PONERIZACIJA DRUŠTVA

Japan planira milijunsko investiranje u futurističku farmu s robotima na području uništenom tsunamijem

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Pitamo se gdje je kraj korporativnoj psihopatiji? Japan još uvijek ima nevjerojatne probleme s radijacijom u sjeveroistočnim područjima, naročito oko Fukushime i Daiichija, u tim dijelovima zemlje bi bilo krajnje ludo bilo što uzgajati za hranu, a kamo li praviti državni projekt od stotine milijuna dolara s kojim bi se stvorilla robotska farma!!?? Tko će jesti takvu hranu?

Japan planira izgraditi futurističku farmu s robotima koji bi služili za eksperimentalni projekt na zemlji koju je opustošio tsunami (Koja je opustošena radijacijom, a najmanje tsunamijem. Op. Ur.) otkrila je Japanska vlada pretprošli tjedan.

Japansko ministarstvo poljoprivrede je odlučilo iskoristiti 600 hektara zemlje uništene tsunamijem za stvaranje „Dreamer projecta“ na kojem će traktorima i poljoprivrednim strojevima upravljati roboti.

Vlada tvrdi da s tim projektom ne želi farmere ostaviti bez posla već da želi privući investitore u mrežu farmi koje će sponzorirati korporacije. Korporativne farme i nisu neka garancija farmerima da će ostati bez posla u skoroj budućnosti, naročito ako se ovaj projekt pokaže uspješnim.

Japanski tehnološki divovi kao što je NEC i Panasonic  će biti pozvani da se pridruže projektu u nacionalnoj aukciji s kojom bi navodno trebali oživjeti poljoprivredu. Očekuje se da će im se pridružiti i: Fujitsu, Hitachi, Sharp, Yanmar, Ajinomoto i Ito-Yokado Co. Vlada očekuje kako će prikupiti oko 130 milijuna dolara.

Projekt će trajati oko šest godina, kada se smatra da će završiti s probnim periodom, vlada također smatra da će lokalni farmeri konsolidirati svoje farme s korporacijama koji se bave farmerskim poslom, otkriva nacionalna tiskovina Nikkei.

Originalne članke na Engleskom jeziku pročitajte ovdje i ovdje.