznemirava koliko su ljudi u stanju povjerovati u takve vijesti.

Više o tome ovdje i ovdje.