MISTERIJE

10 izuma Nikole Tesle koji su promijenili svijet! Dio: 2

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Lektor: Anamarija Vukojević

Nastavljamo s prenošenjem teksta o Nikoli Tesli koju je izdala online tiskovina Activist Post. A vama ostavljamo da sami prosudite koliko je ovaj genije zadužio svijet sa svojim pronalascima i patentima i koliko je korporativna psihopatija s pohlepnom, lako potkupljivom politikom uništila, sebi prisvojila ili skrila od očiju javnosti Teslina djela.

Električni motor: Tesla je umnogome unaprijedio električni motor koji je na koncu populariziran u brandu električnog automobila koji nosi njegovo ime. Iako su nam tehničke karakteristike njegova električnog motora izvan mogućnosti našeg bloga, dovoljno je reći kako je Tesla izumio električni motor s rotirajućim magnetnim poljem koji je ljudski rod oslobodio od naftne industrije iako to mnogi nisu shvatili. Pa ipak njegov izum je pretrpio veliku štetu za vrijeme financijske krize 1930., a još više ratom koji je uslijedio. Usprkos svemu ovaj je izum promijenio naše vidike i nama je on danas u potpunosti uobičajen i uzimamo ga zdravo za gotovo. Teslin električni motor se nalazi u industrijskim mašinama, kućanskim aparatima, vodenim pumpama, električnim uređajima specijalizirane i široke potrošne, tvrdim diskovima, kompresorima i tako dalje.

Robotika: Teslin napredni znanstveni um ga je doveo na ideju kako sva živa bića pokreću vanjski impulsi. On je izjavio: „Ja sam svakom svojom mišlju i djelom pokazao, i svakodnevno pokazujem, kako sam vrsta automata koji je obdaren mogućnošću pokreta, na koje reagiram kroz  vanjske stimulanse.“ I tako je rođen koncept robota. Pa ipak ostao je prisutan element ljudskosti, jer je sam Tesla rekao da bi ljudske replike (roboti) imali limitacije – na primjer rast i stvaranje potomstva. Bez obzira na nedostatke ideje, Tesla je svom svojom inteligencijom prihvatio da se nešto tako može napraviti. Njegove vizije povezane za budućnost sadržavale su ideje o inteligentnim automobilima, robotima koji služe ljude i korištenje senzora te automatske sustave o kojima definitivno morate čitati u Srpskom Žurnalu Elektro-inženjerstva.

Laser: Teslino otkriće i izum lasera je jedan od najboljih primjera dobra i zla sklopljenih u umu čovjeka. Laseri su se transformirali u kirurške aplikacije na najbolji mogući način, i zbog njih danas imamo različite vrste digitalnih medija. No taj isti laser se provlači po mnogim djelima znanstvene fantastike od „Star Warsa“ do današnjih sustava obrane lasera koji nisu smrtonosni, koji čak uključuju i laserske puške ali i i fokusirane izboje energije ili „smrtonosne zrake.“ U svakom slučaju ovaj izum ima velike mogućnosti razvoja u oba dva pravca pozitivnom i negativnom.

Bežična komunikacija, bezgranična i besplatna energija: Ova dva pojma su nerazdvojiva, jer su posljednja slamčica elite na vlasti – koja im je korist od energije ako je ne mogu kontrolirati? Besplatna energija? Nikada! J. P. Morgan je navukao Teslu s 150 tisuća dolara da izgradi toranj s kojim je koristio prirodne frekvencije našeg univerzuma kako bi transmitirali podatke, uključujući cijeli spektar informacija kroz slike, audio poruke i tekstovne poruke. Taj Teslin izum je u stvari prva bežična komunikacija, ali to je usput značilo da je univerzum pun besplatne energije koja se može koristiti u formi svjetske bežične mreže koja bi u isto vrijeme povezivala ljude širom svijeta i dozvoljavala ima da usput skupljaju energiju oko sebe. Teslina esencijalna ideja je da je univerzum prožet energijom i bitovima informacija te da ih jedino trebamo znati koristiti.

Nikola Tesla je imao životni plan da osigura besplatni protok informacija i energije svakoj osobi na planeti. No mi znamo kako je ta stvar završila, točnije kakva je trenutačna situacija. (Energija je sve skuplja i skuplja, i mi je moramo plaćati. Op. Ur.)

Tesla je najvjerojatnije imao još na tisuće ideja i patenata koje su ostale neobjavljene. Ako pogledamo stotine njegovih patenata, oni pokazuju samo djelić njegova genija i mogućnosti koje nam je on mogao ponuditi.

Ako mislite da bi se znanstvena istraživanja koja je Nikola Tesla napravio trebala predočiti javnosti da se o njima diskutira i da se njima koristi umjesto potpune šutnje i supresije velike industrije ili čak i visokoškolskih institucija, onda vas molimo da potpišete peticiju  koja će zahtijevati od moćnih mutikaša da predoče istinu i da im jasno rečemo kako smo spremni stvoriti pokret Occupy Energy (energetiku) i da želimo zaista saznati što nam univerzum može ponuditi!

U prodaji se nalazi i knjiga Nikola Tesla’s scientific research (Znanstvena istraživanja Nikole Tesle) koja se isključivo bavi njegovim istraživanjima na polju skupljanja energije iz ionosfere u projektu kojeg je napravio u Wardenclyffeu, što je još jedan potreban korak ka slobodi informacija.

Peticija ima zadatak prikupiti 25 tisuća potpisa i potrebna je i vaša pomoć, no bez obzira da li se skupe ti potrebni potpisi ili ne, molimo vas da nastavite širiti ovu informaciju sa što više ljudi.

Za dodatne informacije na engleskom jeziku pogledajte profil na Facebooku ili linku ovdje.

U jednoj od izjava na ovim linkovima stoji:

Recite vašim prijateljima kako je potrebno diskutirati o ovakvim dostignućima i informacijama, i da je potrebno da stvore pritisak na svoje parlamente kako bi se otkrila istina , organizirajte lokalne tribine o Nikoli Tesli i njegovim istraživanjima.

Amerika je umorna od korporativne pohlepe koja je potpomognuta od strane vlade SAD-a koja stagnira društvo u cjelini u ime profita stvarajući energetsku krizu koja je laž!

Neki su pokušali svaliti krivicu na Nikoli Teslu proglašavajući ga odgovornim za eksploziju u Tunguskoj 1908. godine i okrivljavajući ga za stvaranje HAARP-a, no morate shvatiti da njegova tehnologija nije nikada bila neprijatelj jer teži oslobađanju ljudi i životinjskog ropstva u kojem se danas nalazimo.

Prvi dio teksta.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.