KNJIŠKI MOLJAC

VODA: Vodeni kristali Masaru Emotoa – Dio: 3

Predivan kristal nastao uz natpis: “Obiteljska ljubav.” Sve fotografije su vlasništvo Masarua Emotoa.

Autor: Ljubica Šaran

Kada je Masaru Emoto prvi put izašao u javnost s informacijom da voda razumije naše riječi, zvanična znanost ga je u istom trenutku proglasila kvazi-znanstvenikom i odbacila sva njegova istraživanja kao nepotrebna i šarlatanska. Na našu veliku sreću gospodin Emoto se nije pokolebao takvim kritikama i nastavio je s istraživanjima koja zaslužuju našu pažnju.

Kristal nastao na spomen riječi: “Bračna ljubav.”

Gospodin Masaru o vodi kaže sljedeće u svojoj knjizi „Istinska moć vode:“

Voda razumije riječi!

U eksperimentima smo vodi počeli davati različite informacije, nakon čega bismo je zamrznuli i fotografirali kristale. Rezultati su bili iznimno zanimljivi. Stalno smo otkrivali da voda na pozitivne riječi odgovara stvaranjem prekrasnih kristala. Kristali su se, kao da žele izraziti svoju radost, otvarali poput cvjetova. Za razliku od toga, kad bismo vodi pokazivali negativne riječi, nije stvarala kristale.

Kristali vode nastali uz natpis: “Volimo vodu.”

Primjerice, kad smo vodi pokazali riječ »sreća«, nastali su kristali lijepo uravnoteženih oblika poput prekrasno rezanih dijamanata. S druge strane, voda kojoj smo pokazali riječ »tuga«, stvarala je razlomljene i neuravnotežene kristale. Činilo se kao da ih je svim silama pokušavala oblikovati, ali je previše iscrpila svoju snagu i slomila se, izgubivši svu radost.

Kristal vode nastao uz natpis: “Hvala za ljubav.”

Istim vrstama vode nastavili smo pokazivati parove suprotstavljenih riječi: »dobro napravljeno« – »loše«, »sklonost« – »nesklonost«, »moć« – »nemoć«, »anđeo« – »vrag«, »mir« – »rat«. Voda je oblikovala kristale samo kad bismo joj pokazali pozitivne riječi.

Kristal vode nastao uz muziku: Celebration of love.

Zanimljivo je da je voda na strane riječi odgovarala na sličan, ali ne posve isti način na koji je reagirala na japanske. Nastali su prekrasni kristali kao odgovor na sve riječi sa svih strana svijeta koje izražavaju zahvalnost, kao što je „thank you“ itd.

Destilirana voda nije mogla stvarati kristale, no nakon kratke molitve, kristali su počeli brzo rasti.

Čini se da voda itekako dobro razumije suštinu onoga što joj pokazujemo – u ovom slučaju osjećaj zahvalnosti – te da prihvaća tu informaciju. Riječ koju je »vidjela« nije prepoznavala kao jednostavan oblik, nego je shvaćala smisao te riječi. Kad bi shvatila da riječ prenosi dobru informaciju, oblikovala je kristale. Možda je voda također u stanju osjetiti srce sobe koja je pisala tu riječ.

Kristali vode se nisu mogli pravilno stvarati na strani koja je bila blizu upaljenog mobitela, mobitel se vidi u pozadini kao siva mrlja.

Dok smo vodi pokazivali mnoštvo riječi i fotografirali nastale kristale, nisam mogao odvojiti oči od jedne fotografije, ljepše od svih ostalih fotografija vodenih kristala koje sam vidio. Očarala me njezina ljepota. Kristal je imao oblik potpuno otvorenog cvijeta, kao da voda pruža ruke izražavajući duboku radost. Riječi koje smo u tom slučaju pokazali vodi bile su »ljubav i zahvalnost«.

Laboratorija doktora Masarua Emotoa.

Otada smo se vodi obraćali mnoštvom ljubaznih riječi, pokazivali joj prekrasne slike i puštali joj divnu glazbu za iscjeljivanje, ali nikada kasnije nismo uspjeli fotografirati tako prekrasan vodeni kristal kao onaj koji je nastao od riječi »ljubav i zahvalnost«.  Riječi »ljubav i zahvalnost« zacijelo su najbolja informacija koju možemo dati vodi.

Kristal vode nastao uz natpis: “Poštenje i pravednost.”

Osim ovog interesantnog saznanja Masaru Emoto i njegov tim svakim danom otkrivali nove činjenice koje nije bilo lako pobiti:

Tijekom moga istraživanja postalo je jasno da se kvaliteta vode poboljšava ili smanjuje s obzirom na informaciju koju je dobila. To me navelo na pomisao da i na nas kao ljudska bića također utječu informacije koje primamo, jer do 70% tijela odrasle osobe čini voda.“

Predivan kristal nastao uz spomen riječi: “RADOST.”

Emoto objašnjava proces snimanja kristala vode:

„Dok u našem istraživanju fotografiramo vodu, kristali se ne pojavljuju neposredno nakon što se voda zamrzne. Pod mikroskopom možemo promatrati proces nastanka kristala. Kristali rastu malo-pomalo i potpuno su oblikovani za minutu do dvije, što je prilično slično otvaranju cvijeta. Kristal nastaje, raste i nestaje tijekom dvije minute.“

Kristal vode nastao uz natpis: “Ruke koje mole.”

O važnosti vode Masaru Emoto kaže:

Mi smo u svojoj suštini voda. Ako pijemo dobru vodu, možemo očekivati da ćemo ostati zdravi. Međutim, dobra, čista voda postala je dragocijena roba. U prethodnom stoljeću bilo je mnogo ratova koji su se vodili zbog vatre, odnosno nafte. Neki ljudi predviđaju da će se u ovom stoljeću odvijati borbe za vodu. Tijekom 20. stoljeća, razdoblja vatre, vatru smo održavali kako bismo proizvodili velike količine energije. Godine 1900. na Zemlji je bilo milijardu i pol stanovnika. Do 2000. godine taj je broj narastao na šest milijardi. Potrebna nam je golema energija kako bi se održali životi tako velikog broja stanovnika. Stoga neprestano spaljujemo ugljen i naftu. Njihovi otrovni popratni proizvodi naposljetku su zagadili zemljinu atmosferu i proširili se preko sjeverne polutke. S neba pada zagađena kišnica i prodire duboko u zemlju.

Kristal vode nastao uz natpis: “Samilost.”

Kruženje vode odvija se u ciklusima od po tridesetak do pedesetak godina. To znači da se kišnica koja je prije tridesetak do pedesetak godina pala na Zemlju sada koristi kao podzemna voda za piće. Budući da se nakon Drugog svjetskog rata industrijska proizvodnja uvelike povećala, kvaliteta zraka postaje ozbiljno ugrožena. Šezdeset godina nakon rata nemamo izbora, nego da neko vrijeme koristimo zagađenu vodu.

Kristal vode nastao uz fotografiju slona.

U svijetu bi dobra voda uskoro mogla postati rijetka te bi moglo doći do ogorčenih borbi oko dragocijenih zaliha vode. Te bi borbe mogle potaknuti veliki svjetski rat. No, kakvog bi imalo smisla domoći se dobre vode nakon što smo se borili zbog nje? Čak i ako je voda ostala nezagađena, sadržavala bi negativne informacije zbog borbi koje su vođene da bismo došli do nje.

U eksperimentima smo otkrili da voda, nakon što smo joj pokazali riječ »rat«, ne može oblikovati kristale.

Kristal vode nastao uz jednostavan prikaz srca.

Na što voda reagira?

Voda je osjetljiva na suptilan oblik energije koji se naziva hado. Taj oblik energije utječe na kvalitetu vode i na oblik vodenih kristala. U mojoj prethodnoj knjizi „Poruke skrivene u vodi riječ“ hado je prevedena kao »fluktuacija vala«. U knjizi „Istinska moć vode“ koristim riječ hado za sveukupnu suptilnu energiju koja postoji u svemiru. Sve što postoji posjeduje vibracije ili hado. Ta je energija često pozitivna ili negativna i lako ju je prenijeti na druge postojeće stvari. Pomisao »budalo jedna« nosi vlastiti hado, koji voda upija i kad se zamrzne pokazuje u obliku deformiranih kristala. S druge strane, kad vodu izložimo pozitivnim mislima, nastaju prekrasni kristali koji odražavaju pozitivan hado. Kao što vidite, hado je u suštini povezan s reakcijom vode na različite informacije.

Kristal vode nastao uz natpis: “Vječnost.”

Kristal vode nastao uz natpis: “Zakon prirode.”

Prvi dio teksta.

Drugi dio teksta.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.